LliureX Nemo

LliureX Nemo

by Deleted user -
Number of replies: 17

Hola companys,

Només volia comentar-vos que l'equip LliureX està preparant una nova versió de LliureX per a juny. Serà la última basada en ubuntu 10.04 LTS.

Si teniu propostes, potser siga un bon moment. Jo ja he fet la meua: https://projects.lliurex.net/issues/440

Salut.

Dani.

In reply to Deleted user

Re: LliureX Nemo

by Deleted user -

Hola Dani!

Respecte a la teua proposta per al nou lliurex, crec que per al curs que ve ITACA ja estarà en tots els centres (això diuen) i crec que les faltes i notes dels alumnes també les posarem en ITACA (https://familia.edu.gva.es/) per tant crec que les aplicacions que fem servir fins ara per a notes i faltes passaran a millor vida ;) Si no és així .. veriueu-ho smile

Jo utilitze en el meu ies una aplicació feta per @hermipp a la qual vaig afegir diverses coses que agafa del Gescen les dades i podem passar faltes i notes sense pagar a cap empresa externa.;) .. que en el que esta caent-mos, ja és molt !!!!

Res més ... un saludet a tots/es des de la Marina Baixa!

Antonio.

In reply to Deleted user

Re: LliureX Nemo

by Deleted user -

Hola Antonio,

Vaig estar en un curset d'Itaca per a la migració des de GESCEN. Es va comentar que estaven en contacte amb TECNAUSA per a que es puguera pujar un fitxer diari al servidor ITACA des de l'ordinador que porta la base de dades del SGD en el centre.

Respecte a SGD, la inversió ja està feta. Són les unitats personals i els taulers. La despesa anual (contracte de suport i reparació d'alguna unitat personal) són molt pocs diners en comparació amb la comoditat per als docents. I, com tu dius, amb la que esta caient, no anem a treballar més a canvi de res, així que espere que el SGD no pase a millor vida.

I parlant de treballar menys, un botó d'instal·lació del SGD per a lliureX m'estalviaria algo de feina. Per això he fet la proposta a l'equip lliureX.

Salut.

PD. Està clar que TECNAUSA és una empresa privada, però són molts els centres educatius que utilitzem els seus serveis.

In reply to Deleted user

Re: LliureX Nemo

by Deleted user -

Gràcies Toni per la cita, jeje. Jo la veritat és que esperant que entre Itaca no he tocat massa coses (he afegit alguna coseta, hauríem de juntar-les)

Pel que fa al lliurex, la 11 va molt bé. De Nemo espere que siga més completa i funcione el model de centre!!

I respecte al tema de la petició a tecnausa, me resulta extranya perquè és privatiu i a més l'empresa que jo sàpia no ha fet cap concesió, podria cedir el software i que ja el centre decidisca si comprar o no les unitats. 

In reply to Deleted user

Re: LliureX Nemo

by Deleted user -

Hermi, pel que sabem, el model de centre que van presentar al Congrés de Programari Lliure de València es quedarà com un projecte. Sembla que és una tasca prou complexa, i si no s'ha fet ja, dubte que estiga per a juny d'aquest any per a una distro de l'any 2010, ubuntu 10.04 LTS. Trobe que el següent projecte és traure en juny de 2013 un LliureX basat en la pròxima LTS. En la meua opinió personal, dedicar esforços a crear un servidor central i rèpliques d'usuaris i documents de uns 5 servidors d'aula (biblioteca, sala professorat, unes 3 aules d'informàtica) no és massa eficient.

Respecte a la incorporació de l'aplicació del SGD a LliureX, unes quantes observacions:

- L'aplicació lliurex-smart no és lliure, però ens interessa per a les PDI. Crec que Sankoré ha arribat tard. Però ja veurem com va la cosa.

- L'aplicació del SGD, en certa manera podria competir amb la que has preparat. Però en quan tingam ITACA en funcionament en els instituts, segurament entre abril 2012 i octubre de 2012, no tindrà sentit fer servir SGD sense tenir el maquinari (unitats i tauler de les unitats). Seria duplicar feina davant de la pantalla de l'ordinador. Així que no crec que a l'empresa TECNAUSA l'importe que es distribuisca el seu programari dins de LliureX. Si s'han preocupat en fer un paquet per a Linux, dubte que impedisquen la seua distribució, ja que com he dit només seria útil per al centres que tenim el maquinari.

- Els centres que vam adquirir la tecnologia del SGD trobem un benefici immediat. Cada docent té una unitat personal on pot introduir faltes d'assistència, retards, ... en el moment de la classe sense dependre de tenir o no un ordinador. Al meu centre som, de moment, 110 docents i només tenim 4 PCs a la sala de professorat i un PC en cada departament. A més hi ha departaments que encara, a l'any 2012, no tenen connexió a la xarxa. Sense les unitats personals, no tindriem cap control d'assistència diari, com tenim ara.

