IV Congrés de programari lliure

IV Congrés de programari lliure

by Deleted user -
Number of replies: 21
PRESENTACIÓ IV CONGRÉS

La Conselleria d’Educació de la Generalitat organitza el "IV Congrés de Programari Lliure. Comunitat Valenciana", amb el lema "Programari lliure per a una educació intel·ligent".

Este quart congrés se celebrarà a la ciutat de València els dies 11 i 12 del pròxim mes de novembre, amb l’objectiu general de donar continuïtat als postulats d’integració del Programari Lliure en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i en esta ocasió, centrat en l’arquitectura del centre educatiu intel·ligent basat en LliureX.

En el congrés es presentarà la nova versió de la distribució GNU/Linux LliureX que dóna suport al model de centre educatiu intel·ligent. El model resol les necessitats de connexió i funcionament de tots els ordinadors d’un centre docent, incloent-hi tant les aules d’informàtica com la resta de llocs de treball informàtics.

Este model de centre amplia la funcionalitat del model d’aula per a respondre a les noves necessitats de l’actual sistema educatiu. Una de les diferències més notables és que apareix el concepte d’ordinador principal del centre. Este ordinador permet la col·laboració entre els ordinadors d’aula, centralitzant i distribuint tots els servicis i funcionalitats del model d’aula.

D’altra banda, el congrés, com a fòrum de trobada i debat, obrirà noves perspectives i permetrà contrastar experiències en la implantació del programari lliure, especialment les realitzades en l’àmbit educatiu. També està prevista la participació de ponents de gran rellevància en el desenrotllament i difusió de programari lliure educatiu i empresarial.

En definitiva, es pretén mostrar el model de centre intel·ligent com a proposta de centre digital complet i sostenible, així com continuar sensibilitzant la comunitat educativa sobre la utilització de les TIC a través del programari lliure i incentivar-ne l’ús, donar continuïtat a la col·laboració entre les distribucions GNU/Linux de les diferents comunitats autònomes i la seua implicació en el desenrotllament de la societat del coneixement.

OBJECTIUS

Entre els objectius del "IV Congrés de Programari Lliure. Comunitat Valenciana" estan la presentació del nou model de centre LliureX amb tots els servicis necessaris configurats en l’equip servidor de centre, compartir experiències d’utilització de LliureX, anàlisi del present i futur del programari lliure en l’educació i la presentació de diferents iniciatives internacionals d’utilització del programari lliure en l’educació, entre altres.

Els objectius principals del "IV Congrés de Programari Lliure. Comunitat Valenciana" són:

Presentar el Centre Educatiu Intel·ligent basat en LliureX, la seua arquitectura i funcionament.
Presentar les diferents adaptacions (Model d’aula, Escriptori, Infantil, Aula de Música, Versió lleugera o Lite i Biblioteca).
Compartir experiències d’utilització de LliureX dutes a terme en els centres educatius de Primària i Secundària.
Mostrar a través d’experiències la integració de les TIC com un recurs pedagògic en les aules dels centres d’Educació Especial.
Difondre experiències sobre l’elaboració de continguts educatius lliures i temes associats com ara llicències, catalogació, etc.
Utilització de ferramentes web 2.0 disponibles en el portal educatiu.
Establir i fomentar la col·laboració entre les comunitats autònomes amb distribució GNU/Linux pròpia.
Analitzar la disponibilitat d’aplicacions educatives de programari lliure.
Analitzar el present i futur del programari lliure en l’educació.
Presentar diferents iniciatives internacionals d’utilització del programari lliure en l’educació.

http://congres.lliurex.net/index_va.php
In reply to Deleted user

Re: IV Congrés de programari lliure

by Deleted user -
Moltes gràcies.

Allà ens veurem.

Apunteu-se que s'acava.

Salutacions
In reply to Deleted user

Re: IV Congrés de programari lliure

by Deleted user -
Bona vesprada a tots i totes. .... I bon inici de curs.

Enric ja s'ha matriculat.
Allí ens veurem.

Enric
In reply to Deleted user

Re: IV Congrés de programari lliure

by Deleted user -
Hauriem d'organitzar una quedada al mateix Congrés.

Un dinar estaria molt bé.

Què us sembla.
In reply to Deleted user

Re: IV Congrés de programari lliure

by Deleted user -
Secunde la moció del dinar... malgrat que no se si podré estar al congrés, m'agradaria molt desvirtualitzar-vos (com es diu per ací ;)

In reply to Deleted user

Re: IV Congrés de programari lliure

by Deleted user -
Jo també m'apunte al dinar. De moment vaig a preparar la sol·licitud de permís per a assistir:

"Correspon al director general de Personal de la Conselleria d'Educació resoldre els permisos i llicències del personal docent no universitari la resolució del qual no estiga expressament atribuïda a altres òrgans:

  • llicència per a l'assistència a conferències, seminaris, congressos i jornades (previ informe de la direcció del centre).
[...]

