PDI Smart en Lliurex

PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Number of replies: 47
Hola:
L'empresa Smart Technologies ja avisa que determinades prestacions de la seua pissarra funcionen en uns sistemes operatius i no en altres. És a dir, ja estem preparats per a les sorpreses.
Voldria saber si, ja que els desenvolupadors de LliureX han preparat (?) el paquet lliurex-smart, es podria resoldre d'alguna manera els conflictes amb el flash; per exemple, als Essentials for Educators o als Lesson Activity Toolkit 2.0: per exemple, el Blue - Votex sort (us envie captura de pantalla en fitxer adjunt).
Gràcies per escoltar.


Attachment Captura-Sense_titol_-_SMART_Notebook.png
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Realment fins que Notebook no funcione al 100% en Lliurex no podem demanar als docents que l'utilitzen.

Vaig fer la mateixa reflexió que tú al fòrum lliurex després d'asistir a una posta en comú de treballs amb pissarra digital i comprovar que tot el mon utilitzava window$ i les activity tool kit. La respota va ser paciència... i ací estem esperant...

Personalment no m'agrada Notebook pel fet de ser tancat entre altres coses, en linux tenim alternatives:

- cellwrittter (teclat virtual)
- gournal (escriure amb el llàpis)
- jarnal (escriure amb el llàpis)
- notelab (escriure amb el llàpis)
- xournal (escriure amb el llàpis)

He probat xournal i funciona realment bé, pot ser una alternativa per a no gastar notebook... (del que no sabem futur amb linux)

La reflexió per a mi és, anem a fonamentar l'ús de la pissarra en ferramentes tancades que ens fan la faena fàcil però poc creativa... ??? anem a quedar-nos amb una sola ferramenta quan la pissarra digital és moltíssim més que Notebook??? Fent tot el mon les mateixes activitats de la mateixa manera...???

seguim compartint ;)

salut


In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Molt bona reflexió.

La pissarra digital és molt més que Notebook, però soles qui la utilitza i reflexiona sobre el seu ús és capaç de descobrir-ho.

No sé, però tinc la sensació que s'ens escapa alguna cosa. Als col·les hi ha molta tecnologia, però has d'anar explicant com utilitzar els instruments tan potens que tenim... cansa.

Fins i tot, quan ja ho tens tot muntat i funcionant no es fa servir, per què s'ha d'acabar el llibre, perquè s'han d'arribar als objectius, passant per alt que, potser, les noves ferramentes ens faciliten la feina si ens parem a esbrinar con funcionen.

No podem obligar a ningú a utilitzar les TIC, però sembla indecent fer una despesa tan gran i que no s'aprofite.

Després d'alguns anys lluitant als centres tinc la sensació que hem de gestionar millor els recursos. Cal facilitar l'accés als mateixos als companys que vullguen fer-los servir, encara que hi hagen mil problemes.

Obrir camí mai ha estat feina fàcil.

En alguns centres ja s'han adoptat polítiques d'aquest tipus, però manca un lideratge, cal que algú marque les pautes. No és prou en publicar un manual sobre la gestió de Lliurex, cal posar expemples, crear línies d'acció.

http://www.xtec.cat/~a8955419/

http://phobos.xtec.cat/edubib/intranet/index.php?module=Not%EDcies&func=view&prop=Main&cat=10011

Així, caldrà organitzar més jornades sobre metodologia curricular, no es poden ensenyar les competències bàsiques si no es dominen.

¿Com anem a ensenyar a navegar per internet si no sabem que és un navegador, un cercador, un blog, una wiki, un podcast o un portal?

Cal apretar en la metodologia i després comunicar el que fem per tal que tots ens enriquim.

A l'escola anem 20 anys per darrere de la societat. La metodologia Clic és de finals dels '80 i sembla una tasca molt innovadora quan la fem servir a classe.

Ens cal una renovació pedagògica i molta il·lusió per canviar el nostre entorn amb nosaltres dins.

Think diferent i anem avant.

Salutacions
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Hola Alfons!

Sense cap dubte fas una reflexió que dona en el punt principal del debat. La PDI, al final, no és més que una pantalla en gran i si el ús que li vas a donar és per continuar fent classes magistrals és com si no ferem res. De fet, una cosa que em sorpren molt es quan munten les PDI a les aules d'infantil i 1er Cicle... si están a l'altura del mestre... malament!!!

Crec que eixe canvi metodològic ha de vindre per part de tot el claustre i les famílies, deixant un poc de costat el que diuen les editorials i mirant més per allò que diuen les lleis que tampoc son tan tancades com pareixen. Són moltes coses les que podem aprendre conjuntament amb el nostre alumnat, i només així farem que l'aprenentatge que estem guiant i potenciant siga realment significatiu.

La tecnologia, per si a soles, no serveix de res!!!

