Pizarra digital

Pizarra digital

by Deleted user -
Number of replies: 9

Hola a todos,

Tengo una duda, para utilizar una pizarra digital (mandada por conselleria) en Lliurex 11.09 Servidor, ¿hay que instalar drivers o programas extra? O Lliurex viene ya preparado para utilizar la pizarra digital.

Saludos.

In reply to Deleted user

Re: Pizarra digital

by Deleted user -

Hola Alejandro hay que instalar los drivers para la pizarra Smart, busca en Synaptic smart-notebook y seguramente se te instalarán todas las dependencias, si tienes cualquier contratiempo ya sabes...

Saludos

In reply to Deleted user

Re: Pizarra digital

by Deleted user -

Hola:

El paquet a instal·lar a Synaptic és lliurex-smart.

Desprès necessitaràs les galeries Essentials i Toolkit; es poden instal·lar mitjançant cd-rom (vaig passar-li aquest materials als tècnics del SAI de l'Horta).  Aquelles que s'instal·len mitjançant Internet no estan completes.

 

Salut.

In reply to Deleted user

Re: Pizarra digital

by Deleted user -

Hola xics.

Doncs al meu centre no tenim pissarres Smart, una llàstima ja que van molt bé.

El curs passat es varen comprar dos canons Epson que ja porten una pissarra incorporada (llàpis amb pila i receptor al canó), el cas és que no tenim software propietari per fer servir.

Així i tot hem hagut d'instal·lar els drivers, que estan disponibles a Lliurex [gràcies, gràcies i mil gràcies].

Per instal·lar els drivers d'aquests canons-pissarres soles calia obrir una cònsola i posar:

$ sudo apt-get install easy-interactive-driver

Com que no teniem software per a pissarra digital el varem instal·lar, això si, tot programari lliure:

$ sudo apt-get install ardesia xournal

Amb aquest dos programes no tinc cap altra necessitat perentoria.

Tot s'ha de dir que vinc utilitzant ja fa anys el programari de la Smart, em sembla molt i molt complet i intuitiu, però la necessitat fa que t'adaptes i he trobat que Ardesia i Xournal han covert les meues necessitats.

No tinc el repositori d'activitats que porta Smart, però tinc internet.

Amb aquest dos programes i Shutter per capturar m'apanye.

Cal tenir en compte que potser moltes posibilitats ens fa més ineficients, cal soltar lastre. El programari d'Smart és molt bó però també molt pessat. Les múltiples opcions que té et fan perdre.

No sé vosaltres però jo a mesura que passa el temps vaig utilitant coses més simples...

Tinc Libre Office però solc utilitzar Pyroom[1] o Vim[2] + Markdown[3] per escriure, això junt a la llibreria pandoc[4] per escriure i exportar a diversos formats com PDF, ODT ó LATEX em dona una potència, una usabilitat i una productivitat que fa anys no m'haguera imaginat. Finalment, Gummi[5] un editor de textos per a LATEX és el millor que he trobat per començar.

Al centre utilitze Gnome3 amb Lliurex, però m'he fet usuari de LXDE sobre Lliurex a casa i al portàtil sobre Debian Squeeze.

I per què comente tot això?

Doncs, perquè ja fa anys que veiem com el programari de l'Smart a Windows va un pas per davant, i ens empenyem a seguir aquest estel, però cal obrir els ulls i veure que, potser no sempre es necessita tot, potser podem ésser més eficaços amb meny, amb programari més lleuger.

Salutacions

-------

[1] Pyroom és un programari pensat per escriure amb productivitat, sense haver de pensar en estils i formats complicats. El poses i escrius, ja està. Funciona molt bé per agafar notes.

http://pyroom.org/

[2] Vim és un processador de textos que té més de 20 anys, la seua automatització fa que si et saps els comandaments que et fan falta vages a la velocitat del raig.

http://www.vim.org/

[3] Markdown és un lleguatge de marcat de baix nivell. Moodle l'incorpora per escriure textos. Jo l'utilitze a tota hora. El principal avantatge és la usabilitat, la rapidessa en el format i la posibilitat de posar els teus textos en un control de versions, ja que al fi i al cap és text pla.

