Formatejar XP en ordenador de Conselleria

Formatejar XP en ordenador de Conselleria

by Deleted user -
Number of replies: 12

Hola amics

Tennim un ordenador de PT que funciona mal. He pensat instalar de nou el XP, pero el disc está partit. Vuig saber com entrar a particions y formatejar la de XP per després instalar el Windows. He vist algo per foros, però donat que sou els millors no m'arriesgue a fer ho sesen consultar.

Posaría la meua llicencia donat que en casa gaste ara el Windows 7

Un favor a l'escola i a la companya

In reply to Deleted user

Re: Formatejar XP en ordenador de Conselleria

by Deleted user -

Per poder veure les particions pots utilitzar un disc d'arranc amb gparted. Pots buscar en internet una imatge, i gravar després un CD. És gratis i no tens que piratejar res.

Jo deixaria les dos particions. De fet quan reinstal·les xp no perdràs cap document amb que treballaves.

 

In reply to Deleted user

Re: Formatejar XP en ordenador de Conselleria

by Deleted user -

Gràcies Emili:

Quan tinga temps ho probaré. El cas es que com son disc particionats amb linux i windows, pense que no funcionará introduïr el disc del XP i donar format. Perquè caldrà saber avant quin disc cal formatjear.

Voldría saber si només cal iniciar desde el CD i hi ha está tot fet, o me espera alguna altra sorpresa.

In reply to Deleted user

Re: Formatejar XP en ordenador de Conselleria

by Deleted user -

Quan arranques amb el gparted veuras clarament i en mode gràfic les dos particions i de quin tipus són.

La partició de Linux portarà una xicoteta partició swap a banda de l'arrel on van el fitxers de linux.

La partició de XP serà del tipus Fat32 o NFTS

In reply to Deleted user

Re: Formatejar XP en ordenador de Conselleria

by Deleted user -

Hola, Carmen: Ves en compte si vols instal·lar qualsevol versió de Windows (siga XP, Vista o 7) junt amb Linux perquè no et respectarà el gestor d'arranc de Linux.

La meua recomanació és:

  1. Fer còpia de seguretat de totes les dads importants, tant de Linux com de Windows.
  2. Instal·lar els windows que vullgues, començant per la versió més antiga. Si vols, per exemple, instal·lar XP i 7, comença per XP i després instal·la el 7. Si només vols intal·lar-ne un, l'instal·les i ja està.
  3. Instal·la el Linux que vullgues. El programa d'instal·lació ja s'encarregarà de configurar el gestor d'arranc(Grub o Grub 2, depenent de la distribució). Si vols omitir este pas, pots provar d'arrancar el sistema amb una utilitat con Super Grub Disk o Rescatux (són distribucions de Linux especialitzades en recuperar el gestor d'arranc).

Amb això hauria de ser suficient, de tota manera si tens algún problema ho comentes.

El més important: la còpia de seguretat de les dades. La resta sempre es pot arreglar.

In reply to Deleted user

Re: Formatejar XP en ordenador de Conselleria

by Deleted user -
Hola Carme. Jo tinc un altre consell. Instal·lar Windows als ordinadors de Conselleria que no tinguen llicència és il·legal. Al SAI estan penjades unes instruccions de juny del 2009 que ho diuen així. http://www.edu.gva.es/ite/es/normativa.htm Cal tenir-ho en compte ja que davant de cap problema de fuga de dades per qualsevol causa (virus, troians, etc.) es poden demanar responsabilitats fins i tot penals, com diu la normativa. Al tant, la llei de protecció de dades no és cap broma, preveu indemnitzacions econòmiques. http://es.wikipedia.org/wiki/Ley_Org%C3%A1nica_de_Protecci%C3%B3n_de_Datos_de_Car%C3%A1cter_Personal_de_Espa%C3%B1a Per denunciar cap situació d'aquestes soles cal denunciar a l'agència de protecció de dades. Es pot fer on-line. https://www.agpd.es/portalwebAGPD/index-ides-idphp.php Pensa-t'ho bé. Salutacions
In reply to Deleted user

Re: Formatejar XP en ordenador de Conselleria

by Deleted user -

Alfons, me lleves les ganes de fer res. El Windows XP te la meua llicencia y el office també. Pensaba donar-lo a l'escola. No es pirata, está pagat y ben pagat. Però si per aixó me empapelen val més que cride al SAI i s'apanyen.

In reply to Deleted user

Re: Formatejar XP en ordenador de Conselleria

by Deleted user -

Hola Carme.

Cap problema, soles volia cridar l'atenció perquè als centres solem trobar-nos amb un ambient molt relaxat en aquest tema.

No obstant pensa un parell de coses:

1. Windows XP és del 2001, han passat un parell de sistemes operatius de Microsoft i es prepara ja el Windows 8. Els xiquets es mereixen que els preparem per al futur no que ens quedem ancorats en el passat.

Pareix que Microsoft va a matar definitivament Windows XP al 2013 tot i que crec que han abandonat el suport per a actualitzacions, necessita vendre els nous sistemes.

2. Microsoft Office és el millor producte de Microsoft, però obliga a l'iusuari a compar-lo cada 3 anys. Els documents que generes no són compatibles cap arrere els has d'anar important a mesura que compres una nova llicència. Amb sort et funcionen. Si no em cregueu proveu amb un arxiu d'Acces de fa uns anys.

