Mestre a Casa

Mestre a Casa

by Deleted user -
Number of replies: 3
Hola companyes/s,

He decidit donar un pas endavant amb la web del centre. M'he cansat de que la plana principal siga un moodle. Pensava provar amb Joomla o alguna cosa així, però he decidit provar Mestre a Casa.

Com que tenia molts dubtes, he fet un parell d'incidències al SAI i m'han redirigit a un parell de manuals. Conforme vaja utilitzant aquest manuals els afegiré a wikimanuals: Es:Administració de la web de centre. De moment està en castellà, ja que l'únic que estic fent és copiar i apegar. Però si em doneu 10 minuts ho pase a català: Administració de la web de centre. Excepte els vídeotutorials, of course.

Quan he buscat l'arrel dels tutorials (Wiki guia del Portal Educativo), per a posar-ho com a referència, m'he adonat del següent:

Participar

Todas las páginas en este wiki son editables por los usuarios con una cuenta en el portal con los derechos oportunos.

Se puden mejorar los artículos existentes o crear nuevos. Lea la GuiaEditorial para obtener información sobre como escribir un buen artículo.

De moment no tinc temps per a editar res més, però si m'haguera adonat abans ho hauria fet amb molt de gust, en wikimanuals he corregit algunes errades d'ortografia.

Salut i que ens aprofite a tots/es.


PD. Anem a per la traducció.

In reply to Deleted user

Re: Mestre a Casa

by Deleted user -
Hola Daniel,
Jo, com que no tinc uns coneixements massa grans de moodle i demés, vaig fer la web amb mestreacasa quan encara es deia escolalliurex. Crec que, encara que té moltes limitacions, és fàcil i útil una vegada li donem unes quantes voltes. De fet he aconseguit que moltes mestres de l'escola hagen fet el seu blog per primera vegada en la vida i aquests dies celebrem els 10.000 visitants de la web la qual cosa vol dir que les famílies entren prou. La nostra adreça és http://mestreacasa/web/tomasdevillarroya per si voleu donar-li una ulladeta. Una de les coses interesants que vaig trobar és canviar el codi de centre pel nom ja que és més fàcil de comunicar a les famílies. La pega major que li trobe és que no es pot interactuar: les famílies o companys no poden escriure comentaris ni amb moderació. Jo el que he fet és demanar que envien les opinions i participacions per correu electrònic i les penge jo mateix. Si vols alguna cosa ja ho saps. Salut!
In reply to Deleted user

Re: Mestre a Casa

by Deleted user -
Hola Francesc,

Ja et preguntaré dubtes. De moment, ja he vist en la vostra web que puc carregar-me la plana d'inici i posar notícies.

Poc a poc, la idea és llevar-me feina i que els companys que vulguen puguen posar notícies dels seus departaments i activitats del centre sense passar pel despatx. Però tinc tot el curs escolar per fer-ho. Fins el pròxim curs no enllaçaré mestre a casa amb www.iesmontserratroig.es, que és el domini que vam adquirir per al centre.

He triat Mestre a Casa i no Joomla o alguna plataforma similar, perquè m'oblide de gestionar usuaris i contrasenyes.

Salutacions.
In reply to Deleted user

Re: Mestre a Casa

by Deleted user -
Després de trastejar amb la web de centre de Mestre a Casa he abandonat la idea inicial de substituir moodle per Mestre a Casa com a web de centre. Li he vist poques possibilitats. De totes maneres, potser utilitzem els diversos apartats del menú (història i entorn, servicis, ensenyament, ...) i els enllacem en moodle.

Sembla que acabarem amb tota la informació estàtica enllaçada a altres espais webs. Per exemple:

- Com arribar -> informació en Guia de Centres Docents
- Visita virtual -> pàgina en l'antic servidor intercentres (l'única que es pot visitar en l'actualitat)

De moment, l'únic que he fet amb Mestre a Casa ha sigut posar una fotografia de millor qualitat en la plana principal de mestre a casa, per si algú arriba a eixa web institucional, i afegir un enllaç als blocs del professorat de Mestre a Casa en el moodle del centre per si algun company/a s'anima a escriure articles en eixe portal.

Salutacions.