http://daringfireball.net/projects/markdown/

[4] Pandoc tanca el cercle, ja que es tracta d'una utilitzat per exportar formats de textos a molts lleguatges. És màgic. Funciona des de cònsola.

http://johnmacfarlane.net/pandoc/

[5] Gummi és un editor de textos per a LATEX. Excel·lent si has de d'utilitzar fòrmules.

http://dev.midnightcoding.org/projects/gummi

In reply to Deleted user

Re: Pizarra digital

by Deleted user -

Moltes gracies per la extensa reflexió Alfons, volia apuntar que estic utilitzant Open Sankore. Programari lliure per a la pissarra digital que m'agrada molt i que te tot el que necessite. Disponible als repositoris de lliurex.


P.D. vaig a arreglar el teclat que no em deixa posar accents, estic provant Arch i estic encantat xDDD http://www.archlinux.org/

Edite: Sol·lucionat el tema dels accents ;D



In reply to Deleted user

Re: Pizarra digital

by Deleted user -

Gracias a todos por las sugerencias y comentarios.

Al final he instalado desde synaptic los paquetes:

· smart-notebook

· lliurex-smart

(y sus dependencias correspondientes) y ya reconoce perfectamente la pizarra y se puede utilizar con el software SMART.

Gracias otra vez.

In reply to Deleted user

Re: Pizarra digital

by Deleted user -

Hola Samuel.

Quan arribe al centre l'instal·laré Open Sankore sense més dil·lacions i el probaré. En passar un temps d'us podriem fer una revisió entre aquests 3 ó 4 programes per tal d'establir avantatges i desavantatges.

Ara utilitze aquests dos programes, al mateix temps en escritoris diferents, i estic encantat. Tenen funcionalitat diferents, però són tots dos molt útils.

Respecte a archlinux, ves espai que enganxa. El vaig provar fa temps. Amb aquesta distro tens sempre les últimes versions de tot, sense endarreriments. És molt funcional, però no crec que siga per usuaris novells, cal tenir una miqueta d'experiència.

Ara ja no canvie molt de distro estic entre Debian (LXDE + Gnome3), Ubuntu (Unity) i Lliurex (LXDE + Gnome3). Totes tres m'agraden molt.

He actualitzat ja a Ubuntu 12.04, sempre ho faig una miqueta abans, quan està en beta 2 release candidate, així no em va lent en actualitzar. Una passada han millorat algunes coses i em va una miqueta més lleuger (el meu ordinador  té 9 anys).

Ja ens contaràs, com et funciona archlinux. Aquesta distro va tenir el seu origen en una revista que treen i comentaven coses. Sembla que la cosa ha anat a més i és una de les opcions per a aquelles persones que volen estar amb les últimes versions sempre. Recorde que funcionava com el raig.

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: Pizarra digital

by Deleted user -

Hola Samuel, jo també utilitze el Sankoré a l'aula i rm'agrada molt entre d'altres coses per la seua facilitat en posar imatges pròpies.Però
quan pose textos tinc el problema dels accents encatalà
que no els reconeix.
T'agrairia comentares al Forum com ho has solucionat.

In reply to Deleted user

Re: Pizarra digital

by Deleted user -

Hola, Paco:

La versió 1.3 de Sankoré me funciona sense problemes amb les titlles catalanes (Linx Mint, Guadalinex, LliureX, etc).

T'envie captura de pantalla.

"Bona nit, que sempre n'hi ha alguna cosa fosca a la vida"

Attachment Titlles catalanes.png
In reply to Deleted user

Re: Pizarra digital

by Deleted user -

Hola xics.

He estat provant hui mateix Open Sankoré, sense sort.

A Lliurex Marty actualtizat a la versió 276

$ lliurex-version

no he pogut instal·lar amb èxit el paquet sankoré.

$ sudo apt-get install sankore

Em donava una errada.

M'he baixat diversos paquet per a Ubuntu de la pàgina oficial i res de res. No m'ha donat temps a provar més, seguiré provant. Ho comente per si hi ha notícies d'algun bug.

El que més m'ha extranyat és que no podia obrir el paquet .deb des del Nautilus.

Ni amb les recomanacions de Daniel al seu bloc, el qual m'he entropeçat pel camí citat en un altre bloc (el món és un mocador).

Au, bona nit,

seguirem provant...