LliureX

Comptabilitzar documents impressos per usuaris lliurex

Comptabilitzar documents impressos per usuaris lliurex

by Samuel Soriano -
Number of replies: 10

Hola companys,

ja tenim tot el centre en xarxa amb un fum d'ordinadors amb impressores configurades... quin és el problema? Necessitem comptabilitzar les fotocòpies que fa cada usuari per què pareix que no s'està fent un ús correcte. Fa temps que ho tinc en ment però poca disponibilitat... ara ja és imprescindible així que si em doneu alguna pista per on començar vos estaria molt agraït.

Salut!!

In reply to Samuel Soriano

Re: Comptabilitzar documents impressos per usuaris lliurex

by Pep Pons -

Hola Samuel.

No  tenim montat sistema de control en el meu centre. Però estaria bé arribar entre tots a una mateixa configuració.

Les possibilitats que tenim amb lliurex (crec i sempre buscant la senzillesa i no eixir-nos del sistema server-lliurex) són les següents:

-Servidor centralitzat, tos passant pel servidor CUPS: 2 possibilitats que el servidor done IPs o no. (però el rpoblema es que sempre algú que sap una miqueta podria conectar-se directament a la impresora)

-Impresores i fotocopiadores amb gestió i conexió RED i contraseña de red per a no imprimir o desconfigurar.

-PYKOTA, està als repositoris de lliurex. Cal estudiar configuració i fer manteniment. (signifa un poc de temps)

- LDAP, ser uruari amb permisos per a imprimir.

-Altra posibilitat contractar una empresa que fa un control d'impressió. (si és un centre gran és molt interessant),

- PaperCut 400€

 

Crec que podriem: CUPS+PYKOTA

A vore que amen pensantthoughtful

 

In reply to Pep Pons

Re: Comptabilitzar documents impressos per usuaris lliurex

by Tàfol Nebot gómez -

Hui en la jornada de Lliurex a Castelló, els nostres amics de la cova wink ens han dit que estan preparant per a la vesió 14 de Lliurex un gestor d'impressió (i crec que ho fan fixant-se amb PaperCUT i usaran Pykota (mireu açò). caldrà tenir el model de centre.

Per als que no teniu res, potser convindria esperar.

També hi hauran altres novetats com:

  • Una nova versió del zero center
  • Accesos directes a recursos educatius
  • Un servei de Lliurex News
  • Laboratori d'idiomes (es recupera)
  • LliurexBerry (Lliurex en una Raspberry pi)

Salut!

In reply to Samuel Soriano

Re: Comptabilitzar documents impressos per usuaris lliurex

by Emili Hernández -

Nosaltres utilitzem Papercut. Funciona bé.

Tenim dos fotocopiadores de consergeria connectades al servidor CUPS. que està en una màquina Ubuntu

Amb papercut pots veure molts tipus d'informes

La xarxa de secretaria té altres impressores

 

 

 

In reply to Samuel Soriano

Re: Comptabilitzar documents impressos per usuaris lliurex

by Julio Pacheco -

Hola Samuel,

 

Como bien comenta Tàfol, ayer nos estuvieron hablando de ellos los desarrolladores de LliureX.

Si te puedes esperar (imagino que en Junio estará ya LliureX14 en la calle) desde el propio servidor lo tendrás arreglado.

Si no puedes esperar... a lo mejor es factible abrir un hilo en el foro y contactar con ellos para que te pasen el paquete en cuestión; es fácil que se pueda arrastrar a  LliureX13 y funcione.

In reply to Julio Pacheco

Re: Comptabilitzar documents impressos per usuaris lliurex

by Samuel Soriano -

Genial, voy a esperar, tener responsabilidades en el equipo directivo no da para ir haciendo pruebas ;D

Sólo espero que la migración a lliurex 14 no de muchos dolores de cabeza ;D

Gracias!!

In reply to Samuel Soriano

Re: Comptabilitzar documents impressos per usuaris lliurex

by Joaquin López Sánchez -

Hola, coincidisc en el company Pep Pons en que hauríem de trobar tots una estratègia comuna respecte al tema d'impressió als centres perquè pense que es un tema molt important.

Nosaltres també tenim papercut i el gestiona la mateixa companía de les fotocopiadores, el que no m'agrada tant es el support dels drivers per a eixes impresores per part de Lliurex/Ubuntu. Per exemple, nosaltres utilitzem un driver genèric que no et deixa fer ús de totes les possibilitats de les màquines.

Potser valdría la pensa instal·lar el suport postscript a les fotocopiadores i utilitzar un driver natiu postcript. M'agradaría saber com aniría en eixe cas.

El support a l'impressió a lliurex estarà molt bé, pero teniu en compte que no serà tan complet com ara a papercut. No es poden destinar tants recursos per a fer una ferramenta aixina, però per algo es comença wink

En fi, continuem parlant del tema perquè és molt interessant.