Els permisos hauran de sol·licitar-se a l'òrgan competent per a la seua concessió amb la màxima antelació possible, a fi de Evitar ocasionar dificultats en el funcionament normal del centre."

Si voleu fer-lo per correu electrònic:

"SOL·LICITUD DE PERMISOS PER CORREU ELECTRÒNIC

A fi d'agilitzar el període de tramitació d'un cert tipus de permisos, s'oferix la possibilitat de la seua comunicació a través de la direcció electrònica del centre.

Tipus de Permisos

Els permisos la sol·licitud dels quals es pot efectuar per correu electrònic són els que apareixen en el Decret 7/2008, de 25 de gener, del Consell, pel que es regulen els permisos i llicències del personal docent no universitari dependent de la Conselleria D'Educació, i que l'esmentat Decret atribuïx la seua competència a la Direcció General de Personal; és a dir, aquells que no són competència de la Direcció Del Centre en què l'interessat es troba adscrit, ni de la Direcció Territorial d'Educació.

  • llicència per a l'assistència a conferències, seminaris, congressos i jornades.
  • llicència per estudis.
  • llicència per beques d'estudi o investigació.
  • llicència per a assistència a cursos de perfeccionament professional.
  • llicència per malaltia de familiars.

Com cal sol·licitar-ho?

Depenent del permís, llicència o reducció de jornada que es tracte, l'interessat omplirà la seua sol·licitud i la dirigirà al director general de Personal de la Conselleria d'Educació.

L'escrit de sol·licitud haurà de contindre, almenys, les dades següents:

  • Dades personals (nom i cognoms, DNI, direcció i telèfon de contacte).
  • Dades professionals (cos, especialitat, càrrec i centre de destí).
  • Detall del període de temps d'absència al treball l'autorització del qual se sol·licita.
  • Motiu de l'absència.

Una vegada omplit el Model de sol·licitud annexar el dit arxiu a un missatge enviat per correu electrònic.

Tràmits a efectuar per la Direcció del centre

La Direcció del centre, davant de la sol·licitud presentada:

  • redactarà un informe en què manifeste expressament si l'absència del professor sol·licitant alteraria o no el normal desenrotllament de les activitats acadèmiques.
  • remetrà, a través del compte de correu del propi centre, el contingut de la sol·licitud i del informe elaborat (si és positiu o negatiu a la concessió), a les següents direccions de correu electrònic.
  • remetrà la sol·licitud impresa junt amb informe imprés a la Direcció General de Personal, pel Sistema de correu ordinari.

La comunicació electrònica no substituïx la presentació de la sol·licitud i de l'informe de la Direcció Del Centre firmats. El contingut de la resolució de la Direcció General de Personal, es comunicarà a l'interessat i al centre per correu ordinari."


In reply to Deleted user

Re: IV Congrés de programari lliure

by Deleted user -
Publicat en la web del congrés:

"INFORMACIÓ PER A DOCENTS

Per a assistir al Congrés és necessari sol·licitar a la Direcció General de Personal el permís per a assistir. Els passos per a realitzar la sol·licitud de són els següents:

  1. Omplir el model de sol·licitud.
  2. Sol·licitar a la Direcció del seu centre un informe en què manifeste expressament si l’absència del professor sol·licitant alteraria o no el normal desenrotllament de les activitats acadèmiques.
  3. Ambdós documents seran remesos i correctament signats a la Direcció General de Personal per la Direcció del Centre:
  4. El contingut de la resolució de la Direcció General de Personal, es comunicarà a l’interessat i al centre per correu ordinari."
Sempre anem per davant... encara que aquest resum és prou bo.

A voltes el permís arriba més tard que el congrés o activitat per a la que hem demanat llicència. En aquest cas, si la Direcció del centre us posa alguna pega, proveu de contactar amb la Direcció General de Personal.
In reply to Deleted user

Re: IV Congrés de programari lliure

by Deleted user -
Hola a tots companys. Ja estic matriculada, ara espere que puga anar.

Les vacances be, espere que les vostres també.

Gracias per avisar del curs
In reply to Deleted user

Re: IV Congrés de programari lliure

by Deleted user -
Espere coneixer-vos allí. No he col·laborat encara en aquests forums però pense fer-ho dins de les meues possibilitats. Les vostres aportacions m'han servit de molt i com que el foro de lliurex està mort...abans de l'estiu vaig preguntar una coseta i ningú no ha respost .
In reply to Deleted user

Re: IV Congrés de programari lliure

by Deleted user -
Company, el foro va a tota canya, el que pasa és que abans de l'estiu hi ha molta feina. I durant l'estiu trobe que tots tenim ganes de desconectar de tot açó abans que no ens cremem una miqueta....a veure si este any jo aporte algo l foro...
In reply to Deleted user

Re: IV Congrés de programari lliure

by Deleted user -

Hola companyes i companys,

Com a comentat Daniel anteriorment, és imprescindible (a més de emplenar el formulari d'inscripció) demanar permís a la DG de Personal per a sol·licitar llicència per assistir a les Jornades.

