JClicRatolí, El teu mestre i recopilació de Múrcia a Lliurex

JClicRatolí, El teu mestre i recopilació de Múrcia a Lliurex

by Deleted user -
Number of replies: 8

Acabe d'actualitzar el mirror el l'ordinador on tinc la versió de Lliurex-Lite amb algunes modificacions.

He quedat sorprés quan he vist la recopilació de les biblioteques de JClicRatolí, El teu mestre i la recopilació ben interessant de Múrcia. Encara recorde com varen precipitar aquestes recopilacions ara fa ja uns quans anys al foro del Clic.

El cas és que el temps passa i, a poc a poc, anem veien com anem avançant gràcies a l'esforç anònim de molta gent.

M'ha plenat d'alegria veure aquests recursos allà mateix. Per veure'ls aneu al centre de control de Lliurex.

Les últimes versions de Lliurex amb les millores del centre de control, Lliurex-amic, les diferents versions, les recopilacions Objectes Digitals Educatius, etc., etc., fan de Lliurex una versió molt digna per a l'educació.

Crec que comença a ser una ferramenta no soles viable al context educatiu, sino que marca la diferència fent-nos guanyar temps a tots respecte a altres alternatives de sofware.

El tenir un model de centre definit, estructurat, actualitzat, que va arreplegant l'experiència dels companys i va sumant esforços fa que siga un referent irrenunciable al centre.

Ara queda la feina més difícil, la tasca social, la de transmetre el valor del que tenim endavant.

Tot i això, tenim sort, anem avant.

Salut

In reply to Deleted user

Re: JClicRatolí, El teu mestre i recopilació de Múrcia a Lliurex

by Deleted user -

Totalment d'acord Alfons,

Recorde els primers anys en que anva de cul i pensava que més em valdria posar ubuntu  a pèl en tots els ordinadors. Ara lliurex em facilita la tasca de manera que no he tornat a tindre més problemes que els normals i lògics de manteniment però la seua estabilitat i funcionalitat crec que la fan la millor distro educativa.

ixò, efectivament, dona satisfacció i fa que els companys ja estiguen completament acostumats i haja pogut esborrar els pocs windoes xp que en quedaven al centre. Salut.

In reply to Deleted user

Re: JClicRatolí, El teu mestre i recopilació de Múrcia a Lliurex

by Deleted user -

Sobre JClic puc dir poc, no l'he utilitzat molt i no m'he preocupat en cap moment de recopilar recursos JClic de Tecnologia.

Però sobre LliureX em sume a la vostra opinió de que ens facilita prou la feina. El manteniment de les màquines del centre és més eficient si tens a la butxaca una memòria USB amb LliureX Escriptori. En un poc més de 30 minuts pots traure de la UVI un equip amb l'antic SO popular i fantàstic que encara utilitzen més del 90% dels companys del centre.

Ah, i conforme vas "infectant" equips amb LliureX, només queda enviar els equips a reparar el maquinari, perquè de programari no tornen a fallar. Això si que és Segle XXI.

Salutacions.

In reply to Deleted user

Re: JClicRatolí, El teu mestre i recopilació de Múrcia a Lliurex

by Deleted user -

No saps quina ilusió fà llegir aquestes paraules. La nostra feina es prou desagraida allà a la conselleria, la feina de fer la distribuciò es molt complexa i a cap dels nostres caps (excepte honroses excepcions) li entra en el cap la realitat de fer una distribuciò linux per a la educaciò, tant a nivell tècnic com a nivell ètic. 

Per a nosaltres (desenvolupadors del projecte), es molt important que vosaltres, els nostres usuaris gaudïu amb aquesta distribuciò, i fer-vos la vida més fàcil es una cosa que ens duguem plantejant desde els inicis d'açò... 

Queda molt de camí, pero podem fer-lo junts i a poc a poc guanyem persones per a la causa, que , sense dubtes, es molt justa i raonable.

Com va dir un ex-company nostre, docent i convençut del Programari Lliure....

No hi han grans herois, pero si grans gestes.

