Auditoria Microsoft amb el programa de l'empresa Deloitte.

Auditoria Microsoft amb el programa de l'empresa Deloitte.

by Deleted user -
Number of replies: 4

Hola a tots:

Hem rebut al nostre Centre una carta del Secretari autonòmic d'administració pública i també del d'educació i formació dient que hem d'instal·lar als equips amb Windows una aplicació o script que areplegarà informació de la instal·lació actual, axí com de l'històric de les aplicacions de Microsoft que hagen sigut instal·lades en qualsevol moment en l'equip.

Es pot esborrar l'històric d'aplicacions de Microsoft?

Gràcies

Xavi

In reply to Deleted user

Re: Auditoria Microsoft amb el programa de l'empresa Deloitte.

by Deleted user -

No se si es pot esborrar el que si que pense és que és humiliant que ens obliguen a nosaltres a fer l'auditoria de micorsoft, a actuar com a inspectors de la multinacional en els nostres propis centres,. em pregunte si Microsoft ens pagarà pel nostre treball. Les hores que dedicarem a apssar i enviar els resultats de l'script qui ens les pagarà? Forma part del nostre treball aquesta funció? Ho haurem de fer els coordinadors TIC? Al  meu centre sols tenim windows als ordinadors que enviaren de conselleria amb arranque dual i als portàtils que hem comprat amb arranque dual install·lat per nosaltres però això no lleva que considere un abús el fet d'haver de fet si no ho he entés mal, nosaltres la tasca inspectora. Així l'auditoria ix ben barata a microsoft. Tot al mateix temps que comença el procés d'admissió als centres amb tota la feina que comporta i que en el meu cas tambè em toca com a secretari. És indignant. Fins quan estem disposar a tragar i tragar? Sempre havia pensat que vindrien uns senyors de negre i farien la inspecció i jo pensava : d'on treuran tanta gent per revissar els ordinadors de tots els centres; ara ja ho se.

In reply to Deleted user

Re: Auditoria Microsoft amb el programa de l'empresa Deloitte.

by Deleted user -

Hola,

Paco, gràcies per la teua aportació. Jo tenia clar que no anaven a fer cap auditoria pels diners que suposava la tasca. De fet la auditoria prèvia de l'inspector i personal de conselleria no s'ha fet. I tal com tu has dit han trobat una solució fantàstica: l'auditoria la feu vosaltres. Jo he trobat una solució millor, tot a LliureX i s'ha acabat amb el problema definitiu. Si, amb els ordinadors duals també. Si, els equips d'administració i equip directiu també. Només hauré d'executar l'scrip en dos equips. I mai més tindrem cap problema legal.

Xavi, no se com s'esborra tot l'historial de Windows. Nosaltres anem a esborrar tots els windows que queden instal·lant LliureX. Si alguna cosa no funciona (impressora, programari específic per al Cicle Formatiu de Farmàcia i Parafarmàcia, ...), ja ho solucionarem més tard.

Per cert, només queda liquidar l'aula d'informàtica dual, alguns departaments, un equip de la sala de professorat, l'equip d'una aula i alguns equips de despatxos. Temps estimat de la preparació de l'auditoria: 20 hores en total. Temps estimat de l'auditoria: 20 minuts. Temps estimat per a llevar les enganxines de Microsoft Windows dels equips: Res, ja cauran.

Us copie la carta que hem enviat al Claustre de professorat.

"Estimats/des companys/es,

Ha arribat el moment de l'auditoria de Microsoft. Ja sabeu que portem moltes setmanes revisant tot el parc informàtic del centre per a evitar cap problema amb aquesta multinacional.

Us adjunte la carta del Secretari autonòmic d'administració pública i d'educació i formació on s'explica el procés.

Si llegiu l'apartat del procés d'auditoria, arreplegaran informació dels equips que tenen el Sistema Operatiu Windows sobre les aplicacions de Microsoft que hi ha instal·lades i l'historial de qualsevol aplicació de microsoft que hi ha hagut instal·lada en qualsevol moment.

Hi ha dos problemes fonamentals a l'hora d'atendre aquesta auditoria:

1.-  No podem garantir que cap equip amb Windows haja tingut un Microsoft Office instal·lat en algun moment. Mai ho podrem garantir, ja que qualsevol persona del centre pot instal·lar una determinada aplicació sense assumir les conseqüències. La informació sobre el que hi ha i hi havia instal·lat en un equip la pot aconseguir l'empresa auditora. Com a exemple, a l'aula d'informàtica 3, on els equips poden arrancar en Windows o en LliureX estava instal·lat en 4 equips el Microsoft Office 2010, a més de moltes aplicacions que no són legals.

2.- No volem cap tipus d'acció legal de la multinacional Microsoft contra el centre educatiu per motius d'un ús indegut de programari de Microsoft. Segur que hi ha coses més interessants per a fer en un centre educatiu que estar preocupats perquè una determinada empresa ens faça auditories i possibles denúncies.

Hi ha dos aspectes fonamentals que ens animen a prendre una determinada decisió:

1.- No ens sembla adequat que un centre educatiu públic es destinen diners a l'adquisició  de llicències de Windows 7 i de Microsoft Office 10 quan hi ha una alternativa lliure mantinguda per la pròpia Generalitat Valenciana. Hi altres centres de la ciutat o de la resta del territori que han adquirit aquest tipus de llicències, però també hi ha molts centres que fa temps que no treballen amb cap producte de Microsoft.

