Gestió d'IP proxy central

Gestió d'IP proxy central

by Deleted user -
Number of replies: 0

Hola xics.

Comente aquest tema perquè crec que clarifica el que de vegades funcionen uns ordinadors a internet i d'altres no funcionen. Sembla que no és un problema local... sino del proxy central.

Caldrà avaluar si en cas de posar en model de centre obert a tot el centre per qüestió d'IPs donades des del proxy central, i ara que hi ha pendent una auditoria, potser millor fer les coses correctament, o esperar a que facen l'auditoria i diguen...

Reviseu les instruccions... les xarxes han d'estar mapejades, hi ha d'haver un responsable, no sé, sembla que la cosa va en serio aquesta vegada.

Us expose aquesta experiència

Aquest matí hem pogut comprovar que el servidor central no donava IP específica sino que donava una IP de xarxa local 192.168.1.xxx

El tema era que alguns ordinadors tenien internet i d'altres no.

La IP dels ordinadors que tenien IP estava donada des de València. Si no apagavem l'ordinador funcionava, però en cas contrari, no.

En cas d'altres ordinadors als que internet no funcionava, assignava aquesta IP local. Feia la connexió a la xarxa, però evidentmen no navegava, calia supose que la porta d'enllaç, les DNS, etc.

Ho comente perquè crec que quan passa això no hi ha res a fer, caldrà fer incidència i esperar, ja que, ni editant a ma l'arxiu:

/etc/network/interfaces

funcionava.

Si assignavem una IP fixa amb una numeració més alta, no es podia connectar a la xarxa.

Supose que es comença a desplegar més seriosament la xarxa als centres i no m'extranyaria que assignaren IP fixes a les MACs de cada ordinador, de tal manera que es puguera entrar de forma remota.

Si és així, m'alegre de que en donen passos vers la seguretat de les xarxes educatives.

Respecte al tema de les auditories, ja era hora, Lliurex es va llançar al maig del 2005 després del congrés de Castelló, han hagut de passar més de 8 anys.

El pas li tocava fer-lo ara a l'administració.