JClic

J-CLIC Reports

 
Aquest sóc jo
J-CLIC Reports
per Enric Sendra - Thursday, 14 July 2011, 21:48
 
Bona vesprada, necesite un poc (o un muntó) d'ajuda.

M'agradaria utilitzar J-Clic Reports en lliurex.
El problema està en que quant instale Mysql no em demana cap contrasenya.

+++Si tot va bé es descarregaran els fitxers i apareixerà una pantalla on ens avisen que cal establir una contrasenya per a l'usuari "root" del mySQL. A més, convé eliminar l'accés d'usuaris anònims al sistema. +++

En aquest pas de les instruccions de la pàgina de J-clic m'he quedat trabucat. Que faig?
Cap on tire?

Gràcies

Enric


Imatge Samuel Soriano
Re: J-CLIC Reports
per Samuel Soriano - Thursday, 14 July 2011, 23:15
 
Per a treballar amb bases de dades mysql n'hi ha varies ferramentes en lliurex-ubuntu a mi m'agrada phpmyadmin que el pots instal·lar des de repositori. Després pots accedir a les bases de dades amb http://localhost/phpmyadmin

Si no te demana contrasenya prova amb usuari "root" (sense cometes) i contrasenya la de l'administrador del equip o en blanc directament...

Sort!!
Alfons
Re: J-CLIC Reports
per Alfons Rovira - Friday, 15 July 2011, 08:08
 
Hola Enric.

Prova a resetejar el password de root per a MySQL.

https://help.ubuntu.com/community/MysqlPasswordReset

Guía de MySQL:

http://www.guia-ubuntu.org/index.php?title=MySQL

Altra guía:

http://castudillob.wordpress.com/2007/08/15/instalar-mysql-en-ubuntu/

Si no t'aclareixes sempre pots tornar-ho a instal·lar, mira aquest exemple:

http://www.datanoia.com/como-instalar-mysql-5-en-ubuntu.html

Altra guia:

http://rg1024.wordpress.com/2010/04/14/recuperar-contrasena-root-mysql/


Com diu Samuel, phpmyadmin et pot ajudar a administrar les bases de dades. Pots instal·lar-ho així:

$ sudo apt-get install phpmyadmin

Potser el pots cridar des d'ací:

http://localhost/phpmyadmin

Sort
Pep Pons
Re: J-CLIC Reports
per Pep Pons - Friday, 15 July 2011, 08:48
 
Hola Enric.
Benvingut a  SQL, has de saber que lliurex instala la SQL amb una contrasenya que no saps, que esta en l'arxiu de configuració /etc/mysql/my.cnf...
mira a vore si veus alguna contrasenya ???

Supose que serà en el teu ordinador,,,ves molt en compte si és el servidor de l'escola....



Aquest sóc jo
Re: J-CLIC Reports
per Enric Sendra - Friday, 15 July 2011, 14:38
 
Gràcies companys per totes les vostres ajudes.
Açò sembla molt complicat, però aniré pas a pas i ja us aniré comentant.
La veritat pensava que hauria segut molt més fàcil i simple.

De moment estic instalant el phpadmin, perquè en l'arxiu que diu Pep no he trobat cap password.

Gràcies. i.... si us ve cap altra idea al pensament, per favor digueu-m'ho.


Atentament,
Enric
Aquest sóc jo
Re: J-CLIC Reports
per Enric Sendra - Friday, 15 July 2011, 15:55
 
Sembla que ja he recuperat la contrasenya del MySql, però si obric el Firefox i pose http://localhost:9000 dona error:

El Firefox no pot establir una connexió amb el servidor en localhost:9000

Pel contrari si entre en la pàgina del J-Clic i execute el JCli Reports, quant li aprete on diu Enjega el navegador, ix aquest error:

error cannot run program "mozilla":java.io.IOException: error=2, No existe el fichero o el directorio

Mare meua no vullc ni pensar l'empastrà que dec tindre ja dins l'ordinador.

Per favor, help me!!!


Enric

Alfons
Re: J-CLIC Reports
per Alfons Rovira - Friday, 15 July 2011, 16:47
 
Intenta canviar el navegador per defecte, posa firefox.
Aquest sóc jo
Re: J-CLIC Reports
per Enric Sendra - Friday, 15 July 2011, 21:49
 
Sols tinc instalat un navegador que es el firefox.

Enric

Mare meua!!! quin empastre!!
Imatge Samuel Soriano
Re: J-CLIC Reports
per Samuel Soriano - Friday, 15 July 2011, 23:13
 
Per què no pegues el missatge d'error que ix al servidor d'informes?