2.- El sistema operatiu Windows XP, que és el que tenim en tots els ordinadors del centre que tenen windows, deixarà de poder usarse en uns anys. Esdevindrà un sistema operatiu obsolet.

Per a afrontar el problema de l'auditoria de Microsoft hem decidit borrar el sistema operatiu windows XP de tos els equips del centre, inclosos els equips dels departaments, administratius i equip directiu, i instal·lar LliureX. Aquesta tasca la realitzarem des de l'Equip Directiu i la coordinadora TIC del centre. En el Claustre us explicarem com anem a organitzar-ho.

De moment, només deixarem dos equips amb Windows, un per a l'aplicació informàtica de conselleria GESCEN i un altre per a que puga funcionar el servidor de l'aplicació de Gestió Docent SGD. De moment.

La decisió d'utilitzar programari lliure en educació està més que justificada i argumentada des de fa molts anys. Podeu fer una cerca en Internet i trobareu l'opinió de moltes persones (algun gurú de programari lliure com Richard Stallman, alguns docents, ...). La decisió d'adquirir llicències de programari privatiu com potser Microsoft només té un beneficiari i ens converteix automàticament en comercials d'una determinada empresa. Podem debatir quan vulgam sobre avantatges d'un sistema o l'altre. Seria un bon exercici.

Qualsevol problema en l'ús del sistema operatiu LliureX, amb el que ja portem anys treballant, ho podeu plantejar. Segur que hi ha alguna solució.

Salutacions."

In reply to Deleted user

Re: Auditoria Microsoft amb el programa de l'empresa Deloitte.

by Deleted user -

Bones.

Menuda auditoria més independent i imparcial s'està plantejant.

Efectivament, a grans mals grans solucions.

Problema → Córrer l'script auditor

Solució → Migrar ordinadors a Lliurex

Inversió en temps:

1. Desmuntar ordinadors implicats: 1 minut

2. Transportar-los a l'aula d'informàtica, depenent de la distància, posem 5 minuts per ordinador, aquesta tasca la pot fer el conserge.

3. Connectar els ordinadors a l'aula d'informàtica: 1 minut per ordinador.

4. Baixar la imatge de Lliurex Desktop al server: 2 h.

5. Arrancar des del server cada ordinador que es vol formatar: 5 minuts.

6. Formatar ordinadors des del servidor tots al mateix temps: 25 minuts

Temps total estimat: un matí → problema resolt.

Windows XP ha passat a la historia.

Val a dir que en formatar un ordinador que contenia Windows XP a Lliurex canvia el sistema de fitxers d'NTFS a Ext4, així, ni vullguent quedarà rastre de res.

Adéu siau arranc dual.

Salut

----

Ningú no pot servir a dos senyors
perquè avorrirà a un i amarà a l'altre.
Mt 6:24
In reply to Deleted user

Re: Auditoria Microsoft amb el programa de l'empresa Deloitte.

by Deleted user -

Pues vaya faena. ¿Cómo la Consellería se presta a esta maquinación de microsoft? ¿Que no tenemos ya bastante trabajo? Y no todos tenemos la soltura tuya que te lo ves hecho en un plis plas. En estos meses hemos ido desinstalando lo que había por ahí, ordenadores dual, portátiles... Vale, pues ahora la desinstalación de los programas de dudosa procedencia que había, ya no vale, pues el script recoge el histórico de todo lo que se ha instalado.

Por otro lado, la injerencia de Microsoft es mayúscula. Así de sencillo va a recoger datos (se llama big data, ¿no?) de todos los centros educativos de Valencia y, al parecer, gratis. Bueno, tal vez no sea gratis, pero eso sería peor. Me parece un auténtico abuso, un abuso por todos los lados, se mire por donde se mire, porque ¿quién nos garantiza que sólo recogerán esos datos? Es como abrirle el gallinero al lobo para que cuide de las gallinas.

¿Que por qué tenemos portátiles con windows?, podréis decirme. Pues sencillamente porque cuando Consllería tuvo la genial idea de mandar una pdi a cada centro, nosotros la instalamos y después compramos dos más, y luego hicimos un proyecto y Consellería nos envió otras cuatro, y alguien, una editorial nos regaló otra y compramos otras, y resulta que no había ordenadores para ninguna, y tuvimos que comprarlos y para colmo, era la época del windows vista, y yo por entonces no tenía ni remota idea de cómo funcionaba lliurex, y además estábamos en el Lliurex 7 que iba fatal.... Y me tocó escribir durante casi un año para que me enviaran ordenadores para las cuatro pizarras que nos habían concedido con el proyecto y al final enviaron tres, que por cierto solo tenían Lliurex 10 y ahí empezó la cosa a cambiar.

Bueno, que estoy enfadadísimo y creo que se me nota porque me va a tocar hacer la migración de forma artesanal: recuperar datos (lo harán los profesores si quieren) instalación con CD de uno en uno, completar programario con SmartNotebook... porque eso de instalar en red a mí se me escapa.

Bueno, chicos, perdonad el enfado porque sois y habéis sido mi tabla de salvación muchas veces, pero lo de Microsoft me huele muy mal. No sé cómo la Consellería se presta a esto.

Quina raó tens:

Ningú no pot servir a dos senyors
perquè avorrirà a un i amarà a l'altre.

Bueno, mirándolo por el lado positivo, ya solo me quedan cinco portátiles y dos ordenadores de sobremesa y todo el centro tendrá lliurex. Se acabaron las reticencias de los profesores. Esto sí que no tiene otra solución.