Salut!
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -

Al voltant de la reflexió que fa Alfons Rovira en Fòrum sobre les TIC, PDI, etc: no puc estar més dacord en tot el que dius, punt per punt. De fet des del dia 1 de setembre no faig altra cosa en el cole més que intentar obrir un debat que ens duga a reflexionar i començar ja a treballar cap a eixa "renovació pedagògica amb molta il·lusió per canviar el nostre entorn amb nosaltres dins".

Crec que en algún curs haurem de parar(d'organitzar grans setmanes culturals,carnestoltes,etc),fer un parentesi, i veure per on volem anar:gestionar millor els recursos, nova metodològia, llibres de text?...

Els vint anys que ens separen de la societat i en concret dels xiquets (els alumnes de primària ja utilitzen les xarces socials)es queden curts.I no digam de les "xtec.cat"...encara més.

Us envie una presentació Prezi que recolza aquesta reflexió. Gràcies a Alfons i a tots els que lluiteu per la renovaciósonrisa

http://prezi.com/bxeg2pizilm4/proyecto-tic-curso-201011/

In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -

Al·lucine!!!

Sempre les mateixes queixes i tirant les culpes a l'administració (que també té part de culpa), als pares, a la societat...

Si necessitem formació metodològica, d'eines... sobre X == Exigir-la als CEFIREs que es farten d'ofertar cursos (més o menys bons) que, per cert, la majoria dels docents no apliquen els coneixements que (es suposa que) aprenen a les aula.

Ni el tancat Notebook, ni el Windows (pirata quasisempre), ni el LliureX, ni qualsevol aplicació de la Web 2.0 (el twitter tampoc), ni xxx ... son perfectes. Ni mai trobarem res que ho siga (si ho fem malament, perquè voldrà dir que ens hem quedat estancats).

Si la versió de Notebook en Linux no té tota la funcionalitat que la de Windows, doncs això és el que tenim. No tot en la vida són les Activity Tools ... Com s'ha dit en algun post anterior, la PDI són 1001 aplicacions distintes al Notebook, que per cert, sí funcionen en LliureX.

Deixem de buscar culpables i de fer comparacions (perquè sempre hi haurà algú que ho faça millor que nosaltres) ... i ... apanyen-nos amb el que tenim !!!

Au, companys, bona nit !!! big grin
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Hola Manel,

Només comentar que jo també pense que moltes vegades caiguem en la trampa de tirar les culpes sempre al demés quan ni tan sols ens mirem a nosaltres mateixos, i eixe és un error que cometem tots. Està clar que cap eina siga de la web2.0 o siga més de hardware i software, per si a soles pot canviar res, però el que està clar es que depén i dependrà sempre de l'actitud del mestre o la mestra.

Jo no em queixe de les funcions que em done la PDI, el Notebook o les diferents eines que m'ofereixen la web2.0, això que quede ben clar. I el que parles de la formació és vital, i està clar que ja ens queixem al CEFIRE, però tampoc es culpa seua, torne a repetir que els canvis metodològics depén molt més de l'actitud de cadascun que de les eines que tingues a l'aula, i el que diga el contrari diu mentides.

Del que es tracta es de buscar la forma de contagiar d'alguna forma les ganes per modificar les nostres formes de fer les coses, o almenys plantejar-nos si realment el que estem fent aprofita per algo o no. La qüestió sempre està ahi... o ens conformem amb el que fem o ens plantejem dubtes i altres formes de fer les coses. El canvi és necessari, però si pensem que amb el que fem hi ha prou... quin canvi anem a fer?

No se, son moltes coses, però tinc clar que per a mi, el 99% del canvi resideix en l'actitud del professorat i no en les eines que ens ofereixen, encara que estes ens alegren smile De fet, jo estic molt content enguany :P

Per cert, twitter no es perfecta, però a mi em val per al que jo busque... espais de diàleg on poder compartir, crèixer, somiar, col·laborar...

Salut!
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
El meu comentari no anava encaminat a tirar la culpa a ningú, soles volia comunicar que, tinc la sensació que no avancem.

No sé, però conec ja algun cas de d'utilització de l'Aula Lliurex amb servidor de Windows, amb tots els clients amb Windows, tot sense llicència, és clar.

Cansa tornar a comunicar la necessitat de fer les coses com cal i no reproduir el model dominant a la nostra societat. Plantejar-nos l'educació de forma més crítica, qüestionant les nostres pràctiques. Educar passa per respectar la legalitat.

Parem-nos a reflexionar. Cal plantejar-se si tanta inversió en programari lliure no s'està desaprofitant. No cal cercar culpables, mirem-nos a nosaltres, el nostre centre, les nostres pràctiques.

Estic d'acord amb el que diu Manel respecte a que cal acceptar el nivell de desenvolupament de Smart per a PDI i tirar endavant, però també cal advertir que, en general potser la resistència al canvi actualment per part del professorat és molt forta.

Respecte a la xtec.cat no es tracta d'entrar en comparacions, sino de aprendre el que va per davant. Crec que a les TIC a la nostra comunitat manca un lideratge formatiu. Un route map (fulla de ruta per arribar on volem). Els cursos del CEFIRE estan molt bé, però manca un projecte que vertebre tota aquesta formació i que concrete les pràctiques TIC al centre.

