Vida hacker

Vida hacker

by Deleted user -
Number of replies: 0

Per entendre d'on naix la insistència en centrar l'atenció amb els hackers, doncs anem a contar-ho.

A #novadors14 varem tenir la sort d'escoltar a @otxolua, el qual va començar per assumir l'actitud hacker. Em va sorprendre i em va alegrar molt aquella perspectiva compromesa amb la llibertat, el compartir, la necessitat d'aprendre, etc.

Recorde que vaig pensar, si ell és hacker, perquè no jo? Si ell pot, jo puc.

Així que vaig estar reflexionant sobre el que feiem a la comunitat, no tant des d'una perspectiva individual sinó més bé col·lectiva.

Em vaig adonar que el perfil de hacker, no tant informàtic com educatiu, quadrava amb el perfil d'usuari mig d'aquesta comunitat.

A partir d'ahí, i seguint la broma de les xancletes vaig començar a recopilar les actituds i accions necessàres per entendre i acostar-nos a un perfil hacker.

Llegint el document te n'adones que tot docent hauria d'ésser hacker i, que, caldria transmetre aquest estil de fer les coses a tota la comunitat educativa.

Així, que personalment inclorpore al meu perfil una actitud d'eduhacker, que no és més que voler millorar les coses, intentar aprendre dels demés, participar en la lluïta del bé comú i en la construcció d'informació o artefactes que ens facen progresar, però tot fet amb passió, amb ganes.

Ser hacker sembla que no és un títol, sinó una actitud que es desenvolupa a poc a poc, a foc lent.

Per ésser hacker cal estar en contacte amb els mestres, amb els que saben, docns això fem a la comunitat, estar en contacte amb els que saben i tots acabem aprenent, ja que si no saps aprens i si saps acabes projectant l'aprenentatge necessari per explicar els conceptes, així que també acabes aprenent.

Cal estar obert a l'aprenentatge i estudiar zen.


La cerca del coneixement i el poder compartir i construir nou coneiexment és una actitud necessària, però potser el que més caracteritze al hacker és la saviesa, que no el coneixement. El coneixement amb passió és necessari però és la saviesa el que fa sorgir la màgia. La saviesa necessita del coneixement i de l'experiència i la reflexió sobre aquesta.

Així que perseguir la saviesa ens acosta a ella, és per això que propose que tots els membres de la comunitat assumim l'esperit hacker.

Podreu editar el manifest xancleshacker, deixar el vostre punt de vista al wikimanuals. També a aquest fil.

Deixe el codi que faix servir per incloure la imatge hacker per si algú la vol fer servir. Si milloreu el codi o se us acut alguna altra manera de fer-ho millor, doncs aporte-ho.

< a href="http://wikimanuals.edutictac.es/index.php?title=Manifest_HackersXancles" target="_blank">  < img src="http://www.bit-man.com.ar/media/hacker.glider.png" alt="Som hackers" /> < /a> br />
> < img src="http://www.catb.org/hacker-emblem/hacker.png" /> 

Salut

-----------

hacker.png