Recopilació activitats JClic

Recopilació activitats JClic

by Deleted user -
Number of replies: 19
Per tal d'aclarir-nos en quant a la feina d'iniciar conjuntament la millora en la biblioteca JClic Ratolí propose una línia d'acció.

Per obrir el debat he creat un fil per aquest treball.

1. He fet un mapa mental per tal d'abordar per equips i fases el tema de solventar els enllaços trencats i d'incloure la biblioteca que ens ha passat Manuel. Potser es pot integrar, no tinc ni idea del tema encara. En qualsevol cas cal abordar el tema de les activitats que hi ha incloses a aquesta biblioteca.

2. Un tema important és saber com informar de les errades: potser es poden anar diguent a aquest foro o potser trobem una millor manera de fer-ho.

3. Ajunte el mapa mental en forma d'imatge .jpg. La idea seria esbrinar on esteu els que us hi heu dedicat, per equips podriem distribuir-nos la feina per fases.

Au, ja direu.

Salut
Attachment JClicRatoli.jpg
In reply to Deleted user

Re: Recopilació activitats JClic

by Deleted user -
Bona planificació!!

Respecte a la biblioteca de Manuel no més és necessari les activitats que són diferents, és a dir les que ell a afegit, en gambas es pot crear un frontend per a triar la biblioteca en la que es vulga treballar

A mi em pareix bona idea, podem tindre diferents biblioteques amb diferents configuracions amb un fons d'activitats conjunt

Adjunte esquema senzill...

j

Ara falta que Manuel done el vist i plau... tal volta si el convidem a un café sense pastes...
In reply to Deleted user

Re: Recopilació activitats JClic

by Deleted user -
Bona vesprada companys,
Enric també està interesat en colaborar amb les biblioteques del J-clic.

En el centre on treballe es utilitzar una doble biblioteca, es a dir, una biblioteca per al MESTRE i una per als ALUMNES.
Vos explique:
·La carpeta amb activitats la tenim duplicada de forma que una d'elles està duplicada i totes les activitats que utilitzem les hem modificades amb el J-clic Author, impedint que l'alumne vaja passant d'una activitat a l'altra.
· Si entrem amb la biblioteca MESTRE, podem anar passant per les activitats del mateix projecte al nostre gust sense haver de completar-les, amb la finalitat d'explicar-les més ràpidament als alumnes.
Esta biblioteca apuntaria a la carpeta d'activitats projects_MESTRE
· Si entrem amb la biblioteca ALUMNE, única biblioteca instalada en els comptes dels xiquets, l'alumne haurà de completar necessariament l'activitat per passar a l'altra.
Esta biblioteca apuntaria a la carpeta d'activitats projects_ALUMNE

M'agrada molt esta forma de funcionar, sobre tot amb els d'infantil, que son molt pillos.
Un altra cosa es que en estes biblioteques no estan totes les activitats, sols les que treballem. I les tenim organitzades per nivell, es a dir:
INFANTIL: P3,P4,P5 ALTRES
PRIMARIA: PRIMER, SEGON, TERCER,...
EDUCACIÓ FÍSICA
RELIGIO

Bueno, les penje per si algú vol pegar una miradeta.

Per altra banda m'agradaria posar en marxa el J-clic Reports. Algú de vosaltres està utilitzant-lo?

Atentament,

Enric

In reply to Deleted user

Re: Recopilació activitats JClic

by Deleted user -
D'acord.

Em sembla que a poc a poc es van desenvolupant les idees.

Podriem anar guardant en algun lloc públic les bibliteques, per tal d'accedir ràpidament.

Les activitats podrien estar totes juntes, com diu Samuel, així estalviem espai. Però si hi han de modificades, caldria endreçar-les a altre lloc per tal de saber quines estan modificades, crec que cal respectar el treball dels autors.

D'acord.

1. Però cal que anem concretant...

Després d'una bona estona de barallar-me amb Launchpad no sé a ciència certa quin repositori és el que cal anar enriquint. Samuel necessitaria que copiares el link (per tal de sincronitzar Bazaar) per tal de no cometre errades, ara no sé on es troba l'arxiu jclic.jclic que anem a considerar.

