Linucentres

Activitat "Base de dades"

Re: Activitat "Base de dades"

by Alfons Rovira -
Number of replies: 0

Hola Pedro.

Moodle, a nivell tècnic és força complexe.

Podria ser que la solució passara per tocar Apache al qual no tens accés.

Fa temps vaig estar tocant un Moodle en producció, mai més ho faré.

El cas és que en varem passar dues coses:

1. Vaig activar els certificats https

Moodle no carregava la pàgina d'inici i llavors no es podia entrar, deixava tombat un servei que usaven unes 300 persones.

La solució va estar en editar en text pla un arxiu, ara no recorde però es tractava d'un arxiu d'arrancada.

Una línia va bastar per tal que tot tornara a funcionar. Però clar va estar en una línia de codi arran d'un fòrum. No hi vaig trobar cap altra solució, ja que no tenia accés a la carpeta on calia accedir al server per arreglar-ho.

2. Vaig activar l'url de l'antivirus que et deixa direccionar Moodle cap a una carpeta on es pot posar

La conseqüència va estar en que va canviar certs permisos i ara JClic ja no es previsualitzava per als mestres. Potser estas tenint un problema similar.

No vaig donar amb la solució amb aquest cas. Supose que com el teu cas seria un problema de permisos. Potser desinstal·lant el plugin de JClic... potser tornant a posar-lo...

L'altra solució podria estar en pujar un altre moodle i connectar-lo a la mateixa base de dades. Pujant un nou Moodle tot hauria de quedar en format estandard.

Sols caldria restaurar el curs en qûestió.

Altra prova podria estar en baixar el curs en qüestió i penjar-lo al server de l'aula d'informàtica de forma que es puguera simular l'errada. Si en restaurar el curs el problema contiúa es tracta de la configuració del curs, si no deus ser un problema del server.

Això et donaria un espai per provar coses.

Si això t'anara, una solució podria passar per migrar les dades a un Moodle integrat en Mester a casa.

Ara bé tot això consumeix temps i temps, potser no és viable.

Per altra banda, la solució que s'està donant al voltant de la gestió de Moodle dins de mestre a casa no sé si és la idònia, ja que el nivell de gestió que necessita Moodle com a administrador és alt. En tenir un quants problemes com el teu el servei tècnic quedaria colapsat.

Sens dubte l'administració de sistemes als centres és complexa, no sé si les últimes decisions sobre els serveis posats en marxa van a donar en el clau. Potser tot depenga de la capacitat del servei tècnic.

Vivim temps d'escassetat de recursos, veurem en què acaba la cosa.

Sort