Podcast GNU/Linux i altres herbes

Podcast GNU/Linux i altres herbes

by Deleted user -
Number of replies: 2

Hola companys.

Cride l'atenció sobre le podcast del grup d'usuaris de Linux de Tijuana.

Han començat la tercera temporada. Tot i que el podcast té una missió divulgativa es les persones que ho porten aporten molt de valor a la comunitat tractant de forma molt interessant els temes que aborden.

Acaben de traure el primer podcast de la tercera temporada, però si reviseu els podcast de temporades anteriors trobareu una fum de temes intressants inclòs un l'explicació del servei SSH, o bé un parell de podcast o tres sobre seguretat molt i molt interessants.

Podeu trobar aquesta informació a:

http://www.gultij.org/

Els podcast són una ferramenta tot i que silenciosa en el seu desenvolupament, no molta gent segueix aquesta tecnologia, sí que faciliten el que jo anomene aprenentage passiu, el qual es fa sentint audios mentre fem tasques manuals de la nostra rutina diària.

És sorprenent el que es pot arribar a aprendre o bé focalitzar l'atenció sobre temes interessants.

Per sentir podcast cal tenir en compte un aspecte bàsic: no fer-ho front a la pantalla de l'ordinador sino amb un dispositiu portàtil fent tasques manuals.

Aprofite també per recomanar els últims podcast de educacontic, els quals també han estat força interessants, sobretot el de mobile learning, per innovació de la metodologia proposada.

http://www.educacontic.es/blog/tags/podcast

Au, cacau.

Salut

In reply to Deleted user

Re: Podcast GNU/Linux i altres herbes

by Deleted user -

Gràcies pels suggeriments. La veritat és que vaig descobrir el potenciàl dels podcast gràcies a un mòbil amb el SO symbian que vaig tenir no fa molt fins que es va trencar. Per exemple, subscriure't al canal d'un programa de ràdio que fan els caps de setmana i sentir-lo per la vesprada entre setmana; descarregar-te hores i hores d'una música específica; escoltar, de camí al treball un programa de ràdio sobre linux...

Ara tinc un amb SO Android i, la veritat, l'APP que ve instal·lada per defecte per a sentir podcast no m'acaba d'agradar, ja que no controle molt bé quan un arxiu s'està reproduint en línia o està descarregat a la targeta de memòria. L'anterior APP (la de Symbian) estava molt bé, ja que descarregava primer l'audio i després el podies reproduir des de la mateixa APP o, fins i tot, des de l'aplicació de reproducció de música (es creava una carpeta específica amb els podcast descarregats). El fet de poder escoltar-lo en línia potser és un avantatge, però per a mi no, ja que només amb wifi tinc internet al mòbil.

Algún suggeriment d'APP de gestió de Podcast per a android (amb la qual quede clar si els podcast disponibles dels canals subscrits s'han descarregat o no al dispositiu)?

Ja que estem, algun suggeriment d'APP de reproducció de música amb la qual es puga navegar per les carpetes creades a la targeta? (em passa el mateix, la de Symbian ho feia i la que hi ha per defecte al meu Android no).

I, per últim, hi ha forma de llevar la restricció d'alguns dispositius Android per la qual no es poden desinstal·lar (o passar de la memòria interna a la targeta) APPs inútils? (pot ser per açò caldria obrir un altre fil).

Perdoneu si no parle amb correcció (pel que fa a termes tècnics com ara, podcast, canals, subscripcions, etc). Nosaltres hauriem d'utilitzar la terminologia adeqüada i, a la velocitat que van les noves tecnologies, de vegades és difícil. Gràcies per endavant.

In reply to Deleted user

Re: Podcast GNU/Linux i altres herbes

by Deleted user -

Hola Tàfol,

Et puc contestar a això de passar APP a la targeta. Millor dit, ací tens una entrada on s'explica l'ús de l'aplicació Link2SD. http://javierpintos.com/como-aumentar-la-memoria-interna-del-galaxy-ace/

Vaig comprar una targeta micro SD de marca de 32GB classe 10. Uns 23 euros. He fet un parell de particions amb lliurex:

1a. FAT32 - 30GB - funciona com a targeta SD clàssica.

2a. ext3 - 2 GB - funciona com a amplicació de memòria gràcies a Link2SD.

Respecte a aquesta segona partició. La qüestió és provar.

- En principi, les particions ext tenen alguna avantatge. Ara no recorde si és la velocitat de lectura escriptura. El fabricant del meu mòbil diu que només reconeix FAT32. Però amb etx3 funciona bé. Vaig provar ext4 i no anava.

- Crec que amb 1GB per a desplaçar APP sobra. Però sempre m'agrada passar-me. Depen de la targeta que tingues.

- Si tens una targeta clase 4, crec que només pots fer servir FAT32. Però no estic segur.

El que he dit. A provar s'ha dit. Però primer fes còpia dels fitxers de la targeta!!!

Has de rootear el mòvil per a accedir com a superusuari a l'aplicació Link2SD. Instal·les l'APP. L'executes, comproves que et reconeix la segona partició. Reinicies i a traslladar totes les APP que no són de sistema a la targeta amb eixa APP.

Crec que m'he explicat bé, però és provable que no s'entenga. Si tens algun dubte, pregunta.

Salut.

PD. Bona idea tenir al mòbil un gestor de podcast... Així puc esgotar la bateria més ràpidament smile