Linux i My Oxford English

Linux i My Oxford English

by Deleted user -
Number of replies: 7

Hola, estic fent on line el curs d'anglés de la conselleria i m'han enviat un missatge amb recomanacions, entre altres aquesta:

   " El curso está certificado para su uso con los sistemas operativos Windows y Mac OS. Para el resto de sistemas operativos como Linux, el funcionamiento del curso no está 100% testado, por lo que es posible que no se registre correctamente el progreso."

No sé qué vos sembla però a mí m'ha fastidiat un poc...a més tinc molts deures endarrerits per a aquestes holidays, je,je

Us envie un video que he fet de nadal (al final no ha pogut ser amb l'openshot per l' efecte croma, Samuel) però casi. Estic pitjor que el Papa amb Twiter. Bones vacances:

In reply to Deleted user

Re: Linux i My Oxford English

by Deleted user -

Hola Paqui, jo ja vaig protestar a Conselleria i fins i tot amb una incidència al SAI per aquestes contradiccions. Tenim el lliurex a tots els centres. Teòricament no podem utilitzar cap altre sistema, i tant les comunicacions oficials de conselleria com fins i tot les de la inspecció ens arriben en formats propietaris (docx i demés). Els manifestava que n o entenia com ho enviaven en formats que no podem llegir i que ens havia costat molt la implantació de lliurex com per a que ara tingam que usar  word i altres. De fet a la meua zona totes les escoles m'envien els documents (sóc secretari ) en aquestos formats. Com s'ho fan? Tampoc podem comprar llicències legalment i no vull pensar que els centres utilitzen còpies pirates... No he rebut mai cap resposta. Desprès en la meua escola es pensen que tot és ua mania meua i que m'ha donat a mi per fastidiar amb el software de codi obert. Coses de la Conselleria.

In reply to Deleted user

Re: Linux i My Oxford English

by Deleted user -

Paqui, molt xulo el vídeo.

És extrany que un curs de la conselleria no funcione correctament en LliureX, hauria de ser al contrari, que només funcionara en LliureX.

Sobre el programari lliure, tinc la sensació que només s'ha implantat on els Equips Directius han tingut interés. Com ho faran altres centres, crec que la majoria, per a crear documents amb MS Office superiors al 97 (que és l'últim que va enviar conselleria)?

Bé, ací estem nosaltres per a mostrar i demostrar que el sistemes lliures funcionen i són útils per a la nostra tasca. I anem descobrint aplicacions per a l'aula d'ordinadors i per a diverses matèries. Fa menys d'un mes he descobert una placa controladora lliure (maquinari lliure), Arduino, que funciona perfectament amb LliureX i mitjançant una variació d'Scratch, Scratch 4 Arduino, podem programar projectes de Tecnologia. I això continua avançant.

Com diria Galileo: Eppur si muove. Mentre, qui continue amb programari privatiu, que continue perdent recursos de les màquines amb els antivirus funcionant tota l'estona, i llibertat, amb ordinadors congelats que porten el mateix programari des de l'any 2003. I un sistema operatiu obsolet.

Bones festes.

In reply to Deleted user

Re: Linux i My Oxford English

by Deleted user -

Moltes gràcies Francesc i Daniel per els vostres comentaris, sempre és un plaer llegir-vos. Al meu centre també pensen,Francesc,que perquè Lliurex (li tenen por), casi desapareix enguany de la sala d'ordinadors. A la resta del centre (inclós sala de mestres, només el tinc jo).

I Daniel estic amb tú, en que si l'equip directiu s'interessa (i parle també de Projectes innovadors amb les TIC) tot va cap endavant i si no, ens quedem ancorats a les quatre cosetes que controlem. Estudiaré el que me comentes de l'Arduino...m'encanta saber que esteu ahí !

I com he vist abans a la TV i m'ha fet gràcia:...FELIZ  2014 !!!

In reply to Deleted user

Re: Linux i My Oxford English

by Deleted user -

@Paqui

El video molt xulo.

Escolta... has comprat una claqueta per fer videos? Sembla que la cosa va en serio.

Al cole del meu fill varen fer una cosa pareguda, a cicle mitjà, fes-li una ullada, comunica alegria, et deixe l'enllaç:

@Daniel

A mí també em va agradar molt el tema de la tele d'Elx. Crec que en broma en broma és important ensenyar que fem als centres, tot acaba influint.

Per cert, hi ha una aplicació de por per veure la tele a través d'internet sense antenes ni res... soles amb un comandament:

http://www.muylinux.com/2012/11/29/tvenlinux-toda-la-tele-a-traves-de-internet/

Per a que després diguen en sobre GNU/Linux les coses no funcionen...

