Compra de pizarra digitales

Compra de pizarra digitales

by Deleted user -
Number of replies: 17

Hola, en nuestro centro queremos comprar una pizarra digital y quería pedir ayuda o consejo sobre donde comprar y que tipo de pizarra comprar. El proyector ya lo tenemos.

Gracias y un saludo.

In reply to Deleted user

Re: Compra de pizarra digitales

by Deleted user -

Mira aquí: https://projects.lliurex.net/projects/codi/wiki/MrPDI

In reply to Deleted user

Re: Compra de pizarra digitales

by Deleted user -

Hola:

Estic muntant al Max Aub pissarres Multiclass amb software compatible amb LliureX. També funcionen bé les iQboard (un poc més cares).

Salutacions.

In reply to Deleted user

Re: Compra de pizarra digitales

by Deleted user -

Nosaltres també tenim una muilticlass. D''on has tret el programari compatible amb Lliurex?

In reply to Deleted user

Re: Compra de pizarra digitales

by Deleted user -
In reply to Deleted user

Re: Compra de pizarra digitales

by Deleted user -

He provat en un Tecra amb lliurex 12.06 i no funciona. Arriba a crear opt/multiClassBoard però no hi ha res dins

In reply to Deleted user

Re: Compra de pizarra digitales

by Deleted user -

Per a qui estiga pensant de comprar una pissarra digital:

Als recipients de correu electrònic de les adreces oficials dels centres educatius en solen arribar molts missatges de propaganda d'empreses que venen ordinadors, PDi, etcètera. Aquestos missatges els sol llegir la direcció del centre o la secretaria i, normalment, van directes a la paperera. Potser una posibilitat de recopilar informació i preguntar a eixes empreses preus, i característiques de les PDi.

Ho llance per si li pot servir d'idea a algú.

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: Compra de pizarra digitales

by Deleted user -

Hola Tàfol.

Jo crec que si algú, per necessitat ho recopila estaria molt bé compartir aquesta informació, doncs més tard o més prompte a tots ens tocarà.

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: Compra de pizarra digitales

by Deleted user -

Jo sóc secretari i tots els dies he de mirar el correu. Si vos sembla puc recopilar durant un temps aquests missatges i compartir la informació. El que estic pensant és com ho podriem compartir. No es tracta de fer publicitat a ninguna empresa em concret però si de disposar de més dades, models, preus etc.

Salut

In reply to Deleted user

Re: Compra de pizarra digitales

by Deleted user -

Hola a tot/es.

Done fe que el secretari del meu centre, qui escriu, no només llança eixe tipus d'informació al fem, sinó que a més sol·licita la baixa en les llistes de correu d'aquest i altres dels aproximadament 30 correus comercials diaris que arriben al centre educatiu. Amb connexió a Internet, el correu electrònic comercial que ompli la safata d'entrada d'un compte oficial no només és innecessari. Sinó que ocupa un temps molt valuós. És una opinió personal.

Sobre PDI, nosaltres vam triar fa anys la mateixa marca que va enviar l'administració. I després d'unes 18 instal·lacions satisfactories no podem canviar. A més, el suport tècnic és correcte, sobre tot respecte a les làmpades dels projectors.

Sobre ofertes d'ordinadors per correu electrònic. Quan tries una empresa local, a la llarga compensa el tracte personal, el respecte a la garantia, la reparació en un temps adient. Si tots els paràmetres són correctes, millor llançar les ofertes a la paperera de reciclatge.

Sobre components electrònics. Anem a ampliar les memòries RAM dels 40 clients (500MB amb una part per a la gràfica). Passarem 20 equips de dos mòduls de 256MB a 4 mòduls (1GB total) i anem a adquirir per internet 20 memòries de marca (1 GB) per als altres 20 clients. La millor oferta que hem trobat: 15€ per unitat, transport gratuït... 2 euros més barat que la tenda en línia de la casa. Crec que no cal revisar les ofertes del correu. Temps dedicat a la cerca: 30 minuts. Plaç d'enviament: 2 dies. Dilluns tindrem les primeres 10 (s'han de comprar de 10 en 10.

Perdoneu l'extensió per a justificar perquè envie les ofertes comercials a la brossa.