2. Una vegada localitzem l'arxiu que s'ha d'anar actualitzant podriem repartir-nos la feina, però primer caldria obrir una llista per tal que s'apunte tothom que vullga. Es podria posar una data límit, sense preses.

D'aquesta manera, i en aquest estiu podriem avançar en dos línies:

a. Millorar les bibliteques JClic.

b. Aprendre a col·laborar amb de forma eficient mitjançant un programa de gestió de versions.

Bé avancem amb passos curts però anem avant.

Salut
In reply to Deleted user

Re: Recopilació activitats JClic

by Deleted user -
Hola companys.

Està clar que cada centre té una biblioteca personalitzada segons el seu entorn.

Jo crec que hauríem de tenir ací una biblioteca com la de Samuel, i que així els centres que no tenen res puguen descarregar-la i actualitzar-la amb un clic.

Jo tinc una xicoteta biblioteca amb poques activitats, el toc especial, es que esta feta per cursos-->assignatures-->trimestres. Tinc logotips en algunes carpetes, i en alguns casos algunes activitats apareixen en varios cursos, com per exemple "Dalí" activitat que ja apareix en varios cursos.


Bueno veig que no pareu, quan penseu agarrar vacances?,,jajajajaja....
Bueno a tot


In reply to Deleted user

Re: Recopilació activitats JClic

by Deleted user -
Hola Alfons, per fi tinc un moment...

L'arxiu jclic.jclic es troba en aquesta direcció com que he vist que has actualitzat el "projecte" amb un blueprint ho he col·locat també ací

En aquest arxiu està el jclic.jclic les imatges de la biblioteca i posat dos activitats per a provar a fer una actualització.

Jo personalment no termine d'aclarir-me amb l'opció de projecte, ja sé que dona més possibilitats però també és més complicat.

Amb l'opció de grup https://launchpad.net/~edutictac tot és molt més senzill i ja ho domine... si piques en la pestanya code del grup trobaràs lp:~edutictac/+junk/ratolijclic-conf Curiosament al crear el mateix en el projecte ha afegit al grup lp:~edutictac/projectejclic/ratolijclic-conf


Realment no tinc ni idea de per a que servix l'opció projecte del launchpad xDDD però intuix que està dissenayt per a un sols paquet de software, nosaltres necessitem dos per la següent raó...

Tal i com ho tenim muntat necessitem tindre dos arxius uno amb les activitats i altre amb la configuració i futures actualitzacions d'activitats, per què? doncs per que l'arxiu d'activitats ocupa 2gb i si volem actualitzar la biblioteca amb unes poques activitats o canviar la configuració per alguna errada n'hi hauria que actualitzar els 2gb. Separant els arxius no més cal baixar els 2gb una sola vegada...

No sé si m'explique.... igual una imatge...

imatge

En fi continuem fent camí...

Per cert!! se m'oblidava link per a sincronitzar bazaar bzr branch lp:~edutictac/+junk/ratolijclic-conf

i

per a baixar la carpeta d'activitats
bzr branch lp:~edutictac/+junk/ratolijclic



In reply to Deleted user

Re: Recopilació activitats JClic

by Deleted user -
Vale, ja he estat trastejant...

Efectivament els projectes permitixen més opcions, el que caldria doncs seria eliminar els arxius que n'hi ha al launchpad del grup edutictac per a que no estiguen duplicats

no n'hi ha res com escriure per aclarir-se xDD
In reply to Deleted user

Re: Recopilació activitats JClic

by Deleted user -
D'acord.

Gràcies per l'aclariment.

Potser al Launchpad hi ha molta cosa, per començar a treballar de forma sistemàtica caldria centrar l'atenció en algo simple com l'arxiu jclic.jclic. Ara que ja m'has aclarit on és vaig a començar de nou baixant primer el branch (així comence net) per tal de sincronitzar push, actualitzar en el futur.

Borra el que cregues convenient, després ja ho explicarem.

Launchpad dona la posibilitat de baixar dirèctament el paquet, és una bona opció si es pensa en estalvi de consum de trafic de dades. No sé si et podries estalviar el repositori...

