Google Apps: correu electrònic per a menors de 18 anys

Google Apps: correu electrònic per a menors de 18 anys

per S'ha esborrat l'usuari -
Nombre de respostes: 5
Hola.

Al grup de bookmarks de Diigo he compartit una adreça sobre com i per què cal assabentar-se de com fer el correu electrònic als alumnes menors de 18 anys.

Diigo no m'ha deixat posar la direcció original del post, que és aquesta:


Sembla que no accepta aquest signe ¿, llavors he hagut d'acurtar l'adressa amb bit.ly deixant-la així:


D'aquesta manera per accedir-hi cal ser depenent de bit.ly, cosa que mo em fa cap gràcia. A més dependències major provabilitat de no arribar-hi.

El cas és que estic pegant-li voltes per tal incloure els alumnes de cicle superior de la meua escola al Moodle. Per tal de fer-ho necessitem que tots els alumnes tinguen correu electrònic.

Per resoldre això de manera ràpida i tenir control tant de les contrasenyes com de la supervisió dels continguts que fem servir a l'aula haviem pensat en utilitzar Google Apps, ja que es permet fer això que expose.

El problema és que cal fer molts passos:

1. Redactar una autorització per als pares.
2. Que la duguen signada tots.
3. Donar d'alta a tots els usuaris.
4. Repartir contrasenyes i explicar el servei.
5. Donar-se d'alta a Moodle.

Estic en un CAES, un centre on ens hem trobat que la major part dels xiquets no han utilitzat mai un ordinador per a navegar, parle dels alumnes de 6è. La seua experiència es basa en programes educatius però sembla que son verges a la navegació web. Tot això empijora les circumstàncies.

El cas és que cal fer les coses bé. Abans de fer res cal llegir la documentació i després decidir.

Cercant a la web sobre el tema he trobat un interessantíssim artícle que ve a aclarir molt bé el tema.

La solució al problema de la responsabilitat bé de la ma de posar nicknames als usuaris de correu electrònic, una cosa així com:

alumne01ceip_nom_del_cole@domini.com

D'aquesta manera l'usuari queda enconvert i potser no cal demanar autoritzacions als pares. Però aquest últim punt no em queda ben bé clar.

El tema de la responsabilitat de les dades és un tema molt seriós.

Potser siga una sorpresa però Google i altres serveis manté el contracte vinculant per a persones majors de 18 anys, llavors, els alumnes de primària i de secundària d'arreu del món queden exclosos.

TOMA, QUINA SORPRESA!!!

Què en penseu?

Què feu vosaltres?

Au, tots a patir.

Salut
En resposta a S'ha esborrat l'usuari

Re: Google Apps: correu electrònic per a menors de 18 anys

per S'ha esborrat l'usuari -
Bon dia company

tema molt interessant sense dubte, nosaltres utilitzem google apps amb llicència per a educació https://www.google.com/support/a/bin/answer.py?hl=en&answer=139019 com és per a educació no n'hi ha problema amb l'edat, per fer aixó és necessari tindre un domini, imagine que el que proporciona linucentres serà suficient malgrat que nosaltres utilitzem uno propi jaimebalmes.org 

Efectivament nosaltres utilitzem noms genèrics per als correus del tipus alu01@jaimebalmes.org és més fàcil d'administrar i ara m'entere que també és convenient per temes de legalitat gràcies al article que menciones. 

Per a utilitzar no més moodle amb els alumnes el que jo feia és inventar una adressa de correu i instal·lar un mòdul que n'hi ha de correu intern al moodle... que feia les vegades de correu intern del centre... pot ser una sol·lució més senzilla per a començar ;D

Nosaltres de moment enguany disfrutem amb google apps, quina pasada tindre a disposició dels alumnes gmail, gtalk, calendari, googledocs i fins i tot una xarxa social privada per a nosaltres, socialwok, integrada amb google apps i tot junt sense publicitat, qui dona més per menys? ;DDD

Un altra possibilitat més senzilla per als centres pot ser valorar la ferramenta que proporciona conselleria, és a dir Mestre a casa, que va dirigida en aquest sentit... amb un correu intern i possibilitat de crear grups, importació dels alumnes del centre automàtica, etc. espere que a la formació de coordinadors tic ens donen més informació.

Bon dia!!
En resposta a S'ha esborrat l'usuari

Re: Google Apps: correu electrònic per a menors de 18 anys

per S'ha esborrat l'usuari -
Hola Samuel.

Et vaig respondre per mail (m'havia deixat la contrasenya de la comunitat a casa), però el server no el va acceptar i me'l va tornar.

Moltes gràcies. Com ja ha explicat Paco Dolç potser Mestre a casa també és una bona solució al tema de desplegament d'usuaris, i és que el tema de desplegar els serveis del usuaris cal pensar-ho ben bé, ja que la seua gestió dona molta feina.

Tot i això, estic encantat amb Moodle, malgrat la seua curva d'aprenentatge inicial després te n'adones de la productivitat de la plataforma.

Salutacions
En resposta a S'ha esborrat l'usuari

Re: Google Apps: correu electrònic per a menors de 18 anys

per S'ha esborrat l'usuari -
Hola Alfons.
Et diré que jo empre amb alumnes de 4t d'Educació Primària, el Portal Educatiu Mestre a Casa, on els alumnes tenen un ecriptori personal on accedeixen amb dades d'usuari i contrasenya, i on poden disposar de correu personal i accés a la web del aula on es puc posar tot tipus de materials, tant de consulta com de treball personal o més interactius(flash, jclic...), tal com faria amb un blog.
També cal aconseguir la signatura del permís dels pares omplint un formulari, pero jo no he tingut cap problema els dos anys que l'he emprat.
Els escirptoris d'alumnes són molt gràfics(i de vegades massa elementals) per a l'alumnat d'Infantil, 1r i 2n cicle; i més elevats per al 3r cicle, Eso...
Els responsables del projecte diuen que estan estudiant la possibilitat d'incloure moodle al portal, però de moment crec que no funciona.
Es menys operatiu que amb moodle respecte al control, però des del meu punt de vista, més senzill i atractiu per als alumnes, en especials els més menuts.
Tot i aixó encara cal que el desenvolupen molt més...van a poc a poc.
Salutacions
Paco
En resposta a S'ha esborrat l'usuari

Re: Google Apps: correu electrònic per a menors de 18 anys

per S'ha esborrat l'usuari -
Hola:

N'hi han espais oficials i espais lliures per treballar amb els alumnes, les famílies, ... i cadascú tria en funció "del pelo de la dehesa que le luce"; es a dir, en funció dels seues principis. Fins i tot, es poden utilitzar ambdues opcions.

https://sites.google.com/site/elteumestre/ (pàgina en construcció)

PS: Pa negre, en valencià.
En resposta a S'ha esborrat l'usuari

Re: Google Apps: correu electrònic per a menors de 18 anys

per S'ha esborrat l'usuari -
Hola Paco.

Moltes gràcies, crec que miraré de fer-lo servir per avaluar si aquest procediment és més senzill per embarcar tant a l'alumnat com als mestres.

Sens dubte Moodle és molt complet i potent, els seus plugins semblen infinits, però potser Mestre a Casa també comença a ser una opció a considerar, ja que potser el té un desplegament més senzill.

Salutacions