No tancar el terminal

No tancar el terminal

by Deleted user -
Number of replies: 2

Hola, tinc un xicotet problema.

Vaig configurar el terminal d'Ubuntu per a que no es tanque la finestra quan acaba un subprocés. Per exemple, execute un script amb un doble clic i trie l'opció "Executa en un terminal" i, quan acaba l'script, la finestra del terminal no es tanca i puc veure l'output de l'script.

El cas és que ara NO RECORDE COM HO VAIG FER! vull fer-ho en un Lliurex i res.

M'he fet boig buscant per Internet, però rés. Diria que ho vaig aprendre d'algun debat d'Edutictac però tampoc el trobe. Disculpeu! segur que el tinc als morros i no ho veig però...

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: No tancar el terminal

by Deleted user -

Me conteste jo mateix, que, al final, ho he trobat i us ho dic per si li serveix a algú més.

Per mantenir el terminal obert (és a dir, que no es tanque la finestra) quan, per exemple, executem un script amb doble clic i triem "Executa en un terminal", s'ha de canviar una opció en la configuració de la finestra del terminal

En la finestra del terminal, anar al menú Edita > Perfils; Seleccionar el perfil predeterminat i fer clic en el botó Edita; Anar a la solapa Títol i ordre; i en l'opció "Quan l'ordre surt:" establir el valor "Mantingues obert el terminal"

D'aquesta forma, quan acaba l'script, Apareix un missatge que diu: El subprocés ha finalitzat normalment amb l'estat 0.

Captura del terminal amb l'ordre finalitzada

Font: http://tartarus.org/~simon/putty-snapshots/htmldoc/Chapter4.html#config-closeonexit

Nota: la informació de la font no és directa, ja que no sé si la finestra del terminal què jo tinc és PuTTY però, a partir d'eixa font he trobat la solució. La font l'he trobada cercant en google els termes terminal window options close.

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: No tancar el terminal

by Deleted user -

Ei, Tàfol, molt interessant.

No ho havia pensat interessant per veure què està passant.

Altra manera podria ser executar l'ordre dirèctament des del terminal, potser el procediment que comentes és més adient per treballar amb menús gràfics, per tal d'analitzar l'eixida.

Salut