Actualitzar lliurex 10.09 a lliurex 11.09 sense reinstal·lar

Actualitzar lliurex 10.09 a lliurex 11.09 sense reinstal·lar

by Deleted user -
Number of replies: 7
Hola companys, com que air va eixir el tema de lliurex 10.09 versus 11.09 i com que les dos compartixen ubuntu 10.04 com a font, l'actualització és molt senzilla, sense cap necessitat de reinstal·lar tot el sistema, no més n'hi ha que canviar una paraula de la linea dels repositoris, en concret la paraula leia per marty que és el nom de les dos versions de lliurex i també el numeret que fa referència a la mateixa...

quedant d'aquesta manera a lliurex desckop

deb http://lliurex.net/marty llx1109 main restricted universe multiverse partner


Això hem dona una idea... vaig a fer un script per a actualitzar l'aula d'informàtica del cole des del server... canviant els repositoris dels clients... ;D
In reply to Deleted user

Re: Actualitzar lliurex 10.09 a lliurex 11.09 sense reinstal·lar

by Deleted user -
Hola samuel, la idea es que ixca una ferramenta per a fer eixe cambi automaticament, ademes de uns altres cambis que se han de realitzar, ja que en el cas del servidors hem fet prous canvis, com per eixample la ferramenta de administracio de usuaris, i canvis en ldap per a fer la migracio del usuaris de any en any posible, ja que ara mateixa no es tenia ningun identificador unic valid. Ara mateixa el servidor esta preparat per a cuant el fitxer de itaka done el NIA eixe identificador servisca per a ser el identificador unic i sols en importar el fitxer de itaka els alumnes conserven el seu password i canvien de any, mantenint aixi tambe ( si es desitja ) els fitxers dels usuaris. De totes formes aixo que et dic en principi sols afectaria al servidor, ja que els clients en principi no han canviat drasticament.

In reply to Deleted user

Re: Actualitzar lliurex 10.09 a lliurex 11.09 sense reinstal·lar

by Deleted user -
Molt bones notícies Bob, llavors tindré paciència i esperaré a que ixca la ferramenta de lliurex per a actualitzar, 

per el que comentes pareix que el server serà convenient reinstal·lar o amb la ferramenta d'actualització no serà necessari?

A platja que estem de vacances ;D
In reply to Deleted user

Re: Actualitzar lliurex 10.09 a lliurex 11.09 sense reinstal·lar

by Deleted user -
La idea es que no faça falta reinstalar-lo, el que pasa es que segurament hi haura que initcializar-lo de nou amb el zero-server-wizard, ja que com he comentat abans, la estructura del servidor ha canviat ( se actualitzaran usuaris per a proveres versions , se ha ficat el suport per a la congelacio de usuaris que encara es te que desenvolupar, i mes coses que ara no recorde perque estem de vacanses jejeje).

De totes formes aquest any sera un any molt dur, per la perdua que hem tingut de docents i perque aquest any haurem de soluticionar el dubte que hi ha amb Unity ( ja que a molts no lis agrada ), aixi que intenteu tenir paciencia.
In reply to Deleted user

Re: Actualitzar lliurex 10.09 a lliurex 11.09 sense reinstal·lar

by Deleted user -
Som usuaris i per definió impacients xDDDD

A mi Unity al principi no hem feia molta gràcia, ara ja m'he acostumat i és molt comode, malgrat que alguna volta es penja i això no li dona molts punts... personalment també he pensat si seria adequat per als alumnes i sobretot per als mestres, la conclusió és que els alumnes no tindriem cap problema però segurament el mestres sí xDDD

Per altra banda Unity per a funcionar bé requerix prou hardware i als centres tenim algunes màquines amb un grapat d'anys... pense que si el deixeu com està ara seria millor... però siga com siga ens adaptarem a la solució que trieu.

No sé en quina mesura vos afectarà la reducció de personal però com a convençut del software lliure si es pot tirar una mà des de la distància podeu comptar amb el que necessiteu. De moment paciència... xDDDDDD





In reply to Deleted user

Re: Actualitzar lliurex 10.09 a lliurex 11.09 sense reinstal·lar

by Deleted user -
A mi em passava el mateix, em va costar Unity però ara ja està dominat. Quan es penja el panell estire de la finestra per a redimensionar-la.
Per si serveix d'alguna cosa l'opinió, pense que si l'equip d'Ubuntu va a persistir en Unity, més tard o més prompte LliureX haurà d'incloure-ho, i les coses inevitables quan més prompte millor. ..I paciència.
In reply to Deleted user

