.ICEauthority

Re: .ICEauthority

by Deleted user -
Number of replies: 0
Problema resolt.

Moltíssimes gràcies.

Cal comentar algunes coses.

Efectivament, és un problema molt comú, es dona quan reiniciem LDAP i Kerberos i tornem a importar els usuaris d'Itaca o creem de nou els mateixos usuaris.

No ho vaig poder resoldre a la primera, ja que, tot i que tant tu com Antonio Coloma (via mail) m'havieu indicat que calia esborrar els home/usuaris jo estava sempre pensant amb els /net/home/teachers. Per més que borrava aquestes carpetes el problema no es resolia. Pensava que no m'havieu entés, però estava equivocat.

A l'Aula Lliurex em vaig adonar que els clients d'aula guarden alguna cosa semblant a una caché als directoris /home locals. Cada vegada que un usuari es logueta en un client es crea una carpeta al /home local del client la qual té informació com el fons de l'escriptori i altres coses. Aquesta és la raó de que si canvies de màquina client no et manté el fons de l'escriptori.

Amb aquesta lògica vaig pensar que, potser el servidor de la sala de mestres (1 màquina server i 4 clients lleugeres) portaria la mateixa lògica. Doncs bé, així és. Cada vegada que un usuari amb un client lleuger entra en el server es crea una carpeta al /home local amb alguns paràmetres.

Si esborrem les carpetes dins de /net/home/teachers, per exemple, el problema no es resol, ja que els paràmetres estan a les carpetes /home/nom_de_l'usuari. Si esborrem aquestes carpetes locals es creen de nou en iniciar per primera vegada la sessió dels clients i el problema es resol.

Per tal d'anar esborrant carpetes de forma sistemàtica sense esborrar el home de l'usuari lliurex-admin he utilitzat aquest procediment:

$ sudo rm -R a*

$ sudo rm - R b*

etc. D'aquesta manera ens esborra soles les carpetes que comencen per la lletra anomenada, en arribar a la lletra ll la obviem i esborrem soles aquelles carpetes que ens conviguen.

Doncs moltes gràcies, el tema m'ha fet patir força temps, ja que repetia en bucle les mateixes errades una i altra vegada, ara ja sóc més concient de com funciona el mecanisme.

El tema mereix una entrada als wikimanuals.

Salutacions