La ultima actualizacion de lliurex 11 (la 38) no va bien

La ultima actualizacion de lliurex 11 (la 38) no va bien

by Deleted user -
Number of replies: 4

Ayer vino la técnico del sai e instaló la versión 11 (1º desde la 10 a la 11 y luego formateando) el último mirror y el ldap no va bien: los usuarios creados no entran ni desde el propio servidor, da error de autentificación.

¿Alguien sabe si ejecutando "lliurex-mirror clean-earlier" me dejará en un mirror anterior que funcione?

¿Alguna solución ?

Gracias

In reply to Deleted user

Re: La ultima actualizacion de lliurex 11 (la 38) no va bien

by Deleted user -

Hola Paloma.

Crec que estàs plantejant diferents fronts.

M'explique:

1. Si no funciona LDAP potser siga un prolblema d'autenticació. Un dels problemes típics és que Apache perga els certificats, d'aquesta manera potser no funcionen algunes coses.

Cal que revises com s'ha fet la creació d'usaris al server. Ha estat des de zero? L'heu importat des d'algun lloc? Potser el problema no siga la distro en sí sino el procediment d'introduir els usuaris al sistema.

Si prèviament els usuaris antics tenien el home a /net/share/alumes per exemple, i aquesta partició s'ha formatat cal es cal també borrar del directori /home (local al server) els usuaris no locals, és a dir, els de l'LDAP. Això no passa si has fet una instal·lació neta.

El tema és que la primera vegada que un usuari creat amb LDAP entra es creen uns paràmetres al /home del servidor amb aquest usuaris. Búsca i fes una prova, borra el home d'un usuari creat amb LDAP, aquest home roman a /home/ del servidor i no a /net/share/.

Pots verificar el que et dic així:

$ ls /home -la

Si borres un usuari de l'LDAP al /home del servidor en entrar i veure que no té cap registre al /home del server tornarà a crear certa informació.

No obstatn perquè no fas una captura de pantalla i si no una foto de l'errada que et trau el sistema en entrar en un usuari i ens l'envies? D'altra manera és difícil ajudar.

2. El tema dels mirrors.

El mirror de Lliurex 11.09 és aquí: http://lliurex.net/marty/

El mirror de Lliurex 10.09 és aquí: http://lliurex.net/leia/

Te'ls pots baixar de forma independent mitjançant un client d'FTP com FileZilla.

Si després els copies crec recordar a /net/share/mirror et funcionarà, però al tant, pots trencar la distro.

Aquesta metodologia de pujar i baixar la versió de la distro funciona en Debian sense problemes però en Ubuntu no ho tinc verificat, més d'una vegada m'he carregat alguna distro, però d'això ja fa un temps.

Tampoc sé si per baixar la versió de la distro funcionen comandaments com:

$ sudo apt-get dist-downgrade

En resum:

1. Prova a borrar els usuaris de LDAP del /home local del server.

2. En una instal·lació neta no hauria d'haver més problemes, però tot és provar.

Que tingues sort.

In reply to Deleted user

Re: La ultima actualizacion de lliurex 11 (la 38) no va bien

by Deleted user -

Gracias por responderme, es una instalación limpia, de hecho formateamos. Esta mañana milagrosamente entraban casi todos, otros tenian error de imposible acceder a una variable de configuración de usuario,  los borraba y volvia a crear, seguian sin entrar y al rato entraban. Es como si hubiera algo inestable, no sé si ya lo habrán arreglado. Así que creo q me voy a esperar a ver q les dicen a los del SAI, o a una nueva actualización.

In reply to Deleted user

Re: La ultima actualizacion de lliurex 11 (la 38) no va bien

by Deleted user -

Hola Paloma,

 

Avuí hem actualitzat tot el centre i l'aula d'informàtica i sembla que tot va bé, de totes maneres ja et contaré. Nosaltrs utilitzem Ldap, cada alumne i cada mestre te el seu nom d'usuari i la seua cotrasenya.

La versió que hem posat es la 11 (pero la 37) perque la 38 encara no sembla estable.

Enric

In reply to Deleted user

Re: La ultima actualizacion de lliurex 11 (la 38) no va bien

by Deleted user -

Pues eso será lo que ha pasado: Que no es estable y los del sai que aun no lo sabrian, me la pusieron.... Gracias por responderme.