Respecte al projecte, supose que dona més opcions. M'ha agradat veure que presenta diagrames Gantt de les versions. Potser ens fa falta anar utilitzant-lo per acabar d'entendre. No passa res si no ho entenem tot de sobte, a poc a poc arribarem.

## Explicació

En aquest moment estic baixant el branch (la branca o carpeta en la que estem treballant). Es baixa a l'ordinador local, així podem millorar el codi. Després, amb un botó (si treballem amb sistema gràfic) es puja al server de Launchpad i així no ens anem xafant la feina.

El proper dia, abans de començar a corregir codi sincronitze el mateix i, així tindrem el codi actualitzat al nostre ordinador local per tal de tornar a corregir-lo.

## Metodologia de treball

Si ningú em diu el contrari vaig a començar executant els paquets jclic d'infantil. M'atribuisc aquesta base, la fase d'infantil. Si ja l'heu testejat feu-m'ho saber i pase a alguna altra de forma que entre tots testejem el JClicRatolí a aquest estiu.

Au a la feina.

Salut

In reply to Deleted user

Re: Recopilació activitats JClic

by Deleted user -
Hola.

@Samuel

He revista el codi de JClicRatolí > Infantil > Valencià. Soles he corregit 3 enllaços. La feina consistia en provar que enllaçaren tots els programes. Ara manca la part de castellà i infantil ja hi serà corregit.

Molt bé.

Doncs el problema bé a l'hora de pujar el codi al LaunchPad.

He pugut fer un comit, que consisteix en enviar un missatge explicant els canvis. Però no aconseguisc realitzar un push, pujar el codi.

He pensat que primer hauria d'haver fet el push i després el comit. Bé a l'altra.

El cas és que hi han 11 revisions, jo he fet la 12 però per alguna raó no puc pujarla.

A veure si se us acudeix alguna cosa i tirem endavant.

Us deixe una captura de pantalla de l'errada.

Dsluy

In reply to Deleted user

Re: Recopilació activitats JClic

by Deleted user -
No apareix la captura

estàs fent el push a aquesta direcció?

bzr push lp:~edutictac/projectejclic/ratolijclic-conf
he esborrat la que n'hi havia duplicada

Per altra banda ja vaig comprenent els projectes, aquestos no tenen PPA però si pots pujar paquets directament sempre que no ocupen més de 200 megues també permitix fer merge entre dos branques de treball... molt interessant

El cas que he pensat utilitzar la possibilitat de pujar fitxers directament per a crear un programeta d'instal·lació de la biblioteca molt senzill, vos deixe captura i el fitxer deb per a provar si voleu...

c
In reply to Deleted user

Re: Recopilació activitats JClic

by Deleted user -
Hola Samuel.

Sí estic fent push a l'adreça que dius.

Ja he passat el tema de la signatura, menut calvari.

Crec que encara no em deixa per push, crec que no puxa l'arxiu. No entenc per qué.

Ajunte una captura que em reconeix que hi ha diferències, però crec que no pugen o bé LaunchPad necessita un temps per reconèixer-ho.

Seguirem provant, espere que no se m'esgote la paciència.

Salut
Attachment Captura-Diff_-_Rev_11.Rev_12_-_net-share-jclic-jclic.jclic.png
In reply to Deleted user

Re: Recopilació activitats JClic

by Deleted user -
Bo.

Per fiiiiiiiiiii.

El problema de no poder fer el push (pujar el codi) residia en que no posava l'adreça correctament. Després d'analitzar la captura de pantalla que Samuel va posar concretant els arxius he pogut fer el push.

Finalment ha funcionat açò:

bzr push bzr+ssh://bazaar.launchpad.net/~edutictac/+junk/ratolijclic-conf --remember

Deixe una captura adjunta.

Per què és important tot aquest procés?

Doncs perquè amb això es demostra que podem treballar en grup, soles cal aprendre a fer-ho.

Concretant les tasques pendents seria de molta ajuda aquesta:

Testejar una part del menú. En cas de no voler trencar-se el cap amb el LaunchPad estaria molt bé que el que vullga informe dels links que fallen i de quina fase (o part) s'ha revisat.