Tot indica que al proper congrés de software lliure es presentarà l'entorn Liferea per a centres (escolalliurex). Sens dubte una nova iniciativa, un nou recurs molt valiós. Esperem que després d'això es vertebren cursos que ens ajuden a posar en pràctica a poc a poc una nova metodologia didàctica.

Jaime, totalment d'acord amb el que dius.

Paqui, és interessant el que dius sobre la saturació d'activitats que es dona als centres. Entenc que el que vols dir és que també es dediquen recursos a les TIC i es traga el temps d'altres llocs. Potser aquestes activitats podrien estar expressades mitjançant les TIC i així introduir de forma natural noves formes de fer les coses.

M'ha agradat molt la presentació. Preci [http://prezi.com/] li dona un aire fresc al missatge.

Salutacions
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Jo trobe que si avancem el que pasa és que no és respeta l'esforç de Conselleria i cada centre fa el que vol.
Puc dir que l'any passat gràcies a ser coordinador TIC en un centre de Primària, vaig fomentar la utlilització de tots els recursos lliurex, quan abans no s'utilitzaba per a res i recordant al personal la prohibició per part de Conselleria de llicències windows il·legals.

Ara este curs al canviar de centre, sol·licite ser coordinador TIC i clar és denega la petició per interessos d'un altre mestre per a fer puntuacions per al concurs (sabent què és negatiu pedagogicament parlant). Hauria d'haver una incompatibilitat de càrrecs entre càrrecs de cap d'estudis i coordinacions.!!!!!!!

I clar em trobe en un centre que quan arribe em diuen les altes esferes, "-ha vingut el tècnic de Conselleria i ens ha formatetjat els ordinadors de la sala de professors, ara més en davant el possarem amb Windows...-" Ahí està clar que retrasem, però que puc fer si el poder esta per damunt de mi, doncs no podem fer res, ahi si què estem retrassant.

Pel que fa a l'aula d'informàtica puc dir que encara estan utilitzant windows, perque encara tenen llicències windows,i no estan interessats en posar lliurex en els clients ni tampoc un servidor lliurex.

Companys i companyes la meua pregunta és què puc fer?, quan no existeix una certa especialització reconeguda per Conselleria, per a que no prevalguen els interessos personals abans que els educatius? Les directius de conselleria han de ser concretades en les instruccions d'inici de curs per a que els Directors fomenten la utilització de lliurex.
Bueno este any, trobe que aprendre poc de lliurex....

Gràcies companys/es i ànims !!!!
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Potser si li entren virus als equips del centre i en uns mesos deixen de funcionar, tornen a cridar al tècnic del SAI per a tornar a LliureX.

Contra els que es salten les normes no hi ha molt que fer.
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -

En principi, no es poden acumular càrrecs. Així doncs, un director o cap d'estudis o secretari no deuria ser Coordinador TIC.

El problema que es planteja sobre tot en Primària és que molts dels directors o secretaris són els més competents en l'ús de les TIC i en dinamitzar als seus companys per a utilitzar-les. Això ha provocat que moltes directives s'agafen la Coordinació TIC i les inspeccions facen la vista grossa.

Si tenen llicències de Windows, res es pot fer, només esperar un parell d'anys quan renoven l'aula i tot funcione amb LliureX. Malgrat això, si estan utilitzant MS Office 2003 o XP o 2007 sense llicència (o altre programari pirata) ... pots comentar-nos el teu centre ... i li farem una visiteta ...

Per una altra banda, Daniel, és normal que en moltes parts dels curriculums no siga necessari l'ús de les TIC, però complementa bastant. I com és lògic no en totes les parts hem d'aplicar l'ús de la PDI o les metodologies que ofereix la Web 2.0 (que són les línies metodològiques de moda), pots utilitzar el programari de tota la vida... Pe. Si estàs fent el projecte de muntar un cotxe de fusta amb motoret elèctric, l'alumnat pot utilitzar una eina CAD per a fer els planols i un programeta que mesure mitjançant sensors la velocitat del cotxe.

I Samuel, estic amb tu. Falta moltíssima més informació. De fet la iniciativa de crear aquest Portal es a causa de una carència informativa. No obstant això, he de comentar que des del servici estem intentat millorar aquest aspecte, per exemple, amb la creació de la Comunitat de Coordinadors TIC a EscolaLliureX (lloc on podreu trobar les novetats que es produïsquen i fer constar les necessitats i les carències), la reviscolança dels fòrums de LliureX, l'impuls del Portal Educatiu i bla bla bla ... (pare perquè estic pareixent un polític) ... Però, l'essència és que tractarem d'arribar més i més, i amb el vostre ajut possiblement ho aconseguirem.

Per finalitzar, les crítiques constructives són essencials per a avançar. Per favor, critiqueu a aquest fòrum, als fòrums de la Comunitat dels C TICs... És l'única forma de donar a conèixer les necessitats i les carències.


