Metotologies eficients amb les TIC

Metotologies eficients amb les TIC

by Deleted user -
Number of replies: 0

Hola companys.

Inicie aquest fil amb la reflexió de si les TIC estan tenint un paper afegit a l'educació o si per contra, tenen un paper estratègic crucial.

Personalment m'incline per la segona opció.

Posaré un exemple...

Cercant material per millorar l'ortografia m'he topat amb un projecte molt i molt interessant que vincula la metodologia a les TIC.

Podréu visualitzar el contingut en aquest post:

http://llagosti.wordpress.com/2013/12/20/aprendre-ortografia-amb-metodologia-eficient/

Es tracta d'una metodologia proposada per Daniel Gabarró, profe de la Universitat Ramón Llull de Lleida.

Proposa un mètode per aprendre ortografia de forma visual. La metodologia recorda al mètode global per ensenyar a llegir, però la verdadera innovació crec que s'implementa en vincular la metodologia amb un programari que t'ajuda a visualitzar i interioritzar la paraula.

Per entrendre el mètode visualitzeu el video del post. Són 25 minuts, preneu-se un café, mereix la pena. Porte anys ensenyant a llegir i crec que estem davant d'una metodologia molt eficient.

En el cas del profes de secundària, té més interés si cal, ja que l'ortografia a secundària és un cavall de batalla.

El programari no està obert (codi font), ja que està al núvol, però la filosofia és «el coneixement no és un secret, ajuda a difóndre'l», veurem si més avant es converteix en software lliure com li va passar a les llibreries QT. Aquest tipus de filosofia que basa el coneixement en la construcció oberta recorda a Eric Raimond en parlar de La Catedral i el Bazar.

Questions tècniques:

  • El programari està escrit en .php i es pot executar des d'ací Edudigital
  • El website de l'editorial és un Joomla adaptat, fixeu-se quin partit han tret Boira Editorial

Aprofite l'ocasió per desitjar-vos a tots Bon Nadal i que l'any vinent ens continuem ajudant i construint la comunitat edutictac com ho hem fet fins ara, valorant tots els membres, perquè tots sóm importants, tots sóm imprescindibles.

Salut