Última actualització de Lliurex

Última actualització de Lliurex

by Deleted user -
Number of replies: 17
Hola companys.

A l'última actualització del server de Lliurex (ahir divendres 18.02.2011) sembla que s'ha fet una actualització grosa del sistema.

El cas és que s'actualitza el kernel, amb això el grub i un fum de programes. Amb tot això sembla que cal actualitzar el software de la pissarra Smart, doncs desapareix aquest software i és necessari actualitzar-lo des del synaptic per exemple.

La manca de temps no m'ha deixat actualitzar aquest programa. Aleshores ens hem quedat sense software per a la pissarra digital. Dilluns espere que es resolga, en cas contrari em sembla que sentiré al centre aquella cantinela de que "lliurex és el pitxor programa del món".

M'ha extranyat que no es fera menció a aquesta actualització a la wiki del control de versions


crec que seria molt bona idea que els canvis grossos es comentaren a aquest espai o a qualsevol altre per tal d'evitar patiments innecessaris als usuaris, però sobretot als administradors dels servidors als centres, els quals escoltem i fem teràpia col·lectiva als nostres companys.

Tot i això celebrem les actualitzacions ja que zero-center i d'altres programes interessants es van actualitzant i així es va millorant a poc a poc l'usabilitat del sistema. Sembla que amb aquesta darrera versió s'està innovant força amb aquest tema.

Salut
In reply to Deleted user

Re: Última actualització de Lliurex

by Deleted user -
Ha sigut força grossa, al meu server han desaparegut les impressores i he tingut que tornar-les a instal·lar, a més els usuaris en tcos no autenticavent i he tingut que tornar a configurar amb tcos config... amb això s'ha solucionat...

meyns mal que tenia les dos sessions de coordinador tic i he tingut temps de solucionar totes les incidències... ha sigut suficient per a decidir que les actualitzacions les faré en aquestes dos sessions, per si les mosques...

Altre canvi que he notat és que la finestra d'entrada al sistema ha canviat, ara n'hi ha que escriure usuari i contrasenya si o si, ja no te deixa triar usuari amb el ratolí...

vote a favor de que avisen d'alguna manera d'aquest tipus d'actualitzacions...
In reply to Deleted user

Re: Última actualització de Lliurex

by Deleted user -
No me lo puedo creer!!!!
Tras la última actualización de Lliurex ha volado de mi usuario personal la carpeta 'documentos', con los docs, imágenes, capturas etc. lo que para mi representa una auténtica catástrofe, ya que estoy hablando del ordenador personal de mi casa.  Parece que la nueva configuración no incluye esta carpeta y los accesos directos que tenía a Imágenes, Docs, etc.Pero de paso se ha ventilado su contenido. He estado mirando como puedo recuperar esta carpeta, y así en principio no veo la manera. ¿A alguien se le ocurre que puede haber pasado y como solucionarlo?
In reply to Deleted user

Re: Última actualització de Lliurex

by Deleted user -
Hola Octavi.

És realment extrany el que ha passat, ja que les actualitzacions sole respectar totes les homes canviant soles les configuracions.

Prova a tornar a actualitzar des de Synaptic o amb:

$ sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

No t'ho puc assegurar (ho vaig fer 15 minuts abans de marxar de l'escola), crec que després de tornar a actualitzar ja eixia el meu usuari.

El programa de Notebook de l'Smart tenia una estreleta d'actualització però no em va donar temps a actualitzar.

Sembla com si s'havera canviat de versió, com quan passem d'una versió d'Ubuntu a altra. Potser el sistema necessite tornar a assabentar-se del que té.

A veure si tens sort.

Salut
In reply to Deleted user

Re: Última actualització de Lliurex

by Deleted user -

Hola Alfons
L'actualització no ha incorporat res nou ja que estava acabada de fer. Desprès de reiniciar ha tornar a aparèixer en el home la carpeta 'User Files' i els seus accesos directes a Documents, Imatges i Videos. Aixó sí, buïdes. No entenc que por haver passat, perqué efectivament la resta del home està intacta. En fin, paciència. Si teniu alguna idea, comuniqueu-la.
Salut
In reply to Deleted user

Re: Última actualització de Lliurex

by Deleted user -
Hola octavi, pots buscar el contingut de les teues carpetes al directori .Userdirs que esta al teu home ( recorda que es un directori ocult). Alli adins deuries de encontrar tot el teu contingut, ja que es ahi aon se enmagatzena.
In reply to Deleted user

