DNS en lliurex 13.06

DNS en lliurex 13.06

by Deleted user -
Number of replies: 6

Hola a tots de nou, no acaben els meus problemes amd les dns.

He instal·lat en el meu institut la versió lliurex 13.06 escriptori i model aula en les diverses aules d'inofrmàtica que tenim. Tot funcionaba perfectament desprès de la ajuda de Alfons ja que no agarrava les DNS en el fitxer resolv.conf, deprés de posar-les en el interfaces amb el comanament dns-nameservers han estat tots els ordinadors navegant tant amb el model aula com amb el model escriptori.

Pero avuit quan he arribat a classe m'adonat que no funcionava he provat amb el meu portàtil (ubuntu 12.04) configurant-lo normalment i a funcionat perfectament, el que més m'ha fotut, he provat amb windows i també ha funcionat. Esta clar que es lliurex.

Estic un poc perdut ja que el any passat en aquets mateixos ordinadors estava instal·lat la versió 12 i tot anava molt bé (no si tornar). Algù sab que pot haver passat.

Salutació

In reply to Deleted user

Re: DNS en lliurex 13.06

by Deleted user -

Hola Dolpo La.

Què pot estar passant?

Les DNS de conselleria cauen dia sí, dia no. Si tens sort i les alcen funciona, però cauen constantment.

A causa d'això, l'any passat vaig prendre la decisió de configurar totes les DNS amb Google, 8.8.8.8, 8.8.4.4, la consiqüència va ésser que tot quedava estable. Els ordinadors conectaven a internet sense problemes i no caía la conexió.

Ara bé, pot haver passat que el server o Lliurex s'haja actualitzat maxacant les DNS que tenies configurades, comprova-ho.

Com gestionar aquest problema efientment?

Supose que dedicant un dia fixe a realizat l'actualització del server i dels clients, desactivant les actualitzacions automàtiques per tal que no caiguen.

Al tema de les DNS hi ha una part de seguretat implicada, però per no canviar les DNS de conselleria caldria que no caigueren.

Tots sabem què passa quan cauen les DNS a un centre: SORGEIX EL CAOS, la gent es llança per les finestres, tothom es mostra nerviós, i fins i tot hi ha gent que vaticina el final del món.

Bé ahí queda la proposta.

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: DNS en lliurex 13.06

by Deleted user -

Hola Alfons,

La qüestió es que no utilitzem les dns de conselleria, ja que tenim un contracte privat amb una empresa ja que la velocitat de conselleria es de un mega i mig.

Els ordinadors de la sala de professores funcionen amb la versió 12 i la resta del institut també, només han caigut les aules d'informàtica que tenen la versió 13, tant les d'escriptori com una que si que tinc muntat el model aula.

Este matí només arribar he probat amb les dns de google i tampoc ha funcionat.

Tornaré a configurar la xarxa i dns desde zero a vore si torna a funcionar, encara que ja ho fet n-vegades i si no funciona em baixaré una altra imatge de lliurex pera re-instal·lar a vore que passa.

Moltes gràcies

In reply to Deleted user

Re: DNS en lliurex 13.06

by Deleted user -

Hola Dolpo La.

Bé, doncs, jo no reinstal·laria, ja que si no has tocat molta cosa et quedaràs igual, no és Windows.

Prova el NAT, en al Panel de Control de Lliurex a veure si es soluciona. Recorde que vaig tenir algun problema i es va resoldre configurant el NAT.

Sembla que l'encaminament o NAT està pensat per encaminar ordinadors i que no passen pel proxy.

Segur que entre tots logrem entendre-ho, però per provar no perds res. No és difícil de configurar crec recordar que soles hi ha dues opcions eth0 i eth1.

Podria no ser problema de les DNS.

Sort.

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: DNS en lliurex 13.06

by Deleted user -

 

Hola Dolpo La, Alfons

jo tinc instal.lada la versió 13 de lliurex a sala profes i 2 aules d'informàtica i de moment, sense problemes del tipus que anomenes.

Pel que he llegit, jo opine com Alfons, reinstal.lant no va a solucIonar-te el problema. Però al primer missatge vas anomenar que canvies els DNS amb un comandament que canvia el resolv.conf.  Crec que no es apropiat fer-ho d'eixa manera. Lliurex té un sistema de fitxers de conf i scripts un poc especials per fer la feina més fàcil per a la gent que no ha tocat mai un linux i els queestem un poc acostumats als resolv.conf i demés "intringulis" hem de buscar maneres alternatives per fer les coses.

Pel que fa al DNS jo entraria al zero-wizard ( o algo així) des del centre de control de lliurex i ahi configuraria el server amb les targetes i els DNS. D'aquesta manera ja no es "maxacarien" amb alguna actualització.

Res més. Un saludet.

Antonio Coloma.

IES L'Almadrava - Benidorm

 

 

 

In reply to Deleted user

Re: DNS en lliurex 13.06

by Deleted user -

Hola Antonio i Alfons,

Al final pareix que ja funciona tot bé. Al final us he fes cas i no vaig a reinstal·lar. Us he fet cas i buidat totes les linies que vaig afegir al fitxer interface i resolv.conf he reiniciat l'ordinador perque amb el comanament de restart el networking no funcionava. Una vegada que tornava arracancar l'iconet de xarxa començava a buscar ip's l'editava i configurava segon la nostra xarxa i tot perfecte.

Conclusió tens raó Antonio ho millor es no configurar configurar molt des de la consola i deixar-la per a debian o ubuntu.

Salutacions i moltes gràcies

In reply to Deleted user

Re: DNS en lliurex 13.06

by Deleted user -

Ok.

Gràcies a tu, la retroalimentació ens fa avançar a tots.

Ens alegrem que hages resolt el problema.

Salut