Joomla

Joomla

by Deleted user -
Number of replies: 5

Hola,

Alguna ajuda per a donar els primers passos amb Joomla (Manual, ...)?

És per a un company que sap programar en php i mysql. Però de moment és per a començar amb eixe programari de webs dinàmiques.

Salut.

In reply to Deleted user

Re: Joomla

by Deleted user -

Hi ha un llibre oficial de Joomla ISBN 8441529590 que ens pot ajudar a començar.

No estaria mal crear una secció per a Joomla en aquest forum

In reply to Deleted user

Re: Joomla

by Deleted user -

Hola Daniel.

Joomla no és precisament el millor CMS per tal de començar a programar webs dinàmiques, jo no orientaria a ningú per tal de comenzar per aquest CMS.

Per què no comença per Wordpress. És potent, simple, senzill d'entendre, té una curva d'aprenentatge ràpida, és intuitiu.

Joomla és molt potent però cal entendre l'estructura, els permisos, grups, saber on poses els arxius per enllaçar-los, dominar els diferents themes per tal d'organitzar el contingut, etc...

Joomla té una curva d'aprenentatge lenta i plena de dificultats. Això no vol dir que no siga un CMS molt potent per administrar comunitats, però la potència, en aquest cas implica una especialització i un estudi dels conceptes que no s'apren en un cap de setmana, creu-me.

Una de les webs del meu centre està feta amb Joomla, jo diria que és més complicat d'entendre que Moodle.

http://fpabeniassent.edu.gva.es

No obstant, si després d'aquest sermó vols seguir endavant algunes orientacions:

  • Documentació oficial
  • Per provar Joomla on-line amb una demo
  • Comunitat de Joomla en català. Ajuda molt i molt tenir els menús en la nostra llengua, ja que evita errades i facilita la intuició. Això es pot fer instal·lant el multillenguatge i pujant manualment l'arxiu de català. Després cal executar un comandament per tal que Joomla s'entere.
  • El manual de paper ajuda molt, com diu Emili Hernández, però es car i es quedarà obsolet a la propera versió. Tot i això ajuda molt i molt a entendre el frontend, però cal posar temps i esforç per dominar mínimament l'entorn. No es pot pretendre treballar de forma intuitiva si et responsabilitzes del bon funcionament d'una comunitat. Nosaltres soles l'utilitzem com a pàgina d'inici, per donar més funcionalitats caldria dedicar més temps, però ja no tenim més.

Salut

In reply to Deleted user

Re: Joomla

by Deleted user -

Gràcies als dos,

Ja li he passat la informació al company.

Alfons, per la cara que ha fet sembla que anirà a pel joomla. És molt més atrevit que jo.

Pel twitter m'han passat un curs de Joomla de l'ITE: http://ntic.educacion.es/v5/web/profesores/descargas/formacion_profesorado/herramientas_informaticas/

Salut.

In reply to Deleted user

Re: Joomla

by Deleted user -

Estupendo.

Ja ens contarà l'experiència, soles volia remarcar que cal currar-se-ho sobretot si comencen a haver-hi usuaris.

Sort