T'agrada programar?

T'agrada programar?

by Deleted user -
Number of replies: 0

Hola xics i xiques.

Algunes propostes podcasteres per passar l'estiu:

Python

wedevelopers: podcast portat per José Antonio Blanco, un maquero convençut. Així és. El cas és que al podcast del 22 de juliol de 2012 es parla de Python i de Django (framework web per a python). Parla amb un desenvolupador del CERN sobre Python. Un podcast molt recomanable per tal d'entendre les possibilitats de Python.

Java

javahispano: podcast dedicat al món Java. Aquest és un podcast una miqueta més dur de sentir, però que enganxa si voleu tenir una visió clara de com està el mercat javero i les seues possibilitats. Dur de sentir però amb molta qualitat.

Podeu escoltar de primera ma què és i com es desenvolupa Liferay (mestreacasa per a nosaltres).

BACK-UPS

NAS casero

icharlas: és un podcast centrat en Mac, però parlen de tecnologia. Un dels millors episodis que varen grabar va ésser aquell on parlaven del NAS Synology. Un NAS genial que és capaç de replicar tot el contingut en un altre NAS situat arreu del món. Es tracta de l'episodi 62.

Done fe que aquest NAS té software propietari, pero endivineu què corre dins d'ell, doncs GNU/Linux, si amics i amigues, el firmware és software propietari, però es basa en software lliure.

Als centres, i potser a les vides de molts de nosaltres sempre està present el software lliure, però no cal tenir por al software propietari. L'acostament a aquest món a mí m'ha servit per estimar encara més el software lliure, perquè per molt fiables i boniques que siguen les coses al software propietari el software lliure és obert, tens el control, pots aprendre, desenvolupar-te i ajudar a la gent del teu voltant.

El software privatiu no és el dimoni, simplement una opció, és interessant aprendre de tots per tal de no quedar-se encasillat.

Ara bé, a l'educació obligatòria difícilment es pot justificar el seu ús. Potser és impossible de justificar. Però no per això hem d'estar tancats a aprendre coses noves si és que són interessants.

Salut