Actualitzar lliurex 10.09 a lliurex 11.09 sense reinstal·lar

Re: Actualitzar lliurex 10.09 a lliurex 11.09 sense reinstal·lar

by Deleted user -
Number of replies: 0
Vaja quines bones notícies.

La part de gestió dels usuaris és clau per tal d'estabilitzar la vida TIC als centres i no ens passem fent les mateixes feines any rere any.

Respecte a la reducció de docents dedicats a Lliurex, sí que és una mala notícia, però seguir que sabrem resistir entre tots i fer el que calga per tirar el projecte avant.

Respecte a Unity volía comentar algunes coses:


- Estic provant Ubuntu 11.10 Oneric Ocellot Alpha3.

Incorpora una millora considerable en el suport de les Xorg, reconeix més hardware i el configura millor, sobretot l'antic. Crec que han fet una millora silenciosa important. La part gràfica no ha estat ben resolta a aquesta distro Natty Narwall.

Treballar amb 2D no suposa ningun canvi essencial respecte al que tenim ara mateix als centres, però, cal valorar aquestes coses molt i molt, qualsevol desició va a afectar a molt de maquinari.

A nivell d'usabilitat s'han canviat coses als menús (menú de la dreta està redissenyat totalment i millorat).

Incorpora Firefox 6 Beta 2 (toma ja), Kernel 3.0, crec que el projecte Ubuntu està millorant molt perquè es pren la feina molt seriosament.


- De cara a canviar l'escriptori.

Sí Unity suposa un trencament. Està inspirat en Mac OS X. Quansevol que ha utililitzat aquest sistema es donaria compte de seguida. A aquesta plataforma s'inverteix molt en recerca i desenvolupament per tal de millorar les coses sense complexes per deixar arrere les que ja no serveixen. Crec que Ubuntu ha agafat aquest mateix camí, amb la diferència d'ésser lliure.

Com ja comentava Shuterworth cal donar-li més pes a aquell que ha treballat al tema concret, és a dir, si s'ha estudiat que certa metolologia és més productiva caldrà donar un karma més alt a aquell que s'ha parat a esbrinar quina era millor. De protestes van a haver sempre... es desidisca el que es desidisca.

En altre ordre de coses vaig estar provant Gnome Shell a Fedora 15. Molt interessant també. El cas és que caldrà prendre una decisió de cara al futur Gnome-Shell versus Unity.

Per altra banda, Unity es de veres que està un poc verd, però, crec que cal donar-li una oportunitat, hi ha avantatges clars: centra l'atenció en carpetes, navegador i oficina. De cara a la docència simplifica molt les coses, ja no et perds.

El llançador Alt+F2 és senzill i troba els programes força apressa. Recorda a Spotlight i Quick Silver (Mac OS X), Gnome-Do, etc.

Si volem ser productius caldrà aprendre a ser-ho, simplificar, fer fàcils les coses però també tenir la consciència de que un canvi a temps suposa un desenvolupament, un desaprendre el que ja sabiem per deixar espai a una nova metodologia més àgil i productiva. Cal no tindre por...

"Stay hungry. Stay foolish." (Steave Jobs)

"Seguiu famolencs. Seguiu bojos o apassionats."







Crec els materials que s'estan fent des de Llliurex ajuden molt a entendre i a aprendre noves metodologies. Em referisc tant als videos com als manuals .pdf.

Au, ànim, crec que el projecte Lliurex va millorant versió a versió. Cal prendre consciència d'això. Dificultats, sempre en tindrem, però crec que no cal perdre de vista el que s'ha millorat.


Salutacions