Ànim i endavant!!! big grin
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
He estat seguint aquest foro desde que va començar i finalment, Manel, m'has animat a escriure.

Soc mestra de música, secretària i cooridinadora TIC del meu cole.
Desde que vaig fer el primer curset de "Fer música amb LliureX" i, sobretot, gràcies a Samuel, sóc una firme defensora del LliureX, aposte pel programari lliure i per l'ús de les TIC en l'Educació com una eina més de treball. Ara bé: què passa quan no tens TICs?????

Fa dos cursos que estic esperant l'equip de l'Aula de Música (enguany faré el meu tercer curs de Música en programari LliureX), de manera que m'he tingut que muntar el meu propi "equip" (el portàtil de secretaria -gràcies a que sóc secretaria-, amb la versió del LliureX de Música, un projector i una pizarra Vileda "de tota la vida") perque, com no duc llibre de música, les editorial no m'han regalat res. He aprés a descarregar-me videos, flash, musica, ... perque... com no tinc Internet en classe ...

D'altra banda he impulsat en el cole la utilització, ja no de les TIC, sino de l'ordinador i del LliureX com una eina més, he fet "grups de treball clandestinos" de 12:30 a 13:30 al voltant de l'OppenOffice, perque hi havia gent que només gastava l'ordinador per a fer notes als pares (i sense moltes virgueries) i que al vore que l'extensió .doc no apareixia es negava en rotundo a treballar en LLiureX (perque per a molts, el LliureX no és més que "Esa cosa que no tiene Word").

Ara, els meus companys semblen que ja van entrant en el món Lliurex (ens han posat el servidor i els clients de la Sala de Mestres i ja no tenen més remei perque els he llevat els ordinadors en Windows amb l'excusa dels virus) i comencen a familiartzar-se amb les PDIs (que van a regalar-li'ls les editorials) i amb l'ús de l'ordinador com a eina de treball, de manera que, fixa't quina barbaritat: HEM DEMANEN CONNEXIÓ A INTERNET!!!!!!! I DES DE QUALSEVOL PART DEL COLE!!!!! FINS I TOT DES D'INFANTIL!!!!!!!! Què s'hauran pensat????

Perdoneu per la ironia, però quan fa tres cursos que estàs demanant que hi haja una connexió WIFI al teu cole i, tras múltiples fax, incidències al SAI, cridades de telèfon, etc i la unica resposta es un ticket al portal d'incidències on posa "Hemos recibido la petición del Consejo Escolar -fa ara un any- i estamos estudiándola", sembla que el sarcasme és l'unic que et queda.

Pero be, he aconseguit que els mestres, al menys, ja sapiguen què és una PDI, un PDF, que DOC i ORG no es duen tan mal i que en Internet està ple de recursos que, de moment, no poden gastar a l'escola. Fins i tot este mati volien fer un grup de treball per a elaborar materials per a la PDI, i jo no he sigut qui ha tingut la idea!!!!

En fi, l'esperança és l'únic que no es perd i la paciència és amiga de la ciència. (I jo de moment ja m'he desahogat)

Saluts a tots.


In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Em sembla que entre tots hem generat un debat molt interessant.

Sembla que la situació als centres és general, malgrat això, com digueu, sempre acabes trobant a gent que et fa costat. Amb una miqueta d'il·lusió potser podem tirar endavant, doncs jo crec que estem en una etapa de transició.

Isabel, m'encanta la teua actitud, fent front als problemes acabes arribant a la solució tot i que un portàtil no és la eina més indicada per muntar el servidor de música, sembla que això és millor que res.

Respecte a la Wifi, al nostre centre varem demanar permís al Consell Escolar i amb això varem crear un punt d'accés que donava servei a tot el col·legi. A l'hora de posar les faltes i les notes a Itaca va ser de molt bon profit.

El problema és que en prendre la iniciativa els centres potser es puga comprometre la seguretat de la xarxa, doncs no tot el món té la suficient informació per prendre totes les mesures que calen.

Estic d'acord, cal més informació, potser caldria més formació en centres. Pensem en:

- La feblesa de les contrasenyes crítiques que es posen per a gestinar Itaca.

- Documents personals (ACIS) i demés informació sensible que circula pels correus electrònics. Caldria signar els correus i xifrarla, però la cosa no és fàcil, cal més informació o, fins i tot, caldria tutorar en aquest casos als docents, doncs són coses molt bàsiques i importants.

- Gestió de les xarxes socials al l'aula Lliurex. Com orientar el tema?

Talle ací, però podriem dir moltíssimes coses. Sembla que als últims anys la xarxa ha crescut molt tant qualitativa com quantitaviment.

S'ha editat un llibre guía sobre l'ús de la xarxa però sembla que cal fer més coses, potser és hora ja que es faça un projecte a nivell de comunitat de com utilitzar les TIC als entorns educatius i que es marquen les línies de cap on anem.

El tenir les ferramentes ens fa experimentar, però si no es té clar cap on anem potser es desvirtue el procés i no arribem enlloc.