Per exemple, a mi m'ix el següent quan intente entrar en http://localhost:9000

42

segur que dona més pistes de què és el que està passant

Imagine que estàs seguint el manual oficial, també ajudaria saber en quin punt estàs atascat... http://clic.xtec.cat/ca/jclic/reports/stdmysqldeb.htm

he posat copia a wikimanuals per tal d'ampliar i millorar http://wikimanuals.edutictac.es/index.php?title=JClic_reports
Pep Pons
Re: J-CLIC Reports
per Pep Pons - Friday, 15 July 2011, 23:56
 
Hola.
1.Recordar sempre que tot s'ha d'instalar des dels repositoris de lliurex.
2. No és igual estar en la versió lliurex desktop que lliurex-server (que és la que toca).
3. MySql ja estarà instalada. Falta només crear la base "jclicreports" i etc...
4. Instalar el conector JDBC des de synaptic mateix repositoris lliurex mysql-connector-java


Tot açó son xicotets detalls, no és un manual.....respaseu açó a vore si descobrim el problema.....
Alfons
Re: J-CLIC Reports
per Alfons Rovira - Saturday, 16 July 2011, 10:03
 
Hola Pep.

No ho havia pensat. Des del Synaptic segur que es posa el connector on cal. Posar el connector MySQL és la part més difícil de tot el procés, si això ja està ben fet, millor que millor.

Gràcies.

Salut
Aquest sóc jo
Re: J-CLIC Reports
per Enric Sendra - Saturday, 16 July 2011, 20:31
 
He fet un parell de captures de pantalla del J-clic Reports.

Bé, el que faig es el seguent:
1. Obric firefox i la pàgina del J-Clic
2. Pique en J-clicReports per llançar-lo
3. Li dinc Engega el navegador
4. Intenta obrir una pàgina en el firefox, però no obri res.

Espere que aquestes captures siguen aclaridores.


Aquest sóc jo
Re: J-CLIC Reports
per Enric Sendra - Saturday, 16 July 2011, 20:56
 
Aquesta es la captura del firefox

Alfons
Re: J-CLIC Reports
per Alfons Rovira - Sunday, 17 July 2011, 04:48
 
Hola Enric.

Sembla que està fallant el connector.

La qual cosa vol dir que no has fet res de mal, simplement cal encertar on poses el connector per tal que funcione.

És per això que vaig escriure aquest post:

http://inclusa.blogspot.com/2011/06/installar-jclicreports-sobre.html

Per tal d'actualitzar la documentació que ve ací:

http://clic.xtec.cat/ca/jclic/reports/stdmysqldeb.htm

Si l'has entés hauria de funcionar, a mí em va funcionar sobe ubuntu Natty.

Si has creat la base de dades al MySQL i has importat la taula que dona d'expemple (http://localhost/phpmyadmin et pot ajudar). El problema potser està al connector. Aquest punt és el més difícil de resoldre. La idea és posar un enllaç simbòlic a la carpeta: /usr/lib/jvm/java-6-openjdk/jre/lib/ext per tal que arranque MySQL.

Sort.
Aquest sóc jo
Re: J-CLIC Reports
per Enric Sendra - Sunday, 17 July 2011, 13:16
 
Hola Alfons, he anat seguint les isntruccions de la teua pàgina.
Adjunte una captura de pantalla per a que si pots pegues una miradeta a vore si ho he fet bé.

Estic molt agrait a totes les vostres aportacions. Tinc unes quantes servecetes al congelador per a quant s'acosteu per Pego.

Enric

Pep Pons
Re: J-CLIC Reports
per Pep Pons - Sunday, 17 July 2011, 20:07
 
Xe,,Enric com va la cosa?
Són molts els detallets que hi ha q fer amb el JClicReports...però una important:
Has creat la base de dades JclicReports?

Però et fnciona o no?


Aquest sóc jo
Re: J-CLIC Reports
per Enric Sendra - Monday, 18 July 2011, 15:06
 
Hola Pep,

si, si que he creat la bse de dades JclicReports.
He seguit tots, tots, els pasos que venen en la pàgina del Jclic i també he tingut present les indicacions de la pàgina d'Alfons. Però no va!!

Com puc fer per tornar a començar de nou?

help me, please

Enric

p.d. Te alguna cosa a vore el tema dels permisos al conector java?

Gràcies
Alfons
Re: J-CLIC Reports
per Alfons Rovira - Monday, 18 July 2011, 15:57
 
Hola Enric.

Anem allà.

Anem revisar alguns dels passos per tal de comprovar que tot està en ordre.

