La setmana passada vaig tindre el gust de participar en el Cinquè Congrés de Programari Lliure de la Comunitat Valenciana, vaig exposar els treballs que en eixe moment estava fent amb els alumnes i la veritat estic content de com es va desenvolupar el Congrés en general i la meua exposició en particular. Com sempre el millor d’aquestos events per a mi és la interacció humana, molt bona gent per tot arreu. Especialment estic agraït pel breu però intens retrobament amb companys d’edutictac. Moltes gràcies a David Montalva, responsable actual del projecte Lliurex per la invitació al Congrés a més de donar-li la enhorabona per la impecable organització.
Vos deixe amb el text de la pàgina oficial, al final trobareu la presentació gravada en vídeo 😉
En el taller veurem les possibilitats del programari lliure per a treballar amb l’Stop-motion a l’aula. Es presentaran treballs realitzats per alumnes i posarem en pràctica el procés per a comprovar com és de fàcil per a alumnes de 10 anys o més.
L’Stop-motion és una tècnica d’animació que consistix a capturar fotografies consecutives d’un objecte, movent-lo només un poc entre fotografia i fotografia, de manera que quan les visualitzem ràpidament sembla que l’objecte estiga en moviment.
El ponent, Samuel Soriano, és mestre d’Educació Musical al CP Jaime Balmes d’Elx, on també és secretari i coordinador TIC. Col·labora amb el CEFIRE d’Elx en la formació de coordinadors TIC de la localitat i realitza cursos de formació per a administradors d’aula en LliureX. Al CEFIRE d’Alacant realitza cursos de programari lliure específic per a l’aula de música. És membre fundador de la Comunitat EduTicTac, una xarxa on es compartixen recursos i experiències entre docents de la Comunitat Valenciana i que promou el programari lliure en educació.
Se m’oblidava adjuntar el vídeo final de la presentació, en vaig divertir molt fent-lo… per molts anys LliureX…
Gràcies per compartir aquest material.
Ha estat molt interessant poder visualitzar-lo i revisar la presentació després del Congrés.
Un plaer poder aprendre junts i avançar gràcies a gent com tu que va obrint camí.
Un plaer compartir, a voltes el que necessitem és un poquet de temps 😉