Tot i això hem de sentir-nos contents per totes les eines que tenim al nostre abast, jo també celebre tots els recursos però va sent hora de pasar a una nova etapa i donar sentit a tot açò.

Salut cordial
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Hola a tots,

La veritat és que això dels fòrums em mareja un poc i no se on contestar, però ací mateix estarà bé, no?

Isabel, a l'Institut on estic, quan vaig accedir a la secretaria hi havia un pressupost per a instal·lar WiFi al centre per uns 6.000 euros. Em sembla massa diners, encara que seria un bon sistema per a arribar-hi a totes les aules. El centre té dos pavellons i un muntó d'aules, crec que unes 60.

Jo vaig comprar uns quants routers WiFi per uns 20 euros cadascú i vaig configurar-los amb IP fixa, nom de l'aula on estan i contrasenya d'accés. Els espais on és complicat cablejar, perquè el centre té uns 25 anys i ja no hi ha espai per a passar més cables, accedeixen al punt d'accés WiFi més propet. On l'electricista ha pogut passar cable, ho em fet, ja que és un sistema més còmode de mantenir. Somnie que la conselleria recupere diners i facen la remodelació pendent del centre... quin gust tindré de veure armaris RACK amb els seus swichts per a distribuir els accessos a Internet. Hauríeu de veure la complicació de cables que ixen d'administració cap a tots els indrets del centre on hi ha un ordinador amb PDI, departaments, biblioteca, sala de professorat, ...

Bé, mentre que això arriba, jo vaig desenvolupant la part tècnica d'aquella manera. Només confie que tant d'ordinador, cables, PDIs (en tenim unes 14) i demés siguen aprofitades pels meus 109 companys/nyes i pels 1100 alumnes/as.

Respecte a les peticions al SAI, que he llegit en alguna part d'aquest fil, encara estic esperant que envien un projector que es va trencar farà uns anys. El tècnic va venir i va comprovar que el projector estava avariat i havien de demanar-ne un altre. Esperarem amb molta paciència. Això si, hui han arribat 21 ordinadors duals per a cicles formatius que no se on col·locar, el centre s'ha quedat menut i no tenim espai per a muntar una quarta aula d'informàtica, ni tan sol tenim espai per a guardar els equips massa temps. Són de l'any 2008 i em sembla que els havien de col·locar en algun lloc.

Salutacions.

PD. Aquest agost em vaig llegir la ordre dels centres intel·ligents, que van publicar a final de juliol i crec que és el tema principal del congrés de valència, i vaig flipar. Fins que no ens facen el nou pavelló i arreglen els edificis antics jo em plante respecte a innovacions d'eixe tipus.
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Uffff! Ojalá jo sapiara fer eixes coses... I aixo que en no res he tingut que aprendre un fum, pero, a pesar de tot, nomes Soc Una mestreta de música. Aixi i tot el dilluns li plantejare al meu director lo de pagar a algu Per a que ens posen els punts d'acces i tota la configuracio que faca falta. Moltes gracies Per les vostres paraules. Ja us contare.
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Hola Isabel,

Una altra cosa que pots fer és parlar amb el coordinador TIC de la teua Província (tic_coord_xxx@edu.gva.es, on xxx és valencia, castello o alacant) i dir-li que et faça una visita al centre i t'assessore sobre la quantitat de punts d'accés, o les diferents alternatives.
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Ummmm... M'agrada eixa idea... Ademes, desde que Barbara no es coordinadora no se qui ocupa el seu lloc.
Moltes gracies
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
EL nou coordinador d'Alacant és Sergio Cànovas (tic_coord_alacant@edu.gva.es). De segur que si et poses en contacte amb ell no tindrà cap problema en anar al teu centre i ajudar-te amb el que necessites.


In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Efectivament! Li he enviat un missatge a la 1 y deu minuts despres m'estava tocant per telefon. Ha de consultar unes coses i el dilluns hem cridara, así que ja us contare. Moltissimes gracies a tots pels vostres consells.
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Companys, em sembla molt interessant la conversa: Innovació Tecnològica versus innovació educativa. Crec que abans d'utilitzar PDIs, blocs, moodles, i demés maquinari i programari hauríem d'haver-nos parat a pensar per a que ho volem fer servir, ... i el que és més important: estem preparats?, algú s'ha preocupat de preparar-nos?, ... i quina presa tenim?

Porte temps que estic prou escèptic amb les innovacions tecnològiques aplicades a l'educació. També és cert que amb la meua assignatura ho puc ser. Estic convençut que una hora en el taller de tecnologia desenvolupant un projecte és molt més útil per a l'alumnat que cursa l'assignatura de Tecnologia que unes quantes davant d'una pantalla de 48 polzades o unes altres fent clic amb el ratolí davant d'un ordinador. Avantatges d'aquesta matèria.

Això sí, al programari lliure no renuncie, continue pensant que estem davant d'una revolució que protagonitzarà el nostre alumnat gràcies a fer servir LliureX als centres educatius.