A la Portada de la Comunitat de Coordinadors TIC del Portal Educatiu hi ha inserida una notícia on s'explica pas per pas com es realitza el Procediment d'inscripció.

Per altra banda, us comente no estan arribant alguns els correus de confirmació després d'emplenar el formulari d'inscripció de la web del congrés per un problema tècnic amb els filtres.


Saluts,
In reply to Deleted user

Re: IV Congrés de programari lliure

by Deleted user -
Hola Manel,

No vull crear polèmica, però alguns de nosaltres no tenim accés al Portal de Coordinadors TIC, ja que no som oficialment Coordinadors TIC del centre. Simplement és informatiu.

Això ja ho vam debatre Samuel, Alfons, qui escriu i algun altre quan vam comentar quin seria el millor espai per a trobar-nos després de que la xarxa NING canviara a ser de pagament.
In reply to Deleted user

Re: IV Congrés de programari lliure

by Deleted user -
IMPORTANT!!!!!

Els que us vareu subscriure al IV Congrés de Software Lliure haureu rebut un mail del CEFIRE on us diu que cal confirmar l'assitència al Congrés.

El procediment és el següent, al loro que hi ha molta gent que vol anar, si no confirmeu no se us considerarà.

1. Rebeu el mail amb un enllaç.

2. En visualitzeu la plana amb tres camps després de polsar l'enllaç anterior.

3. Si no us enrecordeu del número de solicitut, no crec que ningú l'haja apuntat, cal posar l'email que vareu posar per apuntar-vos al congrés.

SI NO POSEU L'EMAIL NO HAUREU CONFIRMAT.

Per tant, cal posar l'email i rebreu un número inmediatament.

4. Copieu aquest número en la pantalla dels tres camps inicial i empleneu totes les dades, email inclòs.

5. Ix un qüestionari on elegiu una de les ponències de les dues o tres que n'hi ha a la mateixa hora.

6. Finalment, en arribar a la pàgina 4 envieu i us confirmarà l'enviament diguen que s'ha fet correctament.

7. Després refreu un correu final amb un enllaç per si us repenseu allò les ponències.


Jo ja ho he fet, fe-ho ja perquè us podríeu quedar sense plaça.


Salut
In reply to Deleted user

Re: IV Congrés de programari lliure

by Deleted user -
Jo no he rebut el correu, es pot confirmar directament des d'ací

http://cefire.edu.gva.es/sfp/index.php?usuario=congresoiv&seccion=solicitud_recuperar&convocatoria=54

Entre permisos i confirmacions és quasi missió impossible assistir al congrés xDD
In reply to Deleted user

Re: IV Congrés de programari lliure

by Deleted user -
Hola Samuel.

Molt bo, crec el mateix.

M'ha fet molta gràcia això.

Salut
In reply to Deleted user

Re: IV Congrés de programari lliure

by Deleted user -
Samuel, Alfons i companyia,

Si penseu que el permís us arribarà a temps... Potser si, qui sap.

Salutacions.

PD. i això de posar a quines xarrades volem anar, però no serveix per a reservar, per a que serveix!!! La pròxima volta ho faré a "voleo".
In reply to Deleted user

Re: IV Congrés de programari lliure

by Deleted user -
Hola
Veo que habeis podido registraros. A mi, una vez introducidos los datos, me lleva a una página en blanco (Terminado). Sin embargo, la remisión del número de inscripción llega bien. En fin, he enviado un correo con la incidencia. ¿le ha pasado a alguien más o solo soy yo el gafe?
Respecto del trámite del permiso, yo solo lo he pedido una vez para ir a unas jornadas de directores. Recibi una llamada dos semanas despues de éstas diciendome que como la fecha ya había pasado pensaban que no hacía falta enviar la autorización.
Saludos.
In reply to Deleted user

Re: IV Congrés de programari lliure

by Deleted user -
Hola:

Estic al mateix cas.
Ja he fet també la incidència.

Salut i passió.
In reply to Deleted user

Re: IV Congrés de programari lliure

by Deleted user -
Hola Octavi.

A mí em sembla que tot és una qûestió de confiança, no cal tants tràmits, tot i ser necessaris.

Crec que havent-ho comunicat a Direcció i havent executat els passos pertinents no caldria esperar més.

O si no que li ho pregunten als companys que no han cobrat encara el mes de setembre...

Si la burocràcia no funciona hauria d'aplicar-se el sentit comú.

Salut
In reply to Deleted user

Re: IV Congrés de programari lliure

by Deleted user -
Hola,
dir-te que a mi la primera vegada que ho he intentat també m'ha passat però al donar-li a "actualitza la pàgina actual" ha funcionat bé.

Torna a provar.

Enric
In reply to Deleted user

Re: IV Congrés de programari lliure

by Deleted user -
Ala, a tragar-me les meues paraules. Divendres passat va arribar la llicència de Direcció General de Personal per a anar-hi al congrés. Per fax. Amb data de 28 d'octubre.

Salutacions.