Clientes ligeros

Clientes ligeros

by Deleted user -
Number of replies: 5
Hola a tod@s:
Como no estoy seguro si la cuestión de los clientes ligeros tiene entidad para abrirle un foro, primero lo comento aquí.
Ya sabéis, Conselleria está enviando una dotación de servidor + tres clientes ligeros para sala de profesores. Los voy a configurar, pero antes quiero consultar una cuestión de concepto:
Creo que tengo que crear la imagen en el servidor para que la "lean" los clientes al arrancar.¿Habría que configurar una de las tarjetas de red con ip fija como para la arquitectura de aula lliurex? Gracias.
In reply to Deleted user

Re: Clientes ligeros

by Deleted user -
Hola:
Anem per parts:
  • Crideu a un tècni perquè faça una instal·lació i es puga muntar en xarxa tots els equips de la Sala de Professors; nosaltres, hem muntat set ordinadors.
  • Crideu al SAI perquè faça tota la instal·lació i la deixe en marxa; encara que tu sàpies o jo fer una configuració, és el SAI que posa en marxa tot el sistema.
Salutacions.
In reply to Deleted user

Re: Clientes ligeros

by Deleted user -
Però aixó és molt aborrit Manuel xDD

Rubén, la configuración es exactamente igual que en el servidor Lliurex, de hecho nosotros que tenemos todo el cole en red utilizamos el servidor de aula de informática para los clientes ligeros de todo el cole, no sólo los de la sala de profesores (lease hardware antiguo en la aulas) y funciona de miedo... para mi es lo mejor de lliurex!!

In reply to Deleted user

Re: Clientes ligeros

by Deleted user -
Manuel té raó el del SAI coneix la configuració, tot i això no hi ha res mal en provar i conèixer el sistema.

Per fer-ho cal establir un servidor, com diu Samuel el servidor d'aula Lliurex val, però cal tenir en compte que al rack (armari on es posa el router) hi ha un panel (molt semblant al switch) que llimita físicament la connexió. Des de fora de l'aula no us podreu connectar per aquesta raó.

El servidor de biblioteca, com el servidor de la sala de mestres es un servidor normal al qual cal generar-li la imatge específica del kernel mitjançant el programa TCOS.

Tot és automàtic, però amb la versió 9.09 sense actualitzar falla alguna cosa, em sembla que és el servidor d'IP DHCP3. Això fa que no s'arranquen les terminals.

Si crides el tècnic resoldrà la situació i guanyareu temps. Tot just quan acabe sempre se li pot preguntar què és el que fallava per tal d'aprendre, però és ell qui dedica el temps, això és un avantatge molt gran.

Salut
In reply to Deleted user

Re: Clientes ligeros

by Deleted user -
Hola:

Jo parle de muntar tota la instal·lació de cables d'alimentació elèctrica, de xarxa, automàtics,... dels ordinadors què ja teniu més el servidor i els clients lleugers connectats a un únic router; tot això ho fa un tècnic (900 € per a set equips).
D'altra banda, el tècnic del SAI configura la impressora en xarxa, els clients i tota la línia d'ordinadors.
Jo sé fer-ho, però el SAI ha de tenir constància que els equip que envia Conselleria s'han instal·lat correctament.
Gràcies per escoltar.