De totes maneres, si ens ajuntem a dinar un dels dos dies del congrés podem parlar sobre tot això. Segur que tenim una conversa interessant.
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Personalment com a convençut del software lliure estic més que content amb la decisió de l'administració d'adoptarlo a la nostra comunitat.

És més, em sentix orgullós de Lliurex, crec que és una molt bona distribució per a la educació i l'he defensat més d'una ocasió.

Arribats ací ho confesse, també he posat a caldo a l'administració més d'una vegada. Pense que el que manca és informació clara, que arribe a tot el mon, moltes voltes la que arriba al mestre d'apeu és molt difussa i basada en rumors...

Per algún motiu que desconec l'administració no te bona prensa entre els mestres al menys respecte a les TIC i en eixe sentit algo deuria de fer per a guanyarse la confiança dels funcionaris que treballen al seu servici ;))

Siga com siga no és la meua intenció i crec que la de ningú d'aquest foro la d'atacar a l'administració, tal volta fer crítiques constructives smile)

Gaudim amb les TIC!!!

In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Algú sap quí es el coordinador TIC a València?.

Enguany vull instalar en JOOMLA una nova web i deixar el blog d'esdeveniments. Amb demanat autorització als pares per pejar les activitats del centre. També se manté el portal de moodle amb recursos per a que la gent s'anime a fer activitats i utilitzar el moodle amb els alumnes més major, etc. Però anem fent pas poc a poc. Hi ha tenim l'aula lliurex d'informàtica funcionant, ara cal que tots posen de la seua part.

Salutacions.
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Hola Carmen,

Yo tengo la web del cole montada en joomla: http://ceiplamediterrania.edu.gva.es y la verdad es que va genial. Los maestros y las maestras se aclaran también a utilizarla y eso aumenta su potencial. Si necesitas algo no tienes mas que decirlo.

Saludos!

Por cierto, con linucentres no tienes ningun problema para montarlo.
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Gracias Jaime:
Supongo que me irá bien porque el proceso de instalación lo conozco por el moodle. Pero no está de más saber que hay alguien que ya conoce el sistema. Ya os diré.
De momento he cursado una incidencia en Linuscentres porqué no me deja entrar, ja, ja...Esto es genial, de curso a curso contraseñas que no funcionan.

Saludos
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
El nombre de usuario tb es importante ;)) como administrador de web's me pasa constantemente que las personas recuerdan la contraseña pero olvidan fácilmente el nombre de usuario xDD

a mi si me funciona el cpanel con el usuario y contraseña del año pasado

(este post es off topic total, abrir nuevos hilos de conversación es gratis ;)))
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Les dades que jo tinc són de que el Coordinador TIC de València és :

Juan José Felis Grau

Tn: 649270205

Email: tic_coord_valencia@edu.gva.es

Aprofite per presentarme al fòrum:

Sóc Paco Dolz, i treballe el CEIP Cervantes de Xirivella, on a més de tutor de un 4t d' E.P., coordine l'aula d'Informàtica, sóc el Coordinador TIC i l'administrador del Portal Escola Lliurex al que estem adscrits, i com no un poc....missioner del software lliure al centre.

In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Hola torne a aquest fil per dos motius:

- Contar com m'ha anat instal·lat el software Notebook des dels repositoris Lliurex amb una distro Debian Squeeze.

- Demanar ajuda per posar el número de sèrie de la pissarra.


a. Notebook des dels repos Lliurex Leia.

Tots sabem que Ubuntu sincronitza els repos amb Debian Testing, en aquest cast Squeeze, però mai havia probat des que vaig trencar una distro Debian Sarge 3.1 canviant repositoris.

Per aconseguir el paquet lliurex-smart vaig anar on roman el repositori:

http://lliurex.net/leia/pool/main/l/lliurex-smart/lliurex-smart_10.09.3_all.deb 10-May-2010 10:42 13K

A l'hora d'instal·lar em demanava dues dependències, les vaig anar buscant al repositori i vaig fer córrer el paquet sense més problemes sobre Debian.

En posar-lo a funcionar el ratolí es quedava parat a l'esquerra. Gràcies a aquest foro vaig actualitzar el Notebook desde dins del programa mateix i l'errada es va solucionar.


b. Número de sèrie

He decidit anar treballant a la pissarra sobre Debian, però el paquet diu que tinc 30 dies de prova. Es necessita el número de sèrie.

Crec que aquest número va apegat darrere de la pissarra, potser té 25 xifres.

Al meu centre hi ha dues pissarres incrustades a la paret, ves a saber com. El cas és que abans de demanar baixar les pissarres per veure el número de sèrie voldria que em confirmareu que està justament darrere de la mateixa, a la part superior.

Per altra banda, també vull preguntar-vos si la llicència és soles per a un ordinador o podem fer-la servir a qualsevol portàtil per treballar a l'escola. Em referisc a nivell legal.

Salutacions
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Moltes gràcies per compartir com ho has fet a debian, estic pensant seriament pasarme a aquesta distro després de l'experiència tan grata a linux mint debian.