Per altra banda es podrien integrar les diferents biblioteques que van sorgint, això si, caldria completar les activitats que no hi siguen a la recopilació. Deixe caure el tema de cara al futur.

Au bona nit.

Salut
Attachment Captura-Push-1.png
In reply to Deleted user

Re: Recopilació activitats JClic

by Deleted user -
Detall de la correcció del codi.

Faig aquesta captura per tal que tothom entenga per què és important utilitzar aquest tipus d'eines.

En roig tenim el codi original, en verd el codi modificat. A mesura que anem modificant el codi també podem veure les diferències a l'estil wiki. Supose que les wikis varen naixer d'aquesta metodologia.

Deixe la captura i no agobie més.

Salut
Attachment Captura-_edutictac-_junk-ratolijclic-conf_revision_12_-_Mozilla_Firefox.png
In reply to Deleted user

Re: Recopilació activitats JClic

by Deleted user -
Estic i es clar que en sume.
Quan siga capaç d'entendre com funciona el launchpad puje coses. Em caldra alguna ajudeta.
De moment revise primaria 1er. cicle
Salut.
In reply to Deleted user

Re: Recopilació activitats JClic

by Deleted user -
Molt bé Alvaro, anem avançant.

Potser el que més ens farà avançar no és propiament el LaunchPad sino el compromís de tirar endavant.

La meua metodologia és senzilla, prove enllaços i apunte en un full de paper quins fallen, deprés intente trobar la solució.

Es tracta de que no ens agobiem, tenim molta feina per davant, però, també tenim temps...

Ànim, a veure si quan estiga el LaunchPad més estable ho comentem per tal que siga més fàcil accedir.

Salut
In reply to Deleted user

Re: Recopilació activitats JClic

by Deleted user -
Hola Samuel.

He vist que has restaurat jclic.jclic al LaunchPad.

T'explicaré la metodologia que seguisc per tal de corregir els enllaços: actualitze les activitats al repositori i prove els enllaços, els que no van els canvie. Quan ho tinc clar modifique jclic.jclic al Bazaar i finalment ho puje al brach ratolijclic-conf/net/share/jclic.jclic (em sembla, ho he fet de memòria).

Vaig canviar tres enllaços perquè no anaven, al meu ordinador, amb el canvi van perfectament, però no si actualitze el repositori.

Et deixe una captura. Prova Infantil > Valencià > Experiències > La primavera

Si no ho fem així, com ho comprovem. És per això que et deia d'anar a poc a poc asegurant-nos que ens entenem.

Quan tingues una estoneta, sense preses, ho comentem.

Salutacions
Attachment Captura-ERROR.png
In reply to Deleted user

Re: Recopilació activitats JClic

by Deleted user -
Xe Enric ja em pasaràs la biblioteca eixa,,que el wifi que pasa per dins de casa no té molta velocitat...

Bueno el jclicReports,,,és una gran eina,, ja que després d'acabar s'imprimeixen els resultats i l'alumnat mostra gran interés i molta motivació per al dia següent.
A més serveix com una prova d'avaluació....

No és molt complicat, hi ha que seguir les intruccions que trobes per internet.
A setembre he de crear una jclicreports nou, si vols t'esperes i anem seguint els pasos. El més complicat és la SQL Base de Dades.
In reply to Deleted user

Re: Recopilació activitats JClic

by Deleted user -
Bon dia Pep.
Si estas utilitzant el j-clic reports en lliurex, hauras de tirar-me un cable per configurar-lo i que funcione.

Jo l'utilitzava amb windows fa un parell o 3 d'anys i amb la base de dades de Microsoft-Acces, però amb MySql no m'aclarisc.

Podries fer un mini-tutorial para torpes o indicar on puc trobar-ne un.

Gràcies.


Enric
In reply to Deleted user

Re: Recopilació activitats JClic

by Deleted user -
In reply to Deleted user

Re: Recopilació activitats JClic

by Deleted user -
Gràcies Alfons, ho intentaré. Aniré seguint els passos un a un a vore si sóc capaç d'Instal·lar JClicReports sobre lliurex i no morir en el intent

I... si no m'aclarisc ja et dic algo.

Atentament,

Enric