Re: Última actualització de Lliurex

by Deleted user -
Hola
Gràcies. Efectivament han reaparegut els arxius perduts en la carpeta 'UserFiles' (però jo no la tinc oculta, i entre les ocultes no hi ha cap amb el nom .userdirs). 
Qué és lo que exactament ha passat? Jure per lo més sagrat que el dissabte havia desaparegut i a la vesprada havia reaparegut però buïda.
Gràcies de tot cor.
In reply to Deleted user

Re: Última actualització de Lliurex

by Deleted user -
A Lliurex, a diferencia de ubuntu, se intenta mantindre el nom de les carpetes en relacio al idioma que tries. Cuant tu entres la primera volta a ubuntu, les carpetes de escritori, fotos, video, baixades , etc, es creen en un nom que es el del idioma que has elegit. Les voltes seguents , si tries un altre idioma, les carpetes tenen el nom del primer idioma que has triar , es a dir si la primera volta has entrat en angles i despres entres en castella les carpetes de descarregues tindra el nom de Download i la de escriptori apareixera el nom de Desktop.
En Lliurex se ha creat un directori anomenat userdirs, que es aon esta realment el contingut de tot, i cuant s' arranca la sesio se creen els enllaços de les carpetes del home a eixes carpetes ( si feu un "ls -l" a la terminal en el home voreu com son enllaços a eixa carpeta ) . D'aquesta forma si entres en un idioma o en un altre els noms de les carpetes se respeta a com esta el idioma en la sesio.
Bo, despres de tot aquesta explicacio dir que tal volta has tingut algun problema amb eixos enllaços, pero sols caldria reiniciar per a que tot tornara a la normalitat.
In reply to Deleted user

Re: Última actualització de Lliurex

by Deleted user -
Em sembla que aquest tipus d'informació caldria estar recollida en alguna part.

Crec que és un encert, ja que, alguna vegada he provat de canviar l'idioma a Ubuntu i, efectivament canvia el nom de la carpeta, en algunes ocasions també he tingut carpetes duplicades (Desktop i Escriptori, per exemple).

Finalment a la wiki del codi font de lliurex s'ha deixat un comentari sobre l'actualització.


Crec que està bé eliminar el gestor d'usuaris a les terminals lleugeres, la veritat és que cansava la llista del claustre. Ara poses l'usuari i la contrasenya com a tot arreu a internet. Semblarà una tonteria però dona la sensació de ser més ràpid i usable.

Respecte al zero-center i al zero-net-boot crec que aquest tipus de programes administratius són claus cal millorar tot el que es puga la usabilitat, però, sobretot la fiabilitat. Torne a dir que ha estat molt bona idea incloure-hi un gestor com aquest, ajuda molt a l'hora d'alçar un server de forma ràpida.

Respecte als recursos d'infantil dir dues coses.

1. Molt bona la idea de deixar al repositori els recursos educatius, crec que això ens ajuda molt a tots.

2. Respecte a la usabilitat del programa... no sé, no he aconseguit entendre com funciona. Finalment he fet una pàgina web als server de l'aula i un host virtual. Caldria un xicotet manual aclarint el funcionament. Tothom no sap trobar camins alternatius i, crec que l'esforç que s'ha fet mereix ser aprofitat.


Soles em manca donar les gràcies a la gent que està més clavada el projecte de Lliurex, crec que aquest tipus de canals ens facilita molt la comprensió del sistema. Més val explicar com funciona i intentar entendre que despotricar i no arribar enlloc.

Crec que més comunicació milloraria la percepció de Lliurex a l'escola.

Salut

In reply to Deleted user

Re: Última actualització de Lliurex

by Deleted user -
Bon dia a tots,
Per a tots els que tingau problemes en el software de SMART en les actualitzacions os donare la solucio (Abans de fer res de tot aço salveu totes les galeries que teniu de Smart i si teniu alguna altra cosa):
- Asegureuse que teniu instalada la versio del paquet smarttech 10.2.321.0-0+lliurex7
- Executeu el comandament "sudo apt-get remove smart-* lliurex-smart"
- Esborreu del directori /opt la carpeta de SMART ( Recordeu salvar les galeries de Smart )
- Torneu a instalar el paquet lliurex-smart

Aixi en principi se instala correctament.
In reply to Deleted user

Re: Última actualització de Lliurex

by Deleted user -
ATENCION!!!! no realiceis el comando "sudo apt-get remove smart-* lliurex-smart"
porque os destruira el sistema. En su lugar ejecutad "sudo apt-get remove smart-activation smart-common smart-gallerysetup smart-hwr smart-languagesetup smart-notebook smart-product-drivers lliurex-smart"

In reply to Deleted user

Re: Última actualització de Lliurex

by Deleted user -
Gràcies per l'apunt, però ja ho he fet.