Al tant!!... una vegada posat en marxa va descarregant en estreaming. Quan ho ixes et pregunta si vols guardar el video que has visualitzat. A banda hi ha tecles ràpides per passar avant i arrere.

Funciona de por sobre Debian Wheeze, supose que funcionarà igual sobre Lliurex... a veure si algú ho confirma.

Au, que ja us he fet les dents llargues.

Salut

In reply to Deleted user

Re: Linux i My Oxford English

by Deleted user -

Ara opine jo...

El tema està en que My Oxford English funciona sobre Flash.

Més coses interessants:

  • No es volen xafar els dits dient que funciona perfèctament, ja que Flash, com tothom sap és un sistema privatiu, que, per altra part està en procés d'extinció. No funciona sobre iPad, iPhone, iPod perquè consumeix molts recursos. Steave Jobs ja va dir que com que no era eficient, adéu siau!
  • En alguns sistemes GNU/Linux la tecnologia Flash no funciona sobre les màquines virtuals Flash sino sobre una implementació lliure anomenada Gnash[1]. Amb tanta variabilitat de programari que restringix funcionalitats cal fer aquest disclaimer.

Però cal no perdre el nord. Ítaca tampoc escrivia amb accents des de GNU/Linux perquè tenia aquest defecte la codificació de Flash que utilitza GNU/Linux. La cosa es resolia escrivint primer en un processador de textos i copiant el text després a Ítaca.

Cal no tenir por i provar. La por constriny la nostra llibertat.

El que comenta Francesc és un tema candent, té un final, l'abril de 2014 Windows XP morirà, ja que Microsoft tancarà el sistema d'actualitzacions i ja no anirà més endavant, aleshores apanyats estaran els que continuen utilitzant-lo.

Per altra banda, cal recordar als equips directius i a conselleria que l'utilització de programari pirata comporta responsabilitats penal, jo entenc que això implica anar a la pressó... que por!! Sí que són valents la gent que utilitza el programari pirata en una empressa pública.

Sembla que ja hi ha algun cas a la comunitat valenciana de denuncia a algun centre. No ho he pogut contrastar, però, denunciar és molt fàcil es fa de forma anònima a la Bussines Software Alianze[2]. mireu enllaç.

Ells s'encarreguen de menejar la denuncia davant la guardia civil i de demanar un escorcoll.

Però és ben lamentable que encara, des de l'administració s'envien documents en format propietari, ja que es deixa entreveure que no s'estan fent bé les coses, no s'està siguent respectuós amb la llibertat de les persones.

Però, venen més coses...

Ara a Microsoft no se'ls a acodit altra cosa que dificultar l'execusió de programari lliure a totes les màquines que porten Windows 8. Caldrà pagar una llicència per obtenir un certificat per d'arrancar distros de programari lliure, sembla que Ubuntu ha pagat aquest certificat, per i les altres distros??? què passarà???

Jo crec que cal lluitar per la nostra llibertat. Si Apache no haguera contruit un servei com el que va fer amb personal de Netscape en el seu temps ara no tindriem aquesta internet, potser Microsoft haguera tingut la clau i haguera regulat la xarxa.

Cal lluitar i dir la nostra. Podeu informar-vos sobre aquest tema [3] i [4].

Personalment m'he adherit a aquesta campanya de rebuig del secure boot. Potser és ben poc el que puc fer, però, ahí estem protestant i lluitant pel que creguem que és just per tots, intentant trencar l'hegemonia de poder... toma ja!!

Enllaços:

[1] http://wiki.debian.org/Flash
[2] https://reporting-emea.bsa.org/r/report/add.aspx?src=es&ln=es-es&intcmp=irphp000037
[3] http://www.genbeta.com/sistemas-operativos/la-free-software-foundation-frente-a-secure-boot-y-la-critica-hacia-ubuntu-por-su-postura
[4] http://www.fsf.org/campaigns/secure-boot-vs-restricted-boot/statement

Bon any nou a tothom.

Salut

In reply to Deleted user

Re: Linux i My Oxford English

by Deleted user -

Gràcies Daniel , Alfons i Paqui.

Efectivament per a mi també és u plaer saber que esteu ahí i escorcollar tot el que comenteu desprès de llegir-vos, vore els vostres fantàstics vídeos o trastejant amb els catxarros que comenteu ( ja tinc ganes de pillar-me un arduino d'aquests.

Dona molt de gust saber que no estem sols i aprendre junts.

Feliç 2014!

In reply to Deleted user

Re: Linux i My Oxford English

by Deleted user -

Dona gust amb vosaltres!

Gràcies per estar ahí i demostrar que la feïna d'alguns val la pena!.

Parle jo per tot el món que treballa amb açò del Software Lliure!