Per últim, la idea meua és evitar-me alguns minuts de feina per ordinador si aquest Juliol actualitzem a LliureX 12.06. O potser li estalviem al tècnic del SAI.

PD. Continue defensant el programari lliure, però no tinc cap problema en ser usuari de programari privatiu, si aquest no té una alternativa i és útil.

In reply to Deleted user

Re: LliureX Nemo

by Deleted user -

A mi la idea del model de centre de lliurex m'encanta i sí que seria molt útil, ara bé, sí estic d'acord de què pot ser el sistema de rèpliques és massa complex.. i no val la pena. Si és massa complex pot ser haurien de pensar canviar d'aproximació a una idea final molt bona.

Efectivament lliurex-smart no és lliure però com tots els centres tenim la pissarra smart està bé que estiga.

Del SGD, jo l'he utilitzat fa uns quants anys ja i quan ens van canviar d'insti (van dividir el centre i la secundària va eixir), l'equip directiu va decidir que era una inversió prou forta quan Ítaca era ja previsible que funcionara en poc temps. Tots vam passar d'utilitzar el tamagochi a passar faltes, etc estil broncosaurus i va ser ahí quan em vaig decidir a fer algo per eixir del pas mentre arribava Ítaca, sense més pretensions. Els meus companys d'insti m'ho van agraïr i amb això ja tinc prou ;)

Per altra banda, conec prou centres que tenen altres sistemes alternatius (res a veure amb el tamagochi) i per això m'extranya, però vaja que jo si fora tecnausa faria l'impossible per integrar-lo són molts diners els que estan en joc.

In reply to Deleted user

Re: LliureX Nemo

by Deleted user -

Hola, personalment considere que el sistema del SGD està desfassat desde fà més de 8 anys.

Hermi, vaig vore molt bona idea estalviar-vos la gran quantitat de diners que costa el SGD i ficar ordinadors a cada aula. El programa que vas desenvolupar està molt bé i a més a més és SW lliure wink

Llàstima que quan vaig arribar al meu centre ja estava en marxa el SGD que de vegades dona més mals de cap que una altra cosa. Damunt, si vols utilitzar-lo quan estiga Itaca, et fan pagar una quantitat exagerada per actualitzar la versió sad

Si per mi fora, el SGD se'n aniria a ....

Salutacions,

In reply to Deleted user

Re: LliureX Nemo

by Deleted user -

M'agrada haver llançat el tema del SGD.

No havia pensat que haurem de pagar l'actualització a una nova versió de l'aplicació per a que aquesta puga enviar els fitxers a Itaca. A més, segurament l'administració educativa els farà pagar per la implementació de la pujada dels fitxers del SGD en Itaca. I això ho pagarem anualment els centres que el gastem. Tot són diners.

Sembla que les maquinetes ens faran exclaus d'una empresa. Ens costarà un temps deixar eixe sistema de gestió.

Gràcies per participar en aquest fil. Han eixit problemes molt interesants.

Salut.

PD. He retirat la proposta en lliureX. Us copie: "Després d'un debat que s'ha iniciat en edutictac (http://edutictac.es/moodle/mod/forum/discuss.php?d=961) m'agradaria retirar la proposta. Només instal·laré el SGD en els 4 ordinadors de la sala de professorat. Hauriem d'anar deixant d'utilitzar una tecnologia de pagament anual i utilitzar directament Itaca (quan comence a funcionar)." Disponible en: https://projects.lliurex.net/issues/440

In reply to Deleted user

Re: LliureX Nemo

by Deleted user -

Molt interessant.

No participe perquè no soc coordinador i de moment no em trobe amb aquests problemes, però els arguments sobre el SGD no estan malament. Al meu centre jo el demanava insistentment fins fa dos anys que digueren que Itaca faria el mateix. Supose que cada professor haurà de portar un ordinador a classe, no ho veig però tampoc anirien amb les unitats SGD, crec que som dels pocs que no el tenen.

Al final potset ho han fet bé.

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: LliureX Nemo

by Deleted user -

I no seria més fàcil que els tècnics d'Itaca desenvoluparen una API per implementar un client en aquestes dues plataformes:

  • Android (smartphone i tableta)
  • IOS (iPhone-iPod, iPad)

Va uns anys vaig fer servir aquests tamagoxis. Són el colmo de la poca usabilitat, potser estudiant el tema de la usabilitat i desenvolupant uns clients per a aquestes plataformes guanyariem temps i maldecaps.