En realitat no destrueix el sistema de forma automàtica sino que et pregunta si vols lliurar-te (suprimir) comandaments bàsics i paquets essencials per al sistema.

Jo confiava en que l'actualització necessitava borrar alguns fitxers per sustituir-los per altres, però no. M'he confiat com un novat i he hagut de formatejar la partició del sistema.

La cosa no ha anat a més, ha estat el server de la biblioteca, on tenim la PDI.

Després de l'experiència he crec que he aprés dues coses:

- Potser connectar la PDI a un servidor no és bona idea ja que el server suporta molts serveis i qualsevol desestabilització del sistema pot afectar colateralment a altres serveis.

- Cal tenir sempre una còpia de seguretat per si les mosques.

Divendres vaig baixar el mirror al server de l'Aula Lliurex. Amb el comandament ssh l'he copiat al server de la biblio i en 1 hora i mitja, entre copies, instal·lacions i importacions d'usuaris a marxar amb normalitat.

En qualsevol cas, potser és bona idea no anar fent massa proves amb els servers. Si arriba a petar el server de l'Aula Lliurex em muic allà mateix... si ja costa convencer a tots per utilitzar Lliurex soles falta un kernel pànic per acabar-ho d'arreglar.

En qualsevol cas gràcies Bob el silenciós per intentar ajudar.

Salutacions
In reply to Deleted user

Re: Última actualització de Lliurex

by Deleted user -
Hola a tots i totes. A mi ara el que fa és que no m'actualitza. Diu que ha fallat i no es produeix l'actualització. No se si davant dels problemes han tallat la font de les actualitzacions.
Salutacions
In reply to Deleted user

Re: Última actualització de Lliurex

by Deleted user -
A mi tampoco me actualiza (ordenador de música). El de mi casa tampoco. Coincide además que el Midi bajo Jack ha dejado de responder, no sé si por la actualización u otros problemas. ¿Alguien lo puede probar?
La verdad es que como no se habilite un sistema más transparente de información (la página de Lliurex está muda) va a ser dificil que la gente se anime a usar el sistema en casa, donde no hay apoyo del SAI ni de nadie. 
Quizá sea más prudente usar Ubuntu. Por lo menos la comunidad de usuarios domésticos es más amplia. Si alguien sabe algo que lo postee.
In reply to Deleted user

Re: Última actualització de Lliurex

by Deleted user -
Sembla que al meu centre ha passat el mateix, han tallat l'actualització.
In reply to Deleted user

Re: Última actualització de Lliurex

by Deleted user -
Algu podria indicar que li diu exactament la ferramenta de actualitzacio? Vuic dir el error que dona.
In reply to Deleted user

Re: Última actualització de Lliurex

by Deleted user -
Hola a totes i tots, el problema de que es tallara la actualització, ha sigut de telefònica, ja que han estat fent proves i han guardat la firma de packages.gz a la memòria cau, per tant no era la mateixa que hi havia al repositori de lliurex.net i a les hores a fallat.

A mi també m'ha passat però ja esta solucionat, torneu a fer l'actualització i ja tot funcionara com abans, la conclusió a la que arribat es :
"timofonica" ens a fet una mala jugada, esperem que no torne a passar.


In reply to Deleted user

Re: Última actualització de Lliurex

by Deleted user -
Hola:

Han hagut canvis a la finestra d'entrada, a la configuració d'inici de sistemes operatius (Window$ / Ubuntu LliureX), ... però tot funciona sense problemes.

Heu de fer les successives actualitzacions perquè vaja normalitzant-se.

Si n'hi han problemes, també es pot engegar l'ordinador i LliureX amb un kernel anterior.



"El trigo negro de la noche crece
mientras mis ojos miden la pradera
y así de sol a sol hago las llaves:
busco en la oscuridad las cerraduras
y voy abriendo al mar las puertas rota
hasta llenar armarios con espuma.
" Plenos poderes. Pablo Neruda.