Gestiò dels clients a Pandora

Gestiò dels clients a Pandora

by Deleted user -
Number of replies: 5

Desprès de enregistrar els clients a pandora, puc autenticar-los contra el LDAP, però tots es criden "cliente". Epoptes funciona perfectament, però tots es diuen cliente com a nom de la màquina (l'usuari si surt).

Al servidor estic amb l'usuari netadmin, perquè amb root (que es local) no funciona epoptes.

Tampoc em va el cssh (Gestió de clients) del centre de control, (em diu sempre que hi ha 0 clients connectats) encara que provi amb qualsevol usuari. Per tant no sé si he d'introduir-los manualment al Gestor LTSP per tal de veure'ls, però tot i així tinc un ficat i també em surt 0 clients connectats. No sé que fer ja.

 Tampoc se per a que serveix enviar-le la mac al server des de la informació del client. No em fa res.

Hauria de ficar els noms dels clients manualment a l'arxiu /etc/hosts?

Acabe de comprobar amb arp -a que si que el server te ficats els noms correctament llx-14aguarda.aguarda (10.2.1.102) per exemple, però vull gestionar les ip's que es donen i els noms i no puc. A més a més a epoptes deuria sortir el nom del client llx-14.... i no "cliente" perquè sinó es molta faena.

Hi ha alguna eina web per tal de monitoritzar l'activitat del servidor?

Gràcies! Ajudeu-me  estic a punt de tindre la classe preparada!!

In reply to Deleted user

Re: Gestiò dels clients a Pandora

by Deleted user -

Tampoc a la interfície "Gestión del aula" si afegeixo un client a mà no em deixa donar-li nom. I encara d'afegir-lo amb la seva mac la gestió remota dels clients no detecta cap.

In reply to Deleted user

Re: Gestiò dels clients a Pandora

by Deleted user -

Hola Antonio. Intente respondre breument als teus ultims dubtes. 

Quan parlem del registre de clients, de moment cal diferenciar el que es el registre de clients com a tal al servidor (amb l'eina especifica per al registre) i el registre per a ltsp (el que envies la mac) que s'usa per configurar coses com l'inici de sessio (gnome/xfce) o l'autologin. Aquesta eina no permet de moment afegir nom als equips perque ja es disposava de l'eina de registre de clients i les dos eines simultaniament podrien portar algun tipus de conflicte. L'opcio que hem barallat al respecte es que tambe puguem registrar els clients com a tal des d'aquesta eina, i estem treballant en eixa linia. Si no aquesta setmana vinent, a principis de setembre estarà l'opció disponible.

Pel que cometaves dels clients de 64 bits, vam estar fent algunes proves (encara que tampoc disposem de l'equipament necessari), per a este tipus de client, i vam tenir alguns problemes en paquets del kerne, pel que vam decidir forçar l'arquitectura dels clients a i386. De totes formes, si vols atrevir-te a provar amb 64 bits, pots editar el fitxer /usr/sbin/lliurex-create-client i eliminar el frsgment "--arch i386". Amb aquest fragment eliminat, agafa directament l'arquitectura del server.

Bé, espere haver aclarit alguna cosa amb açò. Gracies per totes les vostres aportacions, i esperem tindre estos detallets pulits el mes aviat possible.

In reply to Deleted user

Re: Gestiò dels clients a Pandora

by Deleted user -

Moltíssimes gràcies per tot. De totes formes, les versions anteriors a pandora si que permeten canviar els noms dels clients? Que cssh no funcione a no ser que le fique jo la mac a pel es també pel que dius que esteu treballant ara?

cool

Gràcies de nou

In reply to Deleted user

Re: Gestiò dels clients a Pandora

by Deleted user -

En aquest tema de la gestió d'aula és importat l'arquitectura de xarxa, el respetar el switch intern de la xarxa per tal que funcione el dnsmasq com a servidor DHCP i servidor de dns.

Cal connectar el server a internet amb la eth0 i el server al switch de l'aula amb la eth1 així el server fa de proxy i dnsmasq funciona correctament.

Si no ho fas així potser el router està servint les IP, les ha de servir el server necessàriament.

Salut

In reply to Deleted user

Re: Gestiò dels clients a Pandora

by Deleted user -

Hola Antonio.

El tema de cssh no té molta història, és ben fàcil de tirar endavant soles cal que tingues present dues coses:

  • Els clients han d'estar enregistrats. Lliurex té una ferramenta per fer-ho. El que fa és associar la mac de la eth0 a una IP 10.0.2.X. Així te'ls identifica.
  • Cal que tingues un usuari administrador en cada client amb el mateix nom. Normalment es posa l'usuari lliurex amb tots els privilegis, pots posar l'usuari admin com administrador a cada client amb tot els privilegis, si vols per establr una miqueta de seguretat. El cas és que quan et demana l'usuari li escrius lliurex i quan et demana el password cal que poses el password que li has assignat a cada client.

Recorda que cssh a les terminals lleugeres no té massa sentit, ja que en realitat estàs al server.

El tema de LTSP, el meu cas és: he instal·lat Ubuntu 13.04 64bits, i he forçat l'arquitectura dels clients a 32bit, per tal que arranquen en 32 bit i no tenir problemes.

El cas és que no em funciona, potser he de revisar les dnsmasq o ves a saber, he deixat congelat el tema, però l'estic seguint perquè m'interessa molt.

Utilitze lliurex a una màquina antiga i al server vitualitzat per virtualbox, vull fer proves com a server virtualitzat, a veure com va.

Salut