Re: Actualitzar lliurex 10.09 a lliurex 11.09 sense reinstal·lar

by Deleted user -
Jo la veritat es que no estic del tot convençut, no seria la primera volta que ubuntu fa alguna cosa i despres sen tira cap enrrere. Per si ho desconeixeu, casi totes les derivatives de ubuntu ( linux mint, etc ) estan incorporant un altre escriptori, ja que veuen que Unity encara no esta prou madur com a escriptori, ames ames, esta el problema que comenta Samuel, que ubuntu pensa en ordinadors actuals, i no en el que hi ha a les aules. Malgrat que esta unity-2d que se suposa que es la alternativa a maquines de prestacions reduides, no sabem si sera una bona aposta.
Una altra cosa, es que nosaltres es basarem en la nova versio de ubuntu ( la que ix en abril ), aixi que fins que arribe el moment no hi haura res clar .
Aixo si, no es penseu que fins que no arrive abril no farem res, ja que desde octubre treballarem en la alfa que hi haja de esta versio, i fins a eixe moment hem de reorganitzar-nos i mes tasques.

De totes formes esteu atents a twitter i a lliurex.net, perque si hi ha alguna noticia de apertura del proyecte, me imagine que eixira per ahi.
In reply to Deleted user

Re: Actualitzar lliurex 10.09 a lliurex 11.09 sense reinstal·lar

by Deleted user -
Vaja quines bones notícies.

La part de gestió dels usuaris és clau per tal d'estabilitzar la vida TIC als centres i no ens passem fent les mateixes feines any rere any.

Respecte a la reducció de docents dedicats a Lliurex, sí que és una mala notícia, però seguir que sabrem resistir entre tots i fer el que calga per tirar el projecte avant.

Respecte a Unity volía comentar algunes coses:


- Estic provant Ubuntu 11.10 Oneric Ocellot Alpha3.

Incorpora una millora considerable en el suport de les Xorg, reconeix més hardware i el configura millor, sobretot l'antic. Crec que han fet una millora silenciosa important. La part gràfica no ha estat ben resolta a aquesta distro Natty Narwall.

Treballar amb 2D no suposa ningun canvi essencial respecte al que tenim ara mateix als centres, però, cal valorar aquestes coses molt i molt, qualsevol desició va a afectar a molt de maquinari.

A nivell d'usabilitat s'han canviat coses als menús (menú de la dreta està redissenyat totalment i millorat).

Incorpora Firefox 6 Beta 2 (toma ja), Kernel 3.0, crec que el projecte Ubuntu està millorant molt perquè es pren la feina molt seriosament.


- De cara a canviar l'escriptori.

Sí Unity suposa un trencament. Està inspirat en Mac OS X. Quansevol que ha utililitzat aquest sistema es donaria compte de seguida. A aquesta plataforma s'inverteix molt en recerca i desenvolupament per tal de millorar les coses sense complexes per deixar arrere les que ja no serveixen. Crec que Ubuntu ha agafat aquest mateix camí, amb la diferència d'ésser lliure.

Com ja comentava Shuterworth cal donar-li més pes a aquell que ha treballat al tema concret, és a dir, si s'ha estudiat que certa metolologia és més productiva caldrà donar un karma més alt a aquell que s'ha parat a esbrinar quina era millor. De protestes van a haver sempre... es desidisca el que es desidisca.

En altre ordre de coses vaig estar provant Gnome Shell a Fedora 15. Molt interessant també. El cas és que caldrà prendre una decisió de cara al futur Gnome-Shell versus Unity.

Per altra banda, Unity es de veres que està un poc verd, però, crec que cal donar-li una oportunitat, hi ha avantatges clars: centra l'atenció en carpetes, navegador i oficina. De cara a la docència simplifica molt les coses, ja no et perds.

El llançador Alt+F2 és senzill i troba els programes força apressa. Recorda a Spotlight i Quick Silver (Mac OS X), Gnome-Do, etc.

Si volem ser productius caldrà aprendre a ser-ho, simplificar, fer fàcils les coses però també tenir la consciència de que un canvi a temps suposa un desenvolupament, un desaprendre el que ja sabiem per deixar espai a una nova metodologia més àgil i productiva. Cal no tindre por...

"Stay hungry. Stay foolish." (Steave Jobs)

"Seguiu famolencs. Seguiu bojos o apassionats."







Crec els materials que s'estan fent des de Llliurex ajuden molt a entendre i a aprendre noves metodologies. Em referisc tant als videos com als manuals .pdf.

Au, ànim, crec que el projecte Lliurex va millorant versió a versió. Cal prendre consciència d'això. Dificultats, sempre en tindrem, però crec que no cal perdre de vista el que s'ha millorat.


Salutacions