Respecte al número de sèrie tens que registrate a la pàgina de smart i proporcionar el número de sèrie de la pissarra que és diferent

ací tens on està aquest número, no és necessari despenjar la pissarra http://pidin.wikispaces.com/++++Instalaci%C3%B3n

desconec si es pot utilitzar en més d'un ordenador, imagine que no, serà una llicència per pissarra.
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Samuel, no m'has donat temps a contestar!!! Que ràpid i quina bona resposta.

La meua contestació també la tenia preparada en el moodle del meu centre (s'ha d'entrar com a visitant).

Copie la resposta a la segona pregunta:

"La clau que ens envien al correu electrònic ens serveix per a totes les instal·lacions del programari SMART Notebook que vulgam fer al centre. Si adquirim una nova pissarra no fa falta tornar a demanar una altra clau. "

No m'he llegit la llicència d'aquest programari, però es evident que si volen preparar material en casa hem de poder utilitzar el programari, sense restriccions de temps, en més ordinadors que pissarres.


In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Hola Daniel.

La teua resposta es suma a la de Samuel.

Crec que tota aquesta informació caldria organitzar-la a la wiki per tenir-la disponible ràpidament.

Si algú té temps podria fer-ho, si no a veure si ho puc fer jo.


Moltes gràcies
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Hola Samuel.

Moltes gràcies per la indicació. Havia vist el número de sèrie, però no n'estava seguir ni sabia el protocol d'activació del software.

Amb la teua indicació he donat d'alta la pissarra a nom del centre. Ens enviaran el codi d'activació al centre. Veurem si amb aquest codi puc utilitzar diversos ordinadors, espere que sí. En cas contrari em posaré en contacte amb Smart Espanya i li comentaré el tema.

Respecte a la distro, vaig veure Mint amb base Debian, però no la vaig instal·lar, ja no sé per què. Sé que Linux Mint et fa la vida més agradable, que està basada en Ubuntu o en Debian.

Tot és el mateix. Jo tinc una limitació en la ACPI del meu portàtil vell. He provat a instal·lar Fedora, Suse, Ubuntu i Mint. Finalment la única que va colar va ser Debian Etch (estable) i després em vaig passar a Squeeze (testing). La vaig instal·lar a partir d'un CD baixat amb jigdo:

http://www.debian.org/CD/jigdo-cd/

Jigdo és un programa no sé si P2P, el qual cerca el mirror més pròxim de Debian i et baixa la distro. Tot des de la cònsola. Cal informar-se per posar els comandaments pertinents... una experiència.

El cas és que va molt bé. Potser no és molt diferent a Ubuntu. Algunes coses les has de resoldre tu, no t'ho facilitat tant. Tot i això és estupenda per a servidors, et donaràs compte amb l'instal·lador, ja que et pregunta si vols instalar: un server web, un server de correr, d'FTP, etc. En pocs pasos resols aquest tema.

Tenir en compte en maquinari antic, ja que després d'instal·lar-la ja no serà maquinari antic sino nou.

A mi m'ha anat molt bé al portàtil, tot i que he hagut de posar al grub, on carrega el kernel un afegitó al final de línia acpi=off, així no gestiona l'estalvi d'energia i el portàtil funciona de mort, ja que no podia canviar açò des de la BIOS.

Salutacions
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Hola Samuel.

Aquesta informació la posarem a la Wiki.

Moodle hauria de tenir algun servei cooperatiu per posar tasques pendents del grup.

Salut
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
"Moodle hauria de tenir algun servei cooperatiu per posar tasques pendents del grup."

Podiem afegir un wiki per a aqueta tasca??? un subforo??, una base de dades? moodle incorpora molte eines que es podem adaptar, quina preferim?

De moment he afellig als wikimanuals com instal·lar notebook de lliurex en ubuntu ;)
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Hola Samuel.

Em referia a algun plugin al estil GTD - Remember The Milk, on es poden compartir tasques.

Es tracta de que, moltes vegades vols fer una cosa que no la pots fer en eixe moment. Per tal que no s'oblide cal apuntar-ho en algun lloc. Si és una tasca compartida, en el moment que algú la fa es marca com a feta.

Podria ser una wiki sencilla on posem les tasques compartides, i en el cas que es faça posar FETA, per exemple.

Investigaré per tal de veure si hi ha alguna cosa pensada i si no crearé aquesta wiki.

Salut

In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Em sembla molt interessant la proposta Alfons, ja ens contes si trobes algo.

Gràcies per la iniciativa.
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Hola Manuel.

Moltísimes gràcies.

M'han arribat tots els paquets.

El manual que cites és molt interessant hauriem de posar-lo a la Wiki, potser allà siga més fàcil de trobar.

He llegit primer el comentari de Samuel i he donat d'alta la pissarra, ja us contaré.

Respecte a les activitats de la pissarra, no estic segur, però crec que me les va baixar d'internet. T'ho confirmaré aquesta vesprada.En cas contrari les instal·laré des del DVD.

