Educació a Finlàndia

Re: Educació a Finlàndia

by Deleted user -
Number of replies: 0

Emili.

El llibre aquest per a mi ha estat de gran impacte professional.

http://llagosti.wordpress.com/2014/07/30/educacio-en-finlandia/

He descobert que la formació del professorat és clau. No es tracta d'estudiar més sinó d'invertir en recerca personal. Els profes són capaços d'investigar els problemes de la classe i resoldre'ls.

Aquesta és la gran diferència. Al nostre entorn no es solen resoldre els problemes, de vegades no som ni conscients. Si algú té la culpa d'alguna cosa acabem mirant els alumnes i els pares...

Saber que utilitzen l'investigació en l'acció com a tècnica bàsica, que posen èmfasi en els mestres de primària, aquest han d'ésser els més preparats, m'ha fet pensar molt.

Crec que tenen 15 minuts de descans entre classe i classe.

La LOMCE vol copiar això, bé, sense els descansos.

Crec que està fonamentat en la tècnica del Pomodoro. Els docents finesos coneixen les tècniques de productivitat i les apliquen, conèixen el valor del descans.

Els alumnes respecten els mestres perquè la responsabilitat de l'aprenentatge recau sobre els alumnes. Els alumnes callen quan parla el mestre.

Es tracta de l'educació luterana, cal saber llegir i escriure per poder salvar-se.

De ninguna manera és exportable al nostre context, però cal que anem prenguent nota i millorant els nostres processos, en cas contrari ja poden vindre lleis d'educació.

Et deixe un altra referència de molt fort impacte professional.

Llibre: Las claves del talento

http://www.monitorespadel.com/wp-content/uploads/2010/11/Las-Claves-del-Talento.pdf

Aquest llibre pega en el clau en moltes coses, el seu autor no és un teòric de l'educació ni de bon tros, però ha viatjat pel món per veure què fan els bons docents per tal de tenir èxit.

Una passada, entendràs com funciona l'aprenentatge a nivell fisiològic, i perquè sorgeixen caus de talent en llocs determinats.

Per què hi ha tan bons judagors de futbol a Brasil? Trobaràs la resposta al llibre.

Si tots els mestres conegueren com es construeix el talent, doncs deixariem de parlar d'exel·lència que sols busca formar alumnes obedients.

Encantat de poder parlar amb tu d'aquest temes tan apassionats.

Salut

----------------------------
La pràctica no ens fa perfectes,
La pràctica perfecta ens fa perfectes.

Vincent Thomas Lombardi
[  Això també ho trobaràs a aquest llibre]