Actualització a 14.06

Actualització a 14.06

by Deleted user -
Number of replies: 6

Estic ansios per actualitzar a la 14.06, però, quins pasos he de seguir per tal d'actualitzar el meu server a 14.06 o quina instrucció, ja que lliurex-up em mostra actualitzacions de la 13.06 unicament.

Puc instal·lar un server 14.06 de 64 i tots els clients d'aula en 32. Hi ha cap contraindicació?, tindré problemes amb software no compatible o coses així?
 Em dona por.

Servidor d'aula i clients a 64 seria el que jo voldria però no se si tindré problemes.

Per cert no se si deixar el servidor d'aula o posar un model de centre. El servidor d'aula mitjançant canvis que faig a dnsmasq manualment serveix a tot el centre i em dona igual no tindre usuaris de profesors central·litzats. Potser el servidor de centre es massa complicat. Pot el model de centre actuar com a servidor d'aula dins de l'aula y servir al centre també?

De totes maneres estic guardant tots els fitxers de configuració del servidor per si de cas tinc que fer una "neteja" per que no em vaja be.

In reply to Deleted user

Re: Actualització a 14.06

by Deleted user -

Hola Antonio.

Estic ansios per actualitzar a la 14.06, però, quins pasos he de seguir per tal d'actualitzar el meu server a 14.06 o quina instrucció, ja que lliurex-up em mostra actualitzacions de la 13.06 unicament.


Si després de posar aquest comandament no ix el botó d'actualització:

$ sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade -y && sudo lliurex-up

Doncs si encara no et mostra l'actualització del server calma, potser encara no estiga llesta.

Ahir vaig actualitzar per aquest procediment la meua ordinador que té Lliurex Lite, pots veure les captures a la comunitat #Lliurex al GooglePlus.

Puc instal·lar un server 14.06 de 64 i tots els clients d'aula en 32. Hi ha cap contraindicació?, tindré problemes amb software no compatible o coses així?
 Em dona por.

Ni idea, però pensa que el server és el més important, porta molt de treball si has dedicat hores en posar coses, els servers són ordinadors crítics pel treball que tenen al darrere.

La nova versió Platinum es basa com Pandora en Ubuntu Precise, crec recordar, per ésser Ubuntu Precise LTS, així que vas a trobar millores, per suposat, però l'essencial és el mateix.

Si no ho tens clar potser deixa que passe l'estiu i que la gent ho prove amb màquines virtuals i comente, amb més informació i anàlisi de bugs podràs prendre una decisió.

Sembla que no es repetirà la situació de l'any passat, on varen haver molts canvis i molts bugs que costaven de tancar.

Així que, què fer, doncs, perquè no proves a posar una màquina virtual i arrancar el server nou des d'aquest entorn?

Per cert no se si deixar el servidor d'aula o posar un model de centre.

Pel que vaig entendre, el servidor de centre simplement sincronitza contrasenyes d'usuaris.

Jo sóc partidari de seguir l'estructura oficial, ja que pots interconnectar els servidors de diverses aules, es poden veure per tot el centre.

També sóc partidari de crear entorns com el de la sala de mestres, biblioteca, PT, etc, però tot interconnectat, que es puga veure per tot el centre, bé les Desktops de PT no, més bé sóc partidari de no tenir sshd i xifrar els discs durs o bé tenir contenidors de xifratge com TrueCrypt desmuntables o ocults.

Si no aïlles les subxarxes potser baixes la seguretat a la xarxa, una cosa és accedir als servers i altra accedir a tots els ordinadors des de, per exemple, la wifi del centre, que al final no es canvia la contrasenya mai i es pot accedir des del carrer, així es podria arribar a molts llocs sabent com fer-ho.

Tot i això, parlar és moooooolt fàcil, però resoldre les situacions concretes als centres és més complicat. Sols volia aportar la meua visió concreta valorant els perills, però millorar les coses costa molt d'esforç i potser és bona idea anar per fases curtes.

