Certificació de l'inventari als centres.

Certificació de l'inventari als centres.

by Deleted user -
Number of replies: 3

Ja he posat aquesta noticia en el plus però em sembla tant important que la compartix ací també...

La cosa es posa interessant..."Com a marc general, tots els equips informàtics dels centres docents dependents de la Generalitat utilitzaran la distribució lliureX."....  "L’adquisició de qualsevol llicència de programari haurà de ser prèviament autoritzada per esta direcció general, per mitjà de la corresponent sol·licitud del centre docent. En el cas que la dita adquisició siga aprovada, el mateix centre custodiarà les llicències."

Això és el que diu la instrucció de servei i en aquest pdf el que cal fer en els centres tots els juliols a partir d'enguany... en resum certificar per part del director que no n'hi ha programari pirata als nostres centres.

Pense que és un pas endavant molt important per tal de motivar cap a l'utilització d'eines lliures. Com esta la situació als vostres centres? Conec uns quants que aquest juliol no podran cumplir amb els requisits...

In reply to Deleted user

Re: Certificació de l'inventari als centres.

by Deleted user -

Al meu centre sols tenim windows en els ordinadors de direcció i cap d'estudis (amb arrancada dual). També a alguns portàtils que ja el tenien instal·lat. Tots legals i amb llicència. Als ordinadors del professorat, alumnat, aules, PTs etc etc sols hi ha software lliure. Fins ara tots s'han burlat prou de mi ( els dels altres centres) i  molta gent del meu centre deia que era "la mania de Paco". De fet fa poc fa eixir al periòdic El Pais una entrevista amb escoles del voltant a la meua en que feien broma amb el tema de que ningú no utilitzava el lliurex. La veritat és que és vergonyós el que està passant i més en centres educatius públics.

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: Certificació de l'inventari als centres.

by Deleted user -

Doncs ja era hora, han tardat eh?

Enguany, al meu centre, amb la renovació de l'Aula d'informàtica es volia posar W a tots...però els vaig covencer i de moment estan en lliurex els "28 ordinadors" amb l'ADSL de tortuga ( esperem que el proper curs puguem millorar aquest punt). Però a les aules i a la sala de mestres tots són W( i alguna de les companyes supose que li donarà una "liposucció"vs lipotimia al assabentar-se que li ho llevem). Perquè haviem pensat (sense saber aquesta notícia) i després de convencer a MCarmen-coordinadora TIC, de posar un parell de PC amb lliurex a la sala de mestres i poc a poc (per la nit, je,je) posar la resta i jo crec que durant un curs...canvi fet. (Aixó sent optimixta)

In reply to Deleted user

Re: Certificació de l'inventari als centres.

by Deleted user -

Jo crec que les coses aniran caiguent pel seu pes.

No entenc per què no es demana la competència digital als mestres a les oposicions, perquè no es demana ésser competents en Lliurex, que és el sistema que s'utilitza als centres públics de la comunitat valenciana.


Si no es dona valor formar és lògic que ningú faça cas. Alguns aprenentgatges costa, no sol assolir-se de forma informal, al menys diversos procesos complexes.

Dic jo que potser la majoria de gent desconex la transcendència d'educar amb ferramentes lliures. El que crida l'atenció és que es consideren professionals recliclats, innovadors, compromessos amb el seu temps però amb una ignorància en aquest tema.

Cal plantejar el tema des de la professionalitat, des de la consciència de fer les coses com cal.

Comença a tenir-se consciència de fàctor estratègic de les TIC (Oxford English, That's English des del mimisteri, les diferents editorials).

Des del meu punt de vista en uns anys les diferències en la compètència dels centres es va a disparar, ja que tenir una via d'entrenament-aprenentatge en temes claus i de diverses ferramentes automatitzades van a fer que l'alumnat progresse molt més ràpid i que l'aprenentatge siga molt desigual als centres amb plantejament TIC estratètic o no.

Amb tot això Lliurex facilita moooooooooolt les coses.

Veurem qui riu l'últim...


Salut