com ens agradaria que fora lliurex?

com ens agradaria que fora lliurex?

by Deleted user -
Number of replies: 3

Hola de nou, fa algun temps que pense en este tema, aprofitant que en Twitter els desenvolupadors de lliurex es mostraren oberts a rebre suggerències. Com que estic en el mòbil deixe el tema obert ...

In reply to Deleted user

Re: com ens agradaria que fora lliurex?

by Deleted user -

El que costa enviar un missatge en el mòbil xDD (ja estic en casa) comence amb algunes característiques que m'agradaria portara Lliurex, tal volta utòpiques... però per demanar... xDD

M'agradaria que la configuració d'aula d'informàtica es desdoblara en una configuració bàsica i altra avançada que podria ser perfectament l'actual... m'explique, crec que porquets centres de primària gasten l'actual configuració i els que ho fan no li trauen profit...

La proposta de millora consistix en conservar l'actual configuració que està molt be per al que la necessite i fer-ne una, pot ser per a primària i infantil a on la configuració fora molt més senzilla i dirigida a les nostres necessitats que no son les mateixes que en secundaria ja que nosaltres no tenim l'assignatura d'informàtica per a començar...

D'aquesta manera guanyaríem molta velocitat en l'arrencada ja que no serien necessaris tants scripts.

També faria que els clients d'aula entraren automàticament amb un usuari sense necessitat d'autentificar-se. Això és un sacrilegi a linux però en infantil-primària crec que tenim llicència per això i molt més xDD Al menys els mestres d'infantil i primer cicle ens ho agraïssen un muntó.

Crec que no necessitem l'actual configuració per a guardar els arxius en el servidor, en local com tota la vida és més que suficient per a les nostres necessitats.

Com a gestor de l'aula utilitzaria Italc que l'he gastat molt de temps i m'agrada molt més que Lliurex Lab... en cas de no ser possible ;) el que demanaria és que Lliurex Lab agafe idees de Italc per a fer-ho més atractiu, fàcil i eficient com a control d'aula...

Respecte a les aplicacions instal·laria les imprescindibles per a que cadascú trie les que necessita, per exemple es pot aprofitar el nou “Zenter” per a suggerir soft educatiu a instal·lar, però no instal·lar-ho per defecte tot...

Per susposat el jclic instal·lat amb activitats i configurats els informes en xarxa.

Resumint, algo més simple i personalitzable segons les necessitats, en la mateixa línia de fer-ho fàcil per als usuaris de Lliurex...

I més coses que segur aniran eixint ;)

Salutacions cordials...


P.D. el nou server te problemes amb els correus del fòrum trist així que és possible que no vos arriben tots... tractarem de sol·lucionar-ho el més aviat
In reply to Deleted user

Re: com ens agradaria que fora lliurex?

by Deleted user -
Hola Samuel.

Has obert un fil molt interessant.

Jo pense...

1. Molt interessant et tema de simplificar la configuració. Vaja a mí m'agradaria que tinguera més i més coses, però entenc que la saga dels Zero ha estat un esforç molt interessant, ha simplificat el tema centrant l'atenció en coses com els còdex, la configuració de xarxa, etc.

Crec que això ha estat un pas endavant important. Tot i això crec que és molt interessant el que plantejes sobre continurar en aquesta línia, no crec que faça falta una configuració alternativa sino depurar la usabilitat en aquesta línea que s'acaba d'obrir.



2. Crec que és molt necessari el desenvolupament de servers, potser caldria crear un de més potent o bé fer un cluster (computació distribuida al centre). Això vol dir que, en compte d'un server potser caldria més d'un, centralitzat. Al meu centre en tenim 4 servers, potser clusteritzats rendirien més i no hauriem de fer 4 vegades totes les feines: gestió d'usuaris, alçar clients lleugers, impressores.

¿Per què no es centralitzen els serveis i reduïm administració repetitiva?

Potser això implicaria ma d'obra especialitzada i més complicació, però és que nosaltres som mestres no informàtics. A nosaltres ens paguen per educar no per barallar-nos voluntariosament amb les màquines. Tire a faltar que les coses funcionen sense patir tant.

