Arduino Leonardo

Arduino Leonardo

by Deleted user -
Number of replies: 4

Bona vesprada,

L'altrre dia vaig llegir per aquest foro que algú de vosaltres s'havia pillat una arduino (harwware lliure). Jo trambé li he demant als Reis una per a mi per a fer provetes i el problema és que la Leonardo no té port de sèrie sinó u microusb . ÇTinc entés que es crea u port virtual però jo, seguint els pasos que he probat per internet, he instal·lat els controladors i demés i no he aconseguit que el SDK (el programa per a programar) reconega el port (apareix l'opció com a no activa). Algú ha fet alguna proveta i em tira una maneta? No tinc ni idea de programació però m'ha paregut una bona manera d'anar fent passets. Gràcies com sempre.

In reply to Deleted user

Re: Arduino Leonardo

by Deleted user -

Hola Francesc,

Crec que sóc jo a qui et refereixes. Aquest desembre, en lloc d'extra he rebut una Arduino Uno.

Pel que he llegit, en l'Arduino Uno el port USB en realitat funciona com a un port sèrie. A nivell de hardware. O alguna cosa així.

Si tinc la targeta connectada abans d'obrir l'aplicació Arduino, m'apareix el port sèrie corresponent. En el meu cas: /dev/ttyACM0

Si connecte la targeta després, l'opció està desactivada. No se si aquest pot ser l'error.

Ací hi ha l'apartat d'un manual on mostre la instal·lació d'Arduino en LliureX: http://wikimanuals.edutictac.es/index.php?title=Instal%C2%B7laci%C3%B3_de_Scratch_for_Arduino_en_LliureX#Programari_per_Arduino

No se si S4A funciona amb l'Arduino Leonardo.

Ja ens contes com va la targeta. Jo ja he aconseguit uns quants components electrònics per a aprendre a utilitzar-la. I en unes setmanes vull programar un ascensor que tenim de fa uns anys i que ara estan construint els alumnes.

Salut.

In reply to Deleted user

Re: Arduino Leonardo

by Deleted user -

Gràcies Daniel,

La solució la he trobat a la guia que em comentaves i era açò:

 sudo usermod -aG dialout <usuari>

Ara ja la detecta. El problema és que no he pogut fer servir S4A. Anirem provant. Gràcies de nou
In reply to Deleted user

Re: Arduino Leonardo

by Deleted user -

Ei, quina passada de manual al wikimanuals s'ha currat Daniel.

Dona ganes de començar amb un Arduino i programar-lo perquè faça alguna tasca concreta a l'aula com pujar les persianes smile)

Ja ens contareu quines aplicacions pràctiques trobeu amb el joguet.

Salutacions

In reply to Deleted user

Re: Arduino Leonardo

by Deleted user -

Gràcies Alfons, però no és mèrit meu. És una adaptació: "Adaptació a LliureX del manual "Scratch for Arduino (S4A)" en "MONOGRÁFICO: Desarrollos de Scratch para robótica, Enchanting y S4A" escrit per Sergio González Moreau."

Francesc, no ho trobe a cap lloc, però crec haver llegit que S4A és per a Arduino Uno. Si la fas funcionar amb Leonardo ho comentes.

Ala, a fer un centre domòtic smile

Salut.