Ubuntu 13.10 Saucy Salamander

Ubuntu 13.10 Saucy Salamander

by Deleted user -
Number of replies: 1

Hola compays.

Ja ha arribat la nova versió d'Ubuntu.

Es pot provar on-line ací [1].

Encara no he actualitzat, però, mare meua com va de ràpida, veurem si va així de ràpida en realitat.

Salut

----

[1] http://www.ubuntu.com/tour/en/#surf-the-web

In reply to Deleted user

Re: Ubuntu 13.10 Saucy Salamander

by Deleted user -

Després d'actualitzar Ubuntu 13.04 --->> 13.10

Primeres impressions:

Els primers arrancs funcionen més lents, però després tot va més ràpid. No hi ha una diferència excessiva però es nota una miqueta a l'hora d'engegar aplicacions. Molt poc, però s'ha avançat.

Em va respectar la configuració d'Apache 2, Moodle (tot i que vaig haver d'actualitzar una vegada). Bé doncs vaig haver de revisar els dominis virtuals (Virtual Host), ja que no funcionaven. He aprés a fer-ho millor. Ara utilitze uns quants, una passada de productivitat treballant en server local.

SkoolTool va funcionar a la primera, em va sorprendre, doncs és una aplicació web escrita en Python i que funciona amb un framework anomenat Zope. Sense tocar res vaig haver d'esperar que s'actualitzara i tot sobre rodes.

Amb Wordpress vaig tenir problemes, ja que no trobava el wp-config.php, ja que utilitzava la versió debianitzada del repositori. L'avantatge més important és que són versions estables, encara que no és l'última.

D'aquesta manera les actualitzacions es fan de form automàgica, soletes, t'oblides i tot funciona de forma estable.

Les versions que corren són:

  • Moodle 2.2.6 (Build: 20121112), ja sé, no és l'últim crit, però busque estabilitat (zero problemes) en un Moodle de treball personal en un servidor propi.
  • Wordpress 3.6.1. Té el pluging WP-Markdow 1.4. Recomane Superrecomane aquest pluging.

Ubuntu Saucy Salamander té 9 mesos de suport (3 mesos de regal). Es converteix en una Rolling Release [1] a l'estil Arch [2].

Qui ha provat Arch sap que estar a la última té un valor. Sembla que seran actualitzacions mensuals més les actualitzacions diàries. Veurem com van.

Respecte al servidor gràfic, sembla que hi ha una transició en negre en algun moment, però funciona perfectament. Cal no esglaiar-se si en la primera arrancada hi ha algun problemeta en aquest sentit o tarda una miqueta més.

La sensació general és que hem guanyat en agilitat

Salut

Happy hacking

-------

[1] Ubutu Rolling Release: http://www.muylinux.com/2013/03/01/la-discusion-se-reabre-ubuntu-como-rolling-release/

[2] Arch Linux: https://www.archlinux.org/