Així i tot, si aneu a començar a adquirir PDI, recomane triar els models més barats que el que ens va enviar l'administració, comprovar que són compatibles amb LliureX, que als companys d'altres centres estan satisfets, i demanar pressupost d'instal·lació completa (projector, altaveus) als distribuidors més pròxims. I respectar això dels 3 pressuposts que han de passar pel consell escolar si la compra és superior als 1800 euros.

També recomane els projectors de curta distància, estan bé de preu, i uns bons altaveus autoamplificats.

Salut.

In reply to Deleted user

Re: Compra de pizarra digitales

by Deleted user -

@Francesc

Moltes gràcies per la voluntat però després de llegir a Daniel, potser, té raó. Potser és bo estalviar energia en temps difícils, que la motxilla de la feina la portem plena.

Potser sí caldria recopilar els casos d'èxit, és a dir, les pissarres que funcionen amb Lliurex sense gaires problemes cal que les tinguem clares, ja que això sí és una limitació ben clara.

@Daniel

Molt interessant la teua reflexió i també he trobat força interessant la iniciativa de renovar o actualitzar el hardware dels equips. Aquests tipus d'iniciatives reflexa una realitat que no és comú a tots els centres: la preocupació per la ifraestructura en accedir a internet dignament.

Realment 30 minuts sí és un temps productiu per a cercar i prendre una decisió en aquesta matèria.

Per altra banda, per filtrar correu brossa hi ha diverses opcions però destaque la nova versió de Thunderbird que millora la usabilitat i té unes ferramentes realment interessants per gestionar el correu.

Fa temps vaig utilitzar Claws Mail sobre Ubuntu i Debian. Una passada de possibilitats de flitratge i classificació. Però em vaig passar a Thunderbird a GNU/Linux Debian/Ubuntu i fins i tot a Mac OS X, on vaig abandonar Mail (aplicació per defecte, molt usable), i després d'un temps seguisc amb Thunderbird, per alguna cosa serà.

Hi ha ferramentes com Spam Assassin que assassina l'spam o això és el que pareix...

Au, cacau.

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: Compra de pizarra digitales

by Deleted user -

salutacions a tothom a mes de ser usuari de edutictac , tb he sigut docent i ara desenvolup feines de manteniment en diferents centres tant de secundaria com de primaria per la comunitat valenciana, no tic ninguna empresa ja que ho faig jo personalment.

jo no em dedicava a linstalacio daules digitals pero veen la problematica i els preus que els oferien i el servici que es donava , tant distribuidors locals com el de mes lluny i els presu de desplazaments i de ma dobra, on jo treballe en van dir que si podia jo instalarles, vaig buscar distribuidors , vaig estudiar muntatge i com sempre treballe en lliurex pues tb orientat a lutilitzacio daquest sistema. com ha dit el company en un poc de temps es pot trobar per internet bons preus i productes, no fa falta rebre milers de propostes per aixo jo no envie a ningu si no es un centre referit per algun conegut que sap la forma de treballar.

la meva tasca es realment lasesorament i intentar millorar els presupostos, i oferir a mes del muntatge un servei informatic. 

el problema es que els distribidors tant iqboard smart etc treballen sols en distribuidors no directament en els centres aixi que els preus al final i encara que un equip directiu busque i busque tot son aproximats, variant en funcio del servei del muntage i la forma de treball de lempresa contratada.

 

manteniment duna pizarra.....?  poc  o ningun actualment iqboard smart etc te servei propi i si tens algun problema dins garantia treballes directament en ells sense falta de que el teu instalador tinga de fer les gestions, si que es solen fer per tal dajudar al tic pero es pot realitzar desde el mateix centre.

com a consell del que sesta muntant ara i a la meva experiencia crec que iqboard es relacio qualitat preu de el millor bon servei en espanya etc.

ebeam tb va tindre molt dexit fa 2 anys i es interesant per llocs on es vol utilizar la pisarra tant per escriure com per pdi.

 

queda dit i si necesiteu ajuda comercial o tecnica ,sense ningun compromis vos puc explicar la meva experiencia

In reply to Deleted user

Re: Compra de pizarra digitales

by Deleted user -

@Alfons

Pel que costa una CPU nova anem a millorar molt el rendiment de 40 equips de l'any 2008. A més, aprofitarem per a llevar-li la pols a les plaques. Un poc de manteniment.