Open Office / Libre Office utilitza un estandard (ODF). Open Document Format és un estardard pensat per ésser compatible cap avant.

Si tot i considerar aquestes coses ho veus necessari avant, per provar no vas a perdre res, però és bo que sapiguem cap on anem i d'on venim.

Salutacions cordials.

In reply to Deleted user

Re: Formatejar XP en ordenador de Conselleria

by Deleted user -

Soy de la opinión de Alfons al doscientos por cien. Como dije en una charla que di a mis compañeros de zona hace unos meses, "No pases de Lliurex, pásate a Lliurex" y abandona windows, al menos en los ordenadores de la escuela y si puedes, también en casa.

A la larga todo, pero todo son ventajas.

In reply to Deleted user

Re: Formatejar XP en ordenador de Conselleria

by Deleted user -

Creo que os debo aclarar algo. Se trata de un ordenador de PT, que como es sabido utiliza muchos programas en formato windows. Material de PT en linux me parece que hay mucho menos.

Otra cosa es que como viene de Conselleria lleva el disco partido, así que está lliurex y windows. Como es lógico la compañera solo utiliza windows.

He intentado bajar algún programa que repara registros antes de la solución fatídica. Pero creo que comunicaré al SAI la incidencia y que venga el técnico. Porque no compensa quemarte las pestañas y además que te busquen un lio.

Así que os agradezco la información. Seguimos con las TIC

In reply to Deleted user

Re: Formatejar XP en ordenador de Conselleria

by Deleted user -

Hola.

Emilio jo també pense que tot son avantatges. Lliurex facilita molt el dia a dia a l'aula, soles cal adaptar-se.

Carmen, als últims anys he estat de PT a diversos centres. La conselleria facilita uns CD's de PT molt molt obsolets. La majoria d'aplicacions s'estan passant a la web. Es poden trobar solucions semblants.

Les empreses que en aquest moment no estan apostant per GNU/Linux en educació no tenen visió de futur, soles cal mirar què s'està implantant arreu de les comunitats en matèria d'educació. Cada cop més om més massa crítica, que s'espavilen.

Em va deixar sorprés l'última distro de Lliurex en afegir un apartat específic per a educació especial. Home, ja era hora que algú s'ho plantejara!!!

Els antics ordinadors de conselleria portaven la partició de Windows amb un disc d'imatge molt pràctic. Recorde que un dels ordinadors INVES (aquells verds) tenia un disc de recuperació que funcionava a la perfecció perfectament, instal·lava el famós disc dual.

Vaig estar mirant, aquest disc era una Gentoo amb un scrip amb el programa PartImage per restaurar. En va resultar curiós trobar-me amb una solució així per a moments crítics, sembla una solució feta per una persona que sí que sabia el que es feia passant de programes propietaris sobre Windows, per alguna cosa serà.

El problema de Lliurex és que per accedir-hi cal creure-se'l, no pots anar a miges tintes. De fet el perfil de gent que prova GNU/linux com una cosa secundària treballa normalment a Windows, no acaba de atrevir-se a canviar. Jo crec que, amb tant de soroll als centres, amb tans problemes socials, laborals, etc., no hi ha molt de temps per pensar en problemàtiques de fons estratègiques com són les TIC.

No li tinc mania a Windows, simplement no em fie, al igual que no em fie d'Oracle ni d'empreses que soles pensen amb els guanys passant de la comunitat, passant dels interessos del usuaris i pensen soles amb el capital (correm temps difícils).

A l'educació cal no perdre de vista què estem fent.

Al'educació són tan importants els important els fins com els medis, les TIC's són fonamentalment medis.

Entenc perfectament que ens coste canviar, però és important que ho fem els nostres alumnes ho valen, els nostres companys també i, com no, nosaltres ens meresquem una oportunitat per creixer.

Doncs donem-nos-la.

ATREVEIX-TE A CANVIAR, FES SERVIR LLIUREX.

Salut

In reply to Deleted user

Re: Formatejar XP en ordenador de Conselleria

by Deleted user -

Hola Carmen,

No he seguit massa el fil. Fa temps restaurava ordinadors duals i tot això. Com diu Alfons, amb el CD o DVD de rescate et queda l'equip com venia de fàbrica. Però millor que ho facen des del SAI. No dubtes en crear la incidència i en uns dies tindràs equip nou.

Respecte al sistema operatius per a mestres PT, aquest curs escolar estic experimentant amb un company que tinc prou amistat. Sembla que el windows del seu equip dual va començar a fallar i un dia va deixar d'arrancar. Em va comentar el problema, li vaig pegar una ullada i li vaig oferir dues opcions. Tramitar la incidència amb el SAI per a que li repararen o eixe mateix dia li recuperava les dades i l'instal·lava només LliureX (amb els seus documents, és clar). Va accedir. Ja s'ha acostumat a això del LliureX.

Per cert, recursos per a educació especial en LliureXhttp://lliurex-amic.blogspot.com/2012/01/lliurex-amic-lliurex-1109.html

Salutacions i ja ens contes com ha anat la cosa.

PD. Ja porte 5 equips "reparats" amb LliureX aquest curs escolar: total d'hores de treball +- 5 hores... i les que m'estalviaré.