PD: En castellà aquesta dita es mes bonica:

"No hay grandes heroes, pero si grandes hazañas"

In reply to Deleted user

Re: JClicRatolí, El teu mestre i recopilació de Múrcia a Lliurex

by Deleted user -

Anava a sumar-me a les paraules d'Alfons. Jo a més, sóc la primera que dic que per a mi LliureX hauria de ser LA distribució educativa. Crec que feu una tasca impecable i que realment SÍ que ens aporteu algo més que ubuntu / edubuntu.

Respecte açò, vaig tindre una discussió twittera quan van tancar Linex defenent que LliureX sí que és úti, sí que és diferent i sí que val la pena en un aula respecte a Edubuntu i que pot ser altres distribucions de comunitats no estan tan currades.

Gràcies per tot equip!

In reply to Deleted user

Re: JClicRatolí, El teu mestre i recopilació de Múrcia a Lliurex

by Deleted user -

Hermi has toca't un tema interessant, estic fart de debatre i defendre lliurex davant els usuaris finals. Els que em tingut que mantindre aules d'informàtica i centres sencers amb windows (congelats per suposat) ho tenim clar, però els usuaris acomodats a windows, els virus, el programari pirata i tota eixa cultura d'inconsciència que ens envolta es resistix a canviar, primer per que és més còmode continuar com sempre i després pense que per que lliurex es veu com una eïna imposada per l'administració i clar tot el que vinga des de d'alt té que ser roin per definició...

En fi, no cal dir que a mi m'encanta el treball que esta fent l'equip lliurex i que em tornaré a batre en duel cada volta que faça falta xDD

Bon diumenge

In reply to Deleted user

Re: JClicRatolí, El teu mestre i recopilació de Múrcia a Lliurex

by Deleted user -

Interessant el tema que s'ha plantejat.

Davant això necessite transmetre diverses coses, perdoneu que les expose ací, en realitat se me fa molt difícil expossar-les en altres contextos, sobretot per manca de temps.

1. Valoració positiva

Per un costat hem tret a la llum la valoració molt positiva que tenim de la feina que s'està fent des de Lliurex, des de que s'ha fet la vida més fàcil a l'usuari final, però, sobretot des de que s'han començat a millorar la gestió de l'aula amb Lliurex-zero, s'han anat incorporant i organitzant les activitats, s'han anat incorporant tant aportacions concretes com metodologies, etc.

2. Ètica

Per altre costat està el tema de la ètica. Com en un centre educatiu es potencia el software privatiu pirata? Som educadors!! Ja n'hi ha prou de mediocritat. Sabem què ens portem entre mans?

Supose que impulsar aquesta distro arreu dels centres serà dur, però no ho és menys per als treballadors que hem de lluitar cada dia amb un fum de predujidicis que amagen ignorància. Sí companys, com sabeu, la defensa del software lliure als centres hui en dia és un tema que es sol soslaiar per altres més urgents. Les TIC són un tema estratètic, de fons, un tema molt important, però de vegades es prioritzen els temes urgents sobre els importants.

3. El nostre centre no és la nostra casa.

L'experiència de Windows sense servidor és una experiència individualitzada no es té una consciència de centre. No hi ha una identitat de centre sino un usuari únic i aïllat de la resta.

Amb el model de centre Lliurex de sobte tenim una estructura ideal per tal de gestionar les diferents tasques. És per això que no s'aguanta una estructura individualitzada de tot el sistema.

Els serveis incorporats com la gestió de l'aula amb les ferramentes de control, d'instal·lació de programes, de gestió remota silenciosa (ssh), de control dels usuaris i de les impressores (cups), etc.

Als centres tenim uns quants servers que incorporen moltes coses: proxy, DNS (amb la rapidessa de càrrega que suposa i de gestió de dominis), biblioteca, Moodle incorporat en local, JClic amb informes en xarxa o mitjançant Moodle per avaluar, etc., etc.

Per no parlar dels diferents sabors de Lliurex: Desktop (equip independent), Desktop lleuger, Server, Client, USB, Live-CD/Live-DVD.

Però el que realment va marcant la diferència són aquelles aplicacions que ens faciliten la feina i ens fan més professionals com Lliurex-Do (per infantil i pedagogia terapèutica), AMIC (per pedagogia terapèutica i infantil, «gracies, gracies, gràcies») i els Objectes Digitals Educatius - ODE (Hotpotatoes, EXE-Learning, etc.).