Salutacions
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -

Si Alfons, hauràs de mirar abans si no està a la barra de baix a la dreta o al lateral dret.; sino cal que les despenges ja que el trobaràs al darrere.
Salutacions
Paco
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Hola Paco.

Moltes gràcies, finalment estava al costat dret.

He donat d'alta la pissarra i ja tinc el codi de 25 xifres.

Gràcies a tots per participar, finalment no ha estat tant difícil, però el que valore molt és que sabia cap on anava. La participació del forum ha servit per no perdre temps.

Salut
In reply to Deleted user

Smart Notebook en Lliurex 10.04

by Deleted user -
Un dels Projectes de Formació en Centres que he de preparar aquest any és de PDI. Dimecres comence i ara estic preparant el portàtil que té LliureX 10.04 (una llarga història que potser algun dia us explicaré).

Ja tinc instal·lat l'Smart Notebook i pareix que funciona bé. Això si, té les opcions repartides en el menú d'Aplicacions com podeu veure a la captura.

smart

El programari hauria d'estar a l'apartat "Creació d'ODE", però el trobem en l'apartat "Altres". En "Ferramentes de sistema" tenim un "gestor de Galleries" (no se per a que serveix) i en l'apartat "SMART Technologies" trobem "Otras herramientas SMART".

Sobre la traducció, podem canviar la llengua de l'anglés al català o español.

Sobre els controladors per a la PDI, us comentaré alguna cosa a partir del dilluns. Fins que dispose d'una PDI per a casa he de fer les proves al treball.

Ara he deixat el portàtil baixant les galeries que proporciona el fabricant.

Per si us interessa, us pose un enllaç als materials que faré servir:

Iniciació a l’ús de la pissarra digital interactiva.

http://www.xtec.cat/formaciotic/dvdformacio/materials/td006/index.html


Hi ha un altre curs sobre PDI disponible en: http://www.xtec.cat/formaciotic/dvdformacio/materials/td206/index.html

L'any passat el vaig utilitzar i està prou bé explicat, però és massa extens.
In reply to Deleted user

Re: Smart Notebook en Lliurex 10.04

by Deleted user -
Hola Daniel.

Molt interessant, obriré una wiki per tal de recopilar enllaços sobre PDI. D'aquesta manera no es perderan en el mar del fòrum.

Salut
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Ací tenim un tutorial prou per a instal·lar el programari SMART de la PDI en Ubuntu.


Això si, de Activity Toolkit res de res.
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Hola.
M'he llegit tot el fil per damunt.
No gaste personalment les dues PDIs que tenim a l'institut, pero per a posar-les en marxa vaig instalar el software tant en windows com en Ubuntu. En ubuntu ho vaig fer afegint-lo des dels repositoris de LliureX que va posar Samuel en una de les resposte d'aquest fil.
Salut.
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Molt bon apunt.

Xic, últimament escrius coses ben interessants...

Vaig tenir un problema encara no resolt a Ubuntu relatiu a la intal·lació de Notebook d'Smart. Algun problema amb el procediment

$ package install

A veure si done amb la solució i la comente.

Si algú té alguna cosa que dir...

El problema és que em dona un error en iniciar el procés d'instal·lació.


Salut
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
Amb l'anterior versió d'Ubuntu em va costar instal·lar el Notebbok SMART. L'instal·lador donava algun error. Crec que ho vaig solucionar instal·lant alguna dependència que li faltava a l'SMART.

Comprova que el sistema compleix els següents requisits:
Pentium III 750 MHz processor or higher
512 MB of RAM (1 GB recommended)
350 MB of free hard disk space for minimum installation (900 MB for full installation with Gallery collections)
Linux kernel version 2.6 (2.6.11 or later to use a Sympodium DT770 interactive pen display, 2.6.26 or later to use a SMART Board V280 interactive whiteboard)
X Window System version 11 release 6 (X11R6) or later (must support XRENDER and Xinerama)
glibc 2.3.3 (gcc 3.4.2)
libstdc++6
GNOME 2.8.0+ or KDE 4.1+ libraries (recommended)
Tested on Linux distributions: OpenSUSE 11.1, Red Hat Enterprise Linux 5.4, Debian 5.0 (Lenny) r4, Ubuntu 8.04 LTS, Ubuntu 9.04, Ubuntu 9.10, Ubuntu 10.04 or Fedora Core 10
64 bit Linux distributions are not supported

Al principi vaig instal·lar l'Ubuntu 10.04 amb 64 bits. Per allò dels 4 GB de RAM. Però vaig canviar a 32 bits per la incompatibilitat d'alguns programes.

Salutacions.
In reply to Deleted user

Re: PDI Smart en Lliurex

by Deleted user -
A LliureX ja esta en format .deb, el unic que pasa es que es una versio mes antiga :

La de la web de linux es la 10.2.324
La de lliurex en deb es la 10.2.321

No es molt distinta, i ja esta empaquetada en deb, de forma que es pot instalar molt facilment. A mes a mes, teniu el paquet lliurex-smart, que reconfigura el menu per a que siga mes facil