.ICEauthority

.ICEauthority

by Deleted user -
Number of replies: 2
Hola.

Tinc un problema al server de la sala de profes.

D'aquest server penjen 4 terminals lleugeres, però ens veiem obligats a entrar amb usuaris genèrics lliurex1, lliurex2, etc., perquè els usuaris de l'LDAP tot i que entren ens ixen aquestes errades:

1. Could not update ICEauthority file /home/usuari/.ICEauthority

2. Hi ha un problema al servidor /usr/lib/libgconf2-4/gconf-sanity-check-2

He cercat tot el que he pugut i no done amb la solució.

El tema és que he resetejat els usuaris de l'DAP i Kerberos. No ha servit per a res.

Tambè he mogut els les carpetes de /net/homes/teachers a un altre puesto per veure si en entrar de nou l'usuari creava la carpeta de cada profe i es resolia el problema, tampoc he donat amb la solució.

Tot i que el SAI està avisat (cal demanar ajuda per resoldre sí o sí els problemes) tinc curiositat per saber-ne per on tirar.

A veure si algú em pot orientar...

Moltes gràcies.

Salutacions
In reply to Deleted user

Re: .ICEauthority

by Deleted user -
Hola alfons, com va tot?
Em sembla que el problema que tens es que els directoris que tens al server dels usuaris no tenen el mateix uid que els que diu ldap.
Per eixample :
En el servidor el usuari raurodse ldap diu que te el uid 20000, pero el directori /home/raurodse diu que te un altre uid ( potset degut a una altra initcialitzacio anterior ). Degut a això no deixa crear els fitxers de autoritzacio en el home. La solucio pasa per borrar els directoris del home i deixar que el modul de pam_mkhomedir els torne a crear, o dedicarte a fer chown com si no estigueres be del cap en tots els directoris, de forma que correspongen uns en els altres ( cosa que no aconselle ).

Has creat usuaris i els has borrat de nou en el servidor ( initcialitzacio de usuaris de ldap y krb5 ), o has borrat usuaris i has tornat a crear els mateixos ?

Si tens algun dubte pregunta de nou
In reply to Deleted user

Re: .ICEauthority

by Deleted user -
Problema resolt.

Moltíssimes gràcies.

Cal comentar algunes coses.

Efectivament, és un problema molt comú, es dona quan reiniciem LDAP i Kerberos i tornem a importar els usuaris d'Itaca o creem de nou els mateixos usuaris.

No ho vaig poder resoldre a la primera, ja que, tot i que tant tu com Antonio Coloma (via mail) m'havieu indicat que calia esborrar els home/usuaris jo estava sempre pensant amb els /net/home/teachers. Per més que borrava aquestes carpetes el problema no es resolia. Pensava que no m'havieu entés, però estava equivocat.

A l'Aula Lliurex em vaig adonar que els clients d'aula guarden alguna cosa semblant a una caché als directoris /home locals. Cada vegada que un usuari es logueta en un client es crea una carpeta al /home local del client la qual té informació com el fons de l'escriptori i altres coses. Aquesta és la raó de que si canvies de màquina client no et manté el fons de l'escriptori.

Amb aquesta lògica vaig pensar que, potser el servidor de la sala de mestres (1 màquina server i 4 clients lleugeres) portaria la mateixa lògica. Doncs bé, així és. Cada vegada que un usuari amb un client lleuger entra en el server es crea una carpeta al /home local amb alguns paràmetres.

Si esborrem les carpetes dins de /net/home/teachers, per exemple, el problema no es resol, ja que els paràmetres estan a les carpetes /home/nom_de_l'usuari. Si esborrem aquestes carpetes locals es creen de nou en iniciar per primera vegada la sessió dels clients i el problema es resol.

Per tal d'anar esborrant carpetes de forma sistemàtica sense esborrar el home de l'usuari lliurex-admin he utilitzat aquest procediment:

$ sudo rm -R a*

$ sudo rm - R b*

etc. D'aquesta manera ens esborra soles les carpetes que comencen per la lletra anomenada, en arribar a la lletra ll la obviem i esborrem soles aquelles carpetes que ens conviguen.

Doncs moltes gràcies, el tema m'ha fet patir força temps, ja que repetia en bucle les mateixes errades una i altra vegada, ara ja sóc més concient de com funciona el mecanisme.

El tema mereix una entrada als wikimanuals.

Salutacions