Personalitzar Lliurex

Personalitzar Lliurex

by Deleted user -
Number of replies: 7

Hola a tots:

Algú sap com personalitzar Llliurex per a distribuir-lo als alumnes amb els programes que els cal i llevar d'altres?

També m'agradaria llevar-li totes les pantalles que invita a instal·lar lliurex per a que els meus alumnes no caiguen en la tentació i fagen una destrosa del seu pc.

Sols vull que l'utilitzen com a live usb.

Gràcies

In reply to Deleted user

Re: Personalitzar Lliurex

by Deleted user -

Es pot fer, el procés seria paregut al que van seguir per a crear Everest, està documentat als wikimanuals si et poses a la feina puc ajudar-te.

Quins programes afegiries i llevaries? igual m'apunte i podem fer-ho conjunt, afortunadament e aconseguit que em donen dos sessions d'informàtica enguany.

Per cert... lliurex lite o lliurex desktop?

M'agrada la idea, gràcies per compartir-la

In reply to Deleted user

Re: Personalitzar Lliurex

by Deleted user -

El lliurex lite no l'he provat.

Creació d'ODE ho borraria tot.

Educació Infantil i Primària ho borraria tot i de Secundaria també.

Deixaria Jclic i Scrach.

Gràfics borraria tot menys Gimp.

Internet sols deixaria Firefox.

Els jocs els llevaria tots menys l'escacs i instal·laria Supertux .

De oficina ho borraria tot menys Libreoffice.

So i vídeo ho borraria tot menys VLC

Instal·laria activitats de Jclic per a 5é i 6é. activitats de Edilim per als matexos cursos així com de Hot Potatoes etc.

Canviaria la imatge del grub i també la del Plymouth que fos més divertit.

Aquest cap de setmana he provat de tot:

Ubuntu builder, Remastersys, Ubuntu Customization kid, Reconstructor i cap d'ells m'ha funcionat.

Remastersys semblava que si però la iso no s'ha creat. Sols ha creat dos carpetes: dummysys i isotmp i dos arxius:remastersys.log i tmpusers

 

In reply to Deleted user

Re: Personalitzar Lliurex

by Deleted user -

No tinc molt temps però vaig a provar amb Remastersys i lliurex lite i te conte... jo no llevaria tantes coses jejeje... única duda.... les activitats de jclic edilim i hot potatoes les tens recopilades? quant ocupen?

Vaig a posar-me ;D

In reply to Deleted user

Re: Personalitzar Lliurex

by Deleted user -

La meua idea era implicar al meu Cicle (3er) per a fer una recopilació d'activitas i així tindre un projecte en comú per a enguany.

Fer-ho per a tota la Primària és molt difícil a l'hora d'implicar a tota la gent i crec que Lliurex ja cumpleix aquesta funció.

 

In reply to Deleted user

Re: Personalitzar Lliurex

by Deleted user -

Bé, he estat fent proves amb remastersys, tot és possible, selecció de programari, canvi d'imatge d'entrada és molt senzill, però no és possible llevar l'instal·lador, remastersys el posa per defecte... però... escribint estes línies se m'ha ocorregut una idea, vaig a provar xDDD

Altra possibilitat que se m'ha ocorregut ha segut generar una imatge per a virtualbox... hauria que ensenyar als alumnes a utilitzar-lo però podria ser una opció, tal volta més senzilla...

In reply to Deleted user

Re: Personalitzar Lliurex

by Deleted user -

Ja el tinc :D he fet una imatge amb remastersys i li he llevat la possibilitat d'arrancar el sistema en modo instal·lació. Després he creat un usb persistent i li he llevat el accessos directes al instal·lador.

Finalment he creat una imatge de l'usb amb el comandament sudo dd if=/dev/sdb of=~/pandora.img i per a restaurar en un altre usb sudo dd if=~/pandora.img of=/dev/sdb n'hi ha que fer un sudo fdisk -l per vorer quina unitat és l'usb (sdb, sdc, etc.;D)

Si vos interessa penge la imatge per a que feu les modificacions que més vos agraden, al ser un usb persistent es pot fer i desfer canvis que es quedaran guardats, així es pot canviar la configuració, afegir i llevar programari, etc.