Ara mateix gestione el correu del centre amb Thunderbird. Vaig migrar tot el correu que tenia des de Outlook Express a un equip amb lliurex. Quan entens com es fa és fàcil. Investigaré això de l'spam, filtres, classificació...

D'altra banda, quan acabe la feina de febrer ja et consultaré com funciona el servei samba per a carpetes compartides. I quina opció de còpies de seguretat hi ha. Els equips amb windows no tenen cap problema en utilitzar la carpeta compartida que he creat. Però cada document que l'usuari lliurex afig a eixa carpeta continua amb permisos de l'usuari i els windows no poden utilitzar-los... Ja t'ho conte millor i em tires un cable.

@luis

Tal i com està la situació econòmica ningú pot oferir un servei a un centre educatiu cobrant desplaçament. És un mal negoci.

Jo demane pressupost dels equips i la instal·lació a part. Per què fer-ho amb un distribuidor? Perquè ofereix el millor que hi ha en cada moment, eixa feina la fa ell. Ofereix projectors amb un preu de làmpada correcte. Una altra dada. Fa uns messos vam tenir problemes amb dos projectors i es va fer càrrec de la gestió. Ho podia haver fet jo, si. Però ell és el professional, i en una setmana vam tenir els equips reparats. Un d'ells s'habia passat la garantia per poc, i no va haver-hi cap problema. Segur que a mi m'hagueren posat trabes.

Per cert, parlant de projectors, una marca ja està oferint 2 anys o 2000 hores de garantia en la lampada que ve de muntada... les coses estan canviant.

In reply to Deleted user

Re: Compra de pizarra digitales

by Deleted user -

Primer: perdoneu per haver encetat aquesta petita caixa de trons.

Segon: gràcies pel debat generat, ha estat productiu, encertat i ens ha fet reflexionar.

In reply to Deleted user

Re: Compra de pizarra digitales

by Deleted user -

Rectifique una dada. El fabricant ofereix 3 anys i 3000 hores (el que arribe primer) de garantia de làmpada a centres educatius.

Salut.

In reply to Deleted user

Re: Compra de pizarra digitales

by Deleted user -

Hola xics.

Molt interessants les coses que digueu, però ara us conte la meua experiència.

Utilitze un mòbil amb Android. N'estic molt content però sembla que últimament el WhatsApp me'l desestabilitza força i he d'anar matant processos ara sí i ara també.

Sembla que l'obsolescència programada en usabilitat està al caure.

Per sentir-ne podcast ho tinc clar, utilitze un iPod Touch, ha passat per un iPod Nano i a casa també tenim un iPod Shuffle. És un dispositiu amb programari privatiu dins l'entorn Apple, ja ho sé, però la seua gestió és excel·lent ho senc però no he trobat cap altre dispositiu per escotar podcast que se li parega de lluny.

Personalment utilitze un dispositiu separat per fer aquesta tasca per raons de productivitat i eficiència de bateria.

El dispositiu sempre està preparat, sempre en marxa, és usable, sincronitza directament, pots sincronitzar amb l'ordinador... vaig estar buscant i buscant fa molt de temps però res que se li parega ni de lluny.

No em veig amb un iPhone en un futur pròxim ni amb un futur llunyà però l'iPod és un dispositiu que a casa funciona tots els dies de l'any.

Descarte sentir podcast al telèfon per qüestions de rendiment de la bateria.

El tema de les Apps d'Android és un tema apassionant i que els docents tenim per descobrir. Sobretot el tema del calendàri col·laboratiu i la gestió de tasques en grup.

És molt interessant tot el que s'està fent en la part de mobile learning.

Gràcies per les aportacions, a veure si prove aquesta aplicació que dius Daniel.

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: Compra de pizarra digitales

by Deleted user -

Hola Alfons,

Estic d'acord amb tu. Utilitzaré un ipod shuffle per als podcast. Allò pitjor d'un mòbli amb android és la duració de la bateria. A pantalles més grans, més consum de bateria. També he utilitzat una clàssica memòria USB per a quan faig viatges llargs a soles amb el cotxe.

En el meu cas, ampliar-li la memòria interna al mòbil mitjançant la targeta SD era imprescindible. Quan compres barat et trobes 180 MB de memòria de telèfon. De moment, eixe sistema funciona bé. A més, crec que les aplicacions que estan en la SD només arranquen quan ho necessites. Menys consum de recursos.

Salut.