 

Salutacions,

In reply to Samuel Soriano

Re: Comptabilitzar documents impressos per usuaris lliurex

by Tàfol Nebot gómez -

Ens va contar Àngel Berlanas que la migració de lliurex 13 a 14 serà "indolora".

El comandament lliurex-upgrade ens dirà: "existeix un a nova i meravellosa versió a punt per ser instal·lada només si acarones la tecla S"

I en 10 minuts tirarem coets d'alegria wink

In reply to Tàfol Nebot gómez

Re: Comptabilitzar documents impressos per usuaris lliurex

by Alfons Rovira -

Tàfol.

És molt graciós el que comentes.

Tan debó siga així.

Salut

---------------------------------
The Unix Philosophy in One Lesson
Keep It Simple, Stupid!
K I S S
Eric Raymond
#lliurexhackers
In reply to Alfons Rovira

Re: Comptabilitzar documents impressos per usuaris lliurex

by Daniel Turienzo Nieto -

En quan acabem les classes, al final de juny, provarem el model de centre. Estarem pendents de la implantació que plantejeu en aquest fil.

Al fil de la reprografia en els centres educatius. Us conte les dos últimes visites de comercials de reprografia. Per si és del vostre interés. Sinó, a llegir una altra cosa.

Fa prou mesos va venir un comercial d'una empresa que vol entrar en el negoci de la reprografia. Ofereix el control de còpies centralitzat. Del que s'està parlant a aquest fil.

Se que entre els companys d'aquesta comunitat hi ha algun que tenen contracte amb aquesta empresa. Vaja per davant, que no hi ha cap crítica a cap centre educatiu que haja contractat amb aquesta empresa. Segur que han vist avantatges que jo no he pogut comprovar.

No m'agrada gens el que ens han oferit de manera verbal:

1.- El comercial ofereix un contracte de 5 anys!!! i sap que no podem signar contractes superiors a un any (pregunta de l'auditoria de fa un any)... comença la desconfiança d'allò tan bo que ofereixen. Després et diu que com a excepció es poden fer contractes anuals. Que jo sàpiga no tenim al centre cap contracte amb l'empresa actual. És a dir, si hi ha una deficiència en el servei pots buscar a un altre. No m'agraden els contractes anuals ni per al centre ni per a mi.

2.- Ofereix un cost per còpia molt baix. És evident que la trampa està en la resta de serveis que et colen en el contracte, i en la quota fixa que has de pagar per implementar el sistema de control de còpies per usuari. Les empreses de reprografia segur que ho tenen tot calculat.

3.- Entre els serveix que ofereix està la gestió d'un moodle per a utilitzar documents digitalitzats, bla, bla, bla, ... que els documents els descarreguen els alumnes i es facen les seues impressions a sa casa. No havia pensat jo en eixe ús d'una plataforma educativa. És com quan els comercials de l'enciclopèdia en línia planeta tiren per terra la Viquipedia per a vendre la seua enciclopèdia digital... estratègies comercials que no aporten res. 

4.- Més serveis: Manteniment d'ordinadors i del cablejat de xarxa del centre, assistència a distància per a instal·lar aplicacions, bla, bla, bla... tot serveis que normalment ja tenim coberts, supose que per a justificar la factura anual que no siguen els 0,5 cèntims per còpia (no recorde el preu exacte).

És a dir, enlloc de que una empresa local et canvie la font d'alimentació d'un equip que no està en garantia ja ho fem nosaltres entre còpia i còpia. No m'agrada gens. I quin problema té el cablejat del centre? Algú m'ho pot explicar?

Ara el comercial i jo ens comuniquem per correu electrònic, ell em demana cita i jo li demane un model de contracte... és clar que mai l'enviarà. Però no m'agrada perdre el temps amb venedors d'enciclopèdies. Que hi ha molta feina per fer.

-------

L'altra visita. Les fotocopiadores que tenim a les secretaries dels centres són d'una licitació de fa uns deu anys. Tots els centres en tenim una, crec que Kyocera. Si tenen una avaria important ja no les reparen. El comercial va fer la visita per a informar de la nova situació i ens va oferir comprar una màquina quan la que tenim deixe de funcionar i ells ens porten el manteniment. Conversa finalitzada. Li direm a l'actual que ens porte una màquina.

-----

Per últim, no se quin sistema dels que hi ha al mercat és el millor, però si una empresa vol oferir reprografia i t'acaba venen altres coses, em crea desconfiança i de comprar fotocopiadores ni parlem. Massa inversió. Amb el sistema actual, si algun dia no tenim diners al centre, parem les màquines i a dictar.

------

El negoci de l'educació és un caramel... L'hem de vendre molt car.

------

Algú es va llegir el contracte de la Fòrmula 1????