Moure la carpeta /home a altra partició

Moure la carpeta /home a altra partició

by Deleted user -
Number of replies: 3

Bon Nadal a totes i tots.

Aprofitant els dies de festa i una miqueta més de temps lliure he aprofitat per fer tasques de manteniment al meu ordinador i, com pot ser d'utilitat per algú altre i es va parlar en algun tema de debat, he deixat les instruccions de com fer-ho al wikimanuals.

Es tracta de moure la carpeta del sistema /home a una partició diferent del sistema de fitxers on està instal·lat Ubuntu. Després de diverses cerques pel web, he trobat una pàgina on està ben explicat però en anglés. Jo he seguit eixes intruccions i em va anar de categoria, així que m'he permés la llicència de traduir-lo al valencià (amb ajuda de translate de Google) i posar-lo en wikimanuals. En el meu cas es tracta d'un sistema amb Ubuntu 12.04. Però imagine que també funcionarà amb Lliurex.

Espere que li puga servir d'ajuda a algú. No he ficat l'article en cap categoria ni a l'índex de la pàgina principal de wikimanuals ni res. Samuel, Daniel, si voleu/podeu em dieu en quina categoria el fique i ho faig (o vosaltres mateix). Jo crec que podria anar en "tutorials", però també en "GNU/linux" o en "tips".

Feliç any a tothom

In reply to Deleted user

Re: Moure la carpeta /home a altra partició

by Deleted user -

Hola Tàfol.

Moltes gràcies pel teu esforç, artícles d'aquests contribuixen no soles a aprendre a canviar la /home de lloc sino també per entendre els mecanismes que cal engegar per fer-ho correctament.

He posat un enllaç a la secció GNU/Linux, però podeu menejar-lo on vullgueu, estic segur que una persona interesada en el tema rastrejarà fins trobar-lo.

M'agradaria comentar que el procés es simplifica molt i molt si es fa a l'hora de instal·lar el sistema. El manual instal·lació del server de Lliurex ho explica molt bé.

Aquest esforç de posar la /home en un altre lloc és interessant quan:

  • Tens instal·lats diversos sistemes GNU/Linux al mateix ordinador.
  • Quan toques molt el sistema, si t'enganyes tornes a instal·lar soles la partició delsistema i llestos. Dius que monte la partició en tal lloc. És fàcil fer-ho al menú d'instal·lació.

Però té el risc de que si dones massa poc espai a la partició del sistema et pots trobar sense espai per instal·lar més coses. Jo amb 10 Gb sobre Debian Testing m'he una miqueta quedat curt. Ara bé simplificant he de dir que estic super super content d'aquesta distro.

El el cas d'instal·lar un servidor potser també seria interessant fer una partició on es munte /var/www que és la carpeta on Apache sol anar a buscar les pàgines que servirà.

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: Moure la carpeta /home a altra partició

by Deleted user -

Hola,

Tàfol, ves en compte amb wikimanuals, que això de fer manuals enganxa smile)

Ja fa temps que tinc el /home en una partició a part en tots els equips que instal·le GNU/Linux, pel motiu que comenta Alfons, de la mateixa manera que fa molts anys que en Windows tenia una partició D: de dades on traslladava la carpeta Mis Documentos. Així, quan tocava formatar l'equip per l'acció d'algun virus, els documents continuaven intactes. De totes maneres, potser em faça falta per a algun equip del centre.

Tàfol, li he posat un poc de decoració al manual... si no et sembla correcte, podem tornar a l'estat anterior.

Salut i bon any.

In reply to Deleted user

Re: Moure la carpeta /home a altra partició

by Deleted user -

Fantàstica aportació, moltes gràcies Tàfol. Com diu Alfons si la necessitem ja sabem on trobar-la :D