Ens basarem en aquest text:

http://clic.xtec.cat/ca/jclic/reports/stdmysqldeb.htm

1. Suposem que ja tens intal·lat: mysql-server i mysql-client


2. Suposem que has resetejat el password de root per a MySQL i que ja saps quin és.


3. Suposerm que has creat la base de dades JClicReports d'aquesta manera:

(Recorda que $ vol dir que ho executes a la cònsola, no ho escrigues)

$ mysql -u root -p

$ mysql> CREATE DATABASE JClicReports;


4. Comprovem que tens les bases de dades que cal tenir executant aques comandament.

mysql> SHOW DATABASES;

Per fer-ho recorda que cal entrar primer a MySQL amb aquest comandament:

$ mysql -u root -p


5. Si llistem les bases de dades a mí ix això:

mysql> SHOW DATABASES;
+--------------------+
| Database |
+--------------------+
| information_schema |
| JClicReports |
| mysql |
+--------------------+

6. Seguim. Ara suposem que per a l'usuari jclic_user has establit la contrasenya jclic_pwd, d'aquesta manera:

mysql> GRANT ALL PRIVILEGES ON JClicReports.*
-> TO jclic_user
-> IDENTIFIED BY 'jclic_pwd'
-> WITH GRANT OPTION;

Aquest serà l'usuari de la base de dades qeu anirà registrant les dades.


7. Ara caldrà agafar la base de dades d'exemple per tal que cree l'estructura de la tabla i no haver de fer-la a ma.

Sitúat a /home/lliurex per exemple.

Es pot fer amb el comandament cd ~

El signe ~ es fa amb AltGr + 4, això fa que et situe al teu home.


8. Ara baixer l'arxiu jclic_test_mysql.zip que roman a:

http://clic.xtec.cat/pub/reports/jclic_test_mysql.zip

Utilitzarem el comandament wget per fer-ho, tal que així:

$ wget http://clic.xtec.cat/pub/reports/jclic_test_mysql.zip

Ara tindràs a /home/lliurex aquest arxiu jclic_test_mysql.zip


9. Cal que el descomprimisques. Es pot fer des de la cònsola, però com no recorde si Lliurex porta per defecte un descompresor per .zip potser es més fàcil que engegues el Nautilus (navegador de fitxar i amb el botó dret el descomprimeixes).


10. A l'arxiu jclic_test_mysql.zip trobaràs la base de dades jclic_test_mysql.sql Cal carregar aquesta base de dades en entrar al MySQL. Per fer-ho entrarem amb l'usuari jclic_user que acabem de crear per a MySQL, així:

$ mysql -u jclic_user -p


11. Li direm que faça servir la base de dades JClicReports així:

$ mysql> use JClicReports;


12. Ara importem la base de dades així:

$ mysql> \. jclic_test_mysql.sql

És important que respectes els signes tal com estan.


13. Veuràs una llista que corre fins que acaba d'importar els usuaris.


14. Si has fet bé el procés podràs mirar els usuaris que tens en aquesta base de dades així:

$ mysql> SELECT * FROM JCLIC_USERS;


15. Ix de MySQL.

$ mysql> exit


16. Et posaré els comandaments seguits per tal que comproves que ho has fet bé saltant-me el pas d'importar la base de dades, si ho acabes de fer obvia aquest procés:

$ mysql -u jclic_user -p
$ mysql> use JClicReports;
$ mysql> SELECT * FROM JCLIC_USERS;
$ mysql> exit

Em pare ací deixant per a més endavant el tema de la configuració del connector, crec que és suficient per al primer pas.

Si tots està correcte avancem.

Sort.
Aquest sóc jo
Re: J-CLIC Reports
per Enric Sendra - Monday, 18 July 2011, 16:14
 
Bona vesprada Alfons,

només vore el teu mamotreto, m'he posat "manos a la obra"

Fins ací tot correcte

Quant vullgues podem continuar


Gràcies

Alfons
Re: J-CLIC Reports
per Alfons Rovira - Monday, 18 July 2011, 16:48
 
Som a l'IRC ara.

http://webchat.freenode.net/
Alfons
Re: J-CLIC Reports
per Alfons Rovira - Sunday, 17 July 2011, 23:52
 
Hola Enric.

He vist la teua captura. El més prompte que puga et conte el que vaig fer, a veure si a poc a poc aconsegueixes fer-ho marxar.

Salut
Alfons
Re: J-CLIC Reports
per Alfons Rovira - Saturday, 16 July 2011, 09:58
 
Hola Enric.

En quan tinga un poquet de temps intentaré recopilar es passos i revisem.

El procés en el qual estàs immers és força complicat, cal anar a poc a poc i tenir paciència. Ho he fet a Lliurex en diverses vegades, creu-me es pot aconseguir però costa una miqueta.

En una aula vaig arribar al final, configurant tots els clients i el servidor de l'aula que arreplegava tots els informes. Creu-me, una miqueta de paciència i il·lusió.

