Impresora sala profes

Impresora sala profes

by Deleted user -
Number of replies: 4

Hola,

ja fa temps que es va parlar d'este tema però no es va poder solucionar. Tenim una impresora en xarxa per a la sala de profes en que cada profe te assignat un 'codi' i quan vol imprimir l'ha d'escriure a una celda de les propietats d'impressió en els drivers de windows, i el problema és que en els drivers de Lliurex no apareix.

Buscant solucions, vaig aconseguir modificar l'arxiu PPD per aconseguir imprimir però el codi es queda fixe, o si en pose uns quants apareix un desplegable i puc triar qualsevol, el que a la pràctica fa que no compleix el requeriment d'identificar l'usuari que imprimeix.

Parlant amb l'equip directiu sobre els ordinadors de la Sala de Profes, vull canviar-los a Lliurex, però este problema els para, perquè no volen renunciar a este aspecte.

Sabeu si a l'equip de Lliurex se li poden plantejar estos problemes i si poden intentar solucionar-ho?

 

 

In reply to Deleted user

Re: Impresora sala profes

by Deleted user -

Hola Toni, 

un tema complex el del hardward, personalment preferix l'opció contraria, primer buscar maquinari compatible amb linux per a no tindre sorpreses. Per exemple, al nostre centre em comprat enguany divuit pissarres digitals, ninguna necessita drivers, per tant mai tindrem problemes en LliureX ni en cap altra distro linux, també em comprat alguns escanner, mateixa operació, primer he mirat la compatibilitat amb linux i després he comprat el model que més m'agradava dins dels que eren compatibles.

Per al teu cas... pot ser més senzill comprar altra impressora que cumplixca tots els requisits que demaneu. Si te decantes per aquesta opció i trobes alguna t'agrairia que compartires el model perquè tal volta estiga interessat :D

Sort!!

In reply to Deleted user

Re: Impresora sala profes

by Deleted user -

Hola Samuel,

la impresora és compatible amb Linux (es pot imprimir), en realitat és una multifunció gran, és la fotocopiadora dels profes, i al mateix temps escaneja sobre una carpeta compartida en un ordinador (via samba podria ser una carpeta del server Lliurex).

El detall és que permet identificar l'usuari que vol utilitzar-la, tant siga per a fotocopiar com per a imprimir, però en les propietats d'impresió del Linux no deixa escriure eixe codi. Ja tinc el 90% del claustre en contra que els equips no hi haja Windows, l'equip directiu té una excusa més per no instal·lar el Lliurex.

In reply to Deleted user

Re: Impresora sala profes

by Deleted user -

El tema és recurrent i clau.

Com solucionar-ho?

Crec que es podria solucinar posant un server a la sala de profes. Conectant-lo a la fotocopiadora sense contrasenya, però per mig de CUPS configurar la interface per tal que anara contant les fotocòpies. No sé si es pot limitar el nombre de fotocòpies.

El tema és que quan un mestre entra loguejat s'identificaria com a usuari també en CUPS (servidor d'impressió que utilititza GNU/Linux.

Es pot accedir així: http://localhost:631 des del servidor.

El gestor d'impressió de la fotocopiadora quedaria anul·lat.

No sé si és la millor solució, però caldria que l'equip de Lliurex pensara una solució, que liderara una orientació, nosaltres fem el que podem, És una pedra en el camí molt important per l'ús de Lliurex al centre, si això es solucionara sens dubte estaria guanyada la guerra a la sala de mestres.

Salut

In reply to Deleted user

Re: Impresora sala profes

by Deleted user -

Ok ja comprenc Toni, 

no sembla una pedra massa gran, en CUPS queda patent qui ha fet les còpies i quina quantitat soles n'hi ha que acostumar al professorat a entrar en lliurex amb el seu nom d'usuari i contrasenya. Això és relativament fàcil ja que quan se n'adonen que amb aquest sistema tenen el seu escriptori amb els seus documents en qualsevol ordinador de la xarxa comencen a entendre els beneficis de LliureX i de seguida o pillen. Te deixe una captura de CUPS (no és el de lliurex però molt paregut...)

Trabajos+-+CUPS+1.5.0+-+Chromium_002.png