Bé necessitava dir-ho. Tot i això crec que anem avant i cada versió de Lliurex nova incorpora coses molt interessant.


3. Crec molt necessari començar dues vies per al lliurament de paquets. Caldria tenir dos tipus de repositoris: estable i testing. No potser que amb una actualització el server es torne infinitament més lent. Caldria traure les distros ben estables i deixar la porta oberta per al que vullga provar en entorns de prova o de poca responsabilitat.


4. Respecte als logins, crec que cal elaborar una estratègia d'implementació, un full de ruta als centres. Estic segur que hi ha gent que té molta idea i experiència sobre això.

Els ordinadors arriben als centres com el desembarcament de Normandia, "¡salvese quien pueda!". Fins i tot i ha alguns que romanen tancats al algun lavabo... i és que no donem per a més.

Cal tenir un pla de formació adient en cas contrari Lliurex va a tenir molt poca força. No s'entenen les avantatges de la utilització de software lliure als centres.

Cal millorar la plataforma però també cal entendre què tenim al davant per tal de partir d'aquesta plataforma, aprofitar un mínim al menys i intentar tirar endavant fent comunitat.

Veig crític el tema de la comunitat, el treballar de forma separada fa que desaprofitem moltes oportunitats i que es perden les sinèrgies.

El tema dels logins és sagnant a educació infantil. A primer cicle no el veig tan malament, jo resoldria amb nom i usuari el nom de l'alumne (val en primer és un proplema). A clicle mitjà i superior és absolutament necessari.


5. El tema del control d'aula no he arribat a implementar-ho el suficient temps per fer-me una opinió fonamentada, sempre ha hagut molts problemes en que funcionara tot.

Crec que és molt interesant que es simplifique però que queden les funcionalitats accessibles, potser algú les necessite.


6. JClic és un programa que, encara que no resol totes les situacions d'aprenentatge a primària ens és molt útil en els aprenentatges mecànics i/o lògics. Seria fantàstic que vinguera al repositori i es puguera instal·lar amb un clic.

Ja no veig tan necessari el tema dels informes des del server, ja que he descobert que funcionen perfèctament amb el plugin de Moodle.

Bé, demanen-ho, ja que tot i que és redundant amb el plugin de Moodle el tenir els informes funcionant per defecte ens estalviaria temps i segur que ho acabariem utilitzant. Ara que ho pense, sí... és interessant...


7. Tot i això es varen incorporar detalls com bloquejar l'escriptori d'infantil per tal que no desaparegueren les icones. Pense que és en temes d'usabilitat on podriem aportar més coses els mestres...

Seria bo que comentarem també alló que veiem que va bé, potser molts de nosaltres no hem caigut encara en algunes coses i sempre ve bé que algú comente el que realment li funciona.


PD. Potser hauries de donar una miqueta més de temps al nou server. No sé Moodle té algunes coses extranyes com les els tags embed que no acabem de funcionar a la primera.

Encara que no arriben els correus sempre està el fòrum per revisar els comentaris.

Salutacions

i gràcies pels teus esforços per millorar la plataforma, i per mantenir-la.

A més a més Bon Nadal a tothom.
In reply to Deleted user

Re: com ens agradaria que fora lliurex?

by Deleted user -
Com cada tema dona per a molt vaig a començar per punt 1

Quan parle de simplificar la configuració a més de a la part administrativa (que cada volta està molt millor) estic referint-me principalment a la configuració de l'aula per a primària, pense que no és necessari que el home de cada usuari estiga en el servidor, compartint una carpeta (per nfs) per a tota la xarxa pot ser més que suficient per a les nostres necessitats amb lo qual és simplifica moltíssim la configuració de la xarxa, per lo tant, menys possibilitats de que n'hi haja coses que no funcionen i menys treball per als desenvolupadors de lliurex per lo tant més fàcil arribar a una versió estable per a primària...

I ja que parlem de simplificar, per als equips que tenim en primària INVES amb 500 megues de ram crec que seria molt millor utilitzar el entorn d'escriptori de lliurex lite, a la nostra aula gnome funciona molt be per que em ampliat a 1 gb però he estat en altres aules amb la mitat de ram i es nota moltíssim...

en altre moment la resta de punts xDDD

Bon nadal a tots!!