Per altra banda, podriem utilitzar l'IRC per coses concretes com aquesta, ja que arriba molt abans la informació.

Salutacions
Imatge Samuel Soriano
Re: J-CLIC Reports
per Samuel Soriano - Saturday, 16 July 2011, 10:48
 
I dic jo... no seria més fàcil demanar al equip lliurex que en la configuració de servidor vinga configurat el jclic reports per defecte?...

vaig a intentar-ho
Pep Pons
Re: J-CLIC Reports
per Pep Pons - Saturday, 16 July 2011, 11:42
 
Samuel pense que seria el millor i més ara que estan preparant la nova versió, si voleu podem fer una sol·licitud conjunta per a que ens facen més cas....

Samuel una pregunteta sobre jclic en moodle; vosaltres que esteu utilitzant moodle,,És posible que què moodle ja registre els resultats?
Imatge Samuel Soriano
Re: J-CLIC Reports
per Samuel Soriano - Sunday, 17 July 2011, 08:29
 
Bon dia Pep,

respecte a...  "una pregunteta sobre jclic en moodle; vosaltres que esteu utilitzant moodle,,És posible que què moodle ja registre els resultats?"

N'hi ha un mòdul de jclic per a moodle que permitix inserir activitats i registrar els resultats http://moodle.org/mod/data/view.php?d=13&rid=1128&filter=1 

el vaig provar fa temps i funcionava correctament

feliç diumenge ;D


Aquest sóc jo
Re: J-CLIC Reports
per Enric Sendra - Monday, 18 July 2011, 15:44
 
Bona vesprada,

Enric està super interessat en fer eixa solicitut. On ho he de fer?

Gràcies
Aquest sóc jo
Re: J-CLIC Reports
per Enric Sendra - Saturday, 16 July 2011, 16:27
 
Gràcies per totes les vostres aportacions, aniré provant i deixant algunes captures de pantalla, a vore si entre tots ho traem.

Pep, estic instalant-lo en una versio desk-top en el meu portatil, no en el servidor. En provar que açò funciona ja ho instalaré al server.

Gràcies, ara vaig a fer un refrigerio i després continuaré, ara bé que avuí al ser Sta. Carmen tinc algunes felicitacions que fer.

Enric
Alfons
Re: J-CLIC Reports
per Alfons Rovira - Friday, 15 July 2011, 17:02
 
Enric.

Hi ha un problema amb el navegador.

Recorde que a mí també m'eixia, ara no m'enrecorde com el vaig solventar.

Ho miraré.

Salut
Imatge Manuel Martínez Segura
Re: J-CLIC Reports
per Manuel Martínez Segura - Tuesday, 19 July 2011, 09:56
 
Hola:

Molta cura amb la instal·lació a LliureX dels paquets jclic-reportserver i rsc-jclics; aquest dos paquest i les seues dependències estan als repositoris de LliureX 10.09. En un ordinador de la Sala de mestres me'l va desconfigurar. No puc posar la mà al foc, però ... molta atenció.

Bon estiu.
Aquest sóc jo
Re: J-CLIC Reports
per Enric Sendra - Tuesday, 19 July 2011, 13:21
 
Bona vesprada a tots/totes.

El JClicReports ja el tinc instalat i funcionant.

Perfecte!!!

Ahir de vesprada, seguint les instruccions d'Alfons pas a pas ho vam aconseguir.

Gràcies a tots.

Enric

pd. Ara ja sols queda anar introduint les dades.
Per cert, si tinc els llistats en una llista de Write o en una base de dades de Base.
Puc aprofitar-ho a l'hora d'intruduir des dades, o pel contrari, he de picar tots els alumnes?

Gràcies
Pep Pons
Re: J-CLIC Reports
per Pep Pons - Tuesday, 19 July 2011, 22:09
 
Xe, enhorabona, quin estiuet mes entretingut !! Ja podries preparar les cervesetes per a tots.. Jeje.

Obri l'arxiu test d proves del jclic reports amb algun editor i a vore q pots fer...
Alfons
Re: J-CLIC Reports
per Alfons Rovira - Wednesday, 20 July 2011, 18:39
 
Hola Enric.

Pots provar importar els usuaris a la base de dades utilitzant http://localhost/phpmyadmin, però primer ho hauràs d'instal·lar.

Salutacions
Aquest sóc jo
Re: J-CLIC Reports
per Enric Sendra - Thursday, 21 July 2011, 15:41
 
Gràcies novament sr. Alfons.

He pegat una miradeta, però crec que sembla un poc prou complicat per al meu nivell.

Aniré estudiant-ho.

Atentament,

Enric