Per tot això comença a ésser hora que es parle més clarament des d'on partim i quines son les responsabilitats de no fer bé la nostra feina. És necessari que si canvies de centre no necessites adaptar-te més que el que siga absolutament necessari i no hages de començar una lluïta que ningú entén.

Potser caldria incrementar tant la informació directa als centres (assessorament SAI) com els controls als mateixos en materia TIC. Els mestres hem de fer classe i no perdre un grapat de temps discutint sobre software lliure - software privatiu, no hi ha temps per això, ja que per entendre-ho fa falta formació. Una vegada comences a discutir potser et costa la confiança dels companys i s'enrareix l'ambient. Amb més control això estaria clar no caldria discutir soles treballar.

Per tot això, i per la nostra llibertat i dignitat cal dir NO a treballar als centres amb programari pirata-privatiu. A quí estem defensant en cas contrari? Per què fer-li el joc a les poderoses multinacionals del sofware?

Cal que ens situem en una perspectiva intel·lectual de la nostra feina, filtrar la informació i prendre posició crítica amb arguments del que fem, en el que en altres termes es podria dir ésser professional.

Per saber-ne més es pot visualitzar aquest

. [1]

Al nostre entorn software lliure és igual a Lliurex. Si tenim la sort que el projecte va avant i té la qualitat que ha demostrat és absurd no aprofitar-lo.

Senc l'extensió, però en algun lloc havia de dir açò.

Salut

---------------

[1]

In reply to Deleted user

Re: JClicRatolí, El teu mestre i recopilació de Múrcia a Lliurex

by Deleted user -

Jo també estic contentíssim amb lliurex. Facilita moltíssim la tasca de manteniment dels ordinadors del centre amb poc temps de dedicació. Son moltíssimes les ventajes que te repecte al windows.

La única cosa que trobe a faltar son:

   ·Que davant d'alguns problemes concrets, després de fer els tiquets corresponents, o posar-ho en el foro corresponent de Mestre@casa, doncs que no contesten. Trobe a faltar respostes als problemes. Pense que encara que no sapiguen la solució, ens ho haurien de dir, al menys no ens sentiriem com si "passaren" de nosaltres.  p.e. El problema amb la barra d'eines flotants en els clients lleugers (que arranquen del zero-net-boot), drivers per a diferents models de PDIs.

   ·Les últimes actualitzacions del Notebook. (en windows funciona millor)

   ·Drivers especifics per a les impresores, per tal que traguen una bona qualitat. Concretament la Canon IP4300 em porta fregit, i es que en tenim 3 en el centre i no van igual que en windows, damunt he cridad a Canon i m'han dit que no donen suport a linux. (un rollo..)

   ·Al centre ens falta l'ordinador servidor (el central) i desde conselleria no ens diuen res. Anem anant amb un molt menys potent i tot va lentísssim.

Tot açò convida al desànim. Al desànim de la gent que no coneix la realitat de les TIC, al desànim dels que ho volen tot perfecte i ja.

Però per a mi tot açò són reptes que conviden a treballar.

Ànim a tot l'equip lliurex!! Sou uns cracks!!

En tot el centre utilitzem lliurex, Jo, la meua dona i els meus fills utilitzem lliurex en casa i ens encanta.

Gràcies

 

Enric

In reply to Deleted user

Re: JClicRatolí, El teu mestre i recopilació de Múrcia a Lliurex

by Deleted user -

Hola Manuel, he vist la informació que m'has donat. Gràcies.

Però... la impresora ip4300 amb els drivers de la ip3600 no funciona bé. Però m'has donat una pista i provant provant, amb els de la ip4200 funciona molt millor que amb els de la ip4300. Gràcies.

En lo referent a Notebook, a mi malgrat tenir el sistema actualitzat, encara em dona algun problema amb el flash (sol quedar-se penjat), però... funciona molt millor. Gràcies.

Ara estic barallant-me amb l'escaner que no vol anar. Amb la versió 10 el vaig fer anar (ara no m'enrecorde com) i ara estic mirant a vore si el puc recuperar (es un Artec E+Pro).

Enric