A veure, els de primària també volem una solució així, però, les coses no estan com per a anar comprant, potser l'smartphone comença a ésser un estandard, perquè no tenir-lo en compte i estalviar-nos un aparell.

Hi ha cap desenvolupador d'Itaca a aquesta comunitat?

Salut

In reply to Deleted user

Re: LliureX Nemo

by Deleted user -

Estic d'acord amb Alfons, però aniria encara més lluny, s'ha de poder accedir des d'altres aplicacions, es a dir, aquells que estiguen utilitzant altres coses haurien de poder continuar amb les seues aplicacions.

   Per exemple, al meu centre fem servir una intranet desenvolupada per una empresa externa que per motius econòmics no està totalment acabada, tenim el server a l'IES i sóc el responsable, però que passarà amb ITACA? M'agradaria seguir treballant amb ella.

    De fet, nosaltres abans teniem SGD, però ho vam apartar per aquesta nova solució, tenim 1 ordinador a cada aula, els profes passen llista en temps real i el sistema envia un SMS inmediat als pares (entre d'altres funcionalitats).

   El problema és que un centre soles no pot afrontar tot el cost d'actualització, m'agradaria més un sistema obert i compartit per tots, i si anem cap a ITACA, que NO SIGA un sistema TANCAT.

Toni Francés.

In reply to Deleted user

Re: LliureX Nemo

by Deleted user -

Alfons, em sembla molt bona idea això de l'API. Així puc tenir una excusa per a canviar el mòbil abans de que deixe de funcionar.

Toni, has tocat un tema interessant. Pel que se i he intuït de les 5 sessions de formació que vaig anar, el model de desenvolupament d'Itaca és el mateix que el de GESCEN. Implementaran tot el que és necessari per a portar la gestió acadèmica i administrativa dels centres de secundaria per a ESO i batxillerat en substitució de GESCEN. De moment CF i PQPI no entraran al sistema d'Itaca (haurem de continuar amb WinXP i GESCEN, és clar). I tinc la sensació de que el suport serà de l'estil GESCEN. Tinc un problema, ho comunique i m'expliquen com fer-ho o ho solucionen en uns dies.

Un altre model hauria sigut contar amb tots els professionals dels centres que porten anys treballant amb bases de dades pròpies, els que preparen les aplicacions que necessitem en els centres, els que es coneixen el funcionament de GESCEN en profunditat, els que ho proven i plantegen propostes, els que elaboren manuals per als companys. Només a Elx en conec uns quants en cada equip, i que dir d'aquesta comunitat, som molts.

Segurament ja faria temps que tindriem un Sistema de Gestió amb API i tot el que necessitem. Hi ha gent molt vàlida, de veres.

Com diu Toni, un sistema obert. Us sona el model que podrien haver triat, el de programari lliure. Simplement, fent Itaca una aplicació de codi obert tindriem la millor aplicació possible. Crec.

Salut.

PD. Però és tard i ens mengem la que tenim. O es podria alliberar?

PD.2 Podem canviar en el fòrum la manera en la que es mostren els missatges per a que no es veja tan estret. Ho vaig descobrir ahir.

menu

In reply to Deleted user

Re: LliureX Nemo

by Deleted user -

Hola, jo he poposat que en la versió d'infantil posen algun sistema per a que cada vegada que es reinicie tot l'escriptori quede en la versió original. Els nanos de 3 anys canvien tot de lloc i de vegades creen 200000 carpetes en l'ecriptori sense voler i coses pitjors. Totes les mestres d'infantil m'ho cmenten i jo també ho observe. 

sSalut

In reply to Deleted user

Re: LliureX Nemo

by Deleted user -

Pel que he llegit al twitter, sembla que a la pròxima versió de LliureX tindràs el problema solucionat:

"

Ya esta.... Congelación del escritorio para#lliurex infantil ... + sabayon....todo esto para #nemo."

In reply to Deleted user

Re: LliureX Nemo

by Deleted user -

Salutacions a tots!

 Yo soc #toaupload (Angel Berlanas). S'agraix moltíssim aquest interés. Totes les propostes son benvingudes.

El congelador d'escriptoris ja está probant-se...

Moltes grácies per la vostra feïna. Així dona gust programar i fer Software Lliuree per a l'educació. 

In reply to Deleted user

Re: LliureX Nemo

by Deleted user -

Benvingut Angel.

És una sort que els desenvolupadors de Lliurex escolteu les nostres propostes.

No tots els mestres pensem el mateix sobre el programari que s'ha de fer servir a l'escola. És molt dur defensar el programari lliure a peu d'obra, però a poc a poc cal anar fent.

Salutacions