No vaig a provar l’última versió d’Ubuntu, em quede amb Arch Linux

Sóc usuari d’Ubuntu des de fa ja molts anys, avans ho vaig ser de Red Hat, Mandrake, Debian i de tant en tant m’agrada provar nous “sabors”. Últimament estic trastejant Archlinux, una distribució que m’ha enamorat quasi des del principi. Per què? En primer lloc la velocitat, el comsum de recursos és mínim, dona la sensació de volar amb maquinari antic, imagineu amb maquinari nou. Si he dit nou, perquè altra de les seues característiques és que  porta l’última versió de kernel i de tot tipus de programari sense tindre que afegir milers de repositoris. Sembla increïble, tindre qualsevol programa a la teva disposició en la seva última versió no te preu.

A més és  una distribució rolling release la qual cosa vol dir que no n’hi ha que instal·lar cada six mesos una distro per seguir actualitzat.

Inconvenients, de moment cap, malgrat que he llegit que les actualitzacions del sistema de vegades donen problemes, això em fa ser prudent, de moment mantinc una màquina amb Ubuntu per si de cas…

El que per mi és una avantatge per altres usuaris pot ser no, el cas és que archlinux ve pelat, sense cap configuració, per tant n’hi ha que aprendre a posar apunt el sistema. N’hi ha que tindre una mica de paciència per entendre com funciona però n’hi ha una comunitat compromesa que manté una bona documentació actualitzada en anglès que no costa seguir als que dominem el “spanglish”. A més a freenode la comunitat hispana té un canal que et facilita informació al moment. La recompensa es aprendre com funciona linux i personalitzar la distro al teu gust i necessitats.

Per a finalitzar, si algú s’anima a provar he arreplegat a Evernote alguns apunts que pot ser em tornen a fer falta quan instal·le en altra màquina Arch i que els compartix per si vos aprofiten. Si voleu provar Arch però no teniu ni temps ni ganes d’aprendre a configurar el sistema vos aconselle Archbang un derivat que facilita molt la instal·lació d’aquesta estupenda distribució. El procés és molt senzill i quan termines tens un sistema apunt per a comenár a treballar.

Si vos interessa el tema, una companya que també està començant en aquest món està compartint el seu aprenentatge, vos recomane el seu bloc http://archninfa.blogspot.com.es

Fins aviat

photo credit: Belhor_ via photo pin cc

Feu un comentari

"edutictac.es