Si vas a fer netetga potser seria bo que acotares les fases, ho feres en diferents passos ben definits, per exemple:

1. Sala de mestres
2. Biblioteca
3. Desktops concrets: infantil, PT, departaments concrets...
4. Server
5. Clients: potser provar un, si funciona ho pots extendre a tots.

Salut

Som hackers

hacker.png

In reply to Deleted user

Re: Actualització a 14.06

by Deleted user -

Hola companys/es:

Jo ho tinc casi tot actualitzat (tot a poc a poc)

A) Primer que tot dir què el servidors han d'estar en versió 64 bits per a que es puguen sincronitzar amb la carpeta server-sync del servidor de centre.

B) El servidor de l'aula d'informàtica el tinc com a server de centre i funciona al mateix temps com server d'aula d'informàtica.

C) Els ordenadors de les aules,professors etc, es conecten directamnet al switch del router, ja què així evitem molts problemes.

Pasos a seguir:

1. En el server de centre amd64 (el d'aula d'informàtica), actualizar la MIRROR

2. Actualitzar el clients d'aula d'informàtica (s'instalarà la novà versió de llirex-up.Els clients millor a 32bits (a no ser que siguen potentssleepy.

  • terminal: sudo apt-get update
  • terminal: sudo apt-get upgrade

3. En el server. Actualitzar:

  • sudo apt-get update
  • sduo apt-get upgrade
  • lliurex up per a actualitzar-se a la 14.06

4. Actualitzar el mirror del server (tota una nit) es baixarà la nova mirror 14.06

5.Actualitzar el clients: des de la terminal: sudo lliurex-upgrade i si no funciona arrancar aplicació-gràfica lliurex-up

- La resta de servidors del centre: Altres, aula pt i biblioteca  ( si encara la utilitzeu, ja què amb les retallades la nostra biblioteca la tenim a les aules i els PCs a l'aula de música) han d'estar en versió amd64 per a que puguen sincronitzar.

És el camí que jo he recorregut. No és tan complicat. cool

In reply to Deleted user

Re: Actualització a 14.06

by Deleted user -

Hola Pep.

Gràcies per la informació, crec que és molt útil, tot va sumant, per recordar com es fa.

No recordava lliurex-upgrade des de terminal, tot i que ho vaig fer servir en diverses ocasions ho vaig acabar d'entendre el seu sentit, així que me l'aguarde a la motxilla.

Sols un apunt, crec recordar que els ordinadors amb processadors AMD són tots de 64 bits, amb aquesta informació no acabe de entendre perquè instal·lar els de 32 bits als clients.

Salut

------------
 

In reply to Deleted user

Re: Actualització a 14.06

by Deleted user -

Els 32 bits és perquè hi ha aplicacions que no tenen versió de 64 bits i crec que no funcionarien en versió 64 bits. Jo recorde Notebook(marca registrada) que no és necessari per a clients i crec que el SALT(marca registrada).

No se si hi ha alguna aplicació important que s'utilitze i no tinga versió 64 bits.

In reply to Deleted user

Re: Actualització a 14.06

by Deleted user -

"Servidor d'aula i clients a 64 seria el que jo voldria però no se si tindré problemes."

Crec que es recomana el servidor a 64 bits i clients a 32. A 64 bits hi ha problemes amb programari com el notebook i algun altre que no tenen versió de 64 bits.

In reply to Deleted user

Re: Actualització a 14.06

by Deleted user -

Moltes gràcies per tota la vostra ajuda, i aprofite per a felicitar a l'equip de Lliurex per tota la documentació nova per la versió 14.06 PLATINUM que heu penjat a internet.

 

Com no puc estar quiet, he actualitzat ja el server 64 bits a Platinum i tot marxa be, encara que estic tenint problemes amb Llum (ja els tenia a la versió anterior 13.06, perque vaig triar de canviar configuracions per tal de montar un domini win a l'aula i permetre la conexió d'usuaris win al seu home del server. Aleshores mitjançant LAM si puc accedir al LDAP, i veure, editar i crear usuaris etc, però Llum es tanca inesperadament. Em fastidia perque no puc accedir a les característiques particulars de llum (congelar, etc).

Gràcies per tot, i lo de Llum ho pose en altre tema.