LliureX

problema pc INVES

 
Picture of enric bernabe
problema pc INVES
by enric bernabe - Thursday, 8 November 2012, 9:43 AM
 

Hola, la majoria de pc Inves de redes  que envia conselleria en les version  i  de lliurex al poc d'entrar es queden bloquejat, el ratoli deixa de funcionar, el teclat, etc... algu teaquest mateix problema? la solució que donen els del SAI és reinstalar el SO, gràcies

Picture of Antonio Coloma
Re: problema pc INVES
by Antonio Coloma - Thursday, 8 November 2012, 12:22 PM
 

Hola!

Aquest problema l'hem tingut molt sovint des de fa 3 cursos.

... (des de la versió 10 de lliurex).

La solució és instalar el paquet:
http://arxiu.lliurex.net/nemo/pool/main/x/xserver-xorg-video-intel-video-5/

Reiniciar i ja està! ... però pot ser que el problema siga que mentre instales es penje ... i quan passa això el que s'ha de fer és entrar en la BIOS abans d'instalar i canviar el paràmetre de ACPI deshabilitant-lo.
Una vegada fet això, instales i quan acabes d'instalar, instales el paquet d'abans i tornes a posar el valor de ACPI habilitat en la BIOS.

Instalar el paquet:

1)Entrar en terminal.
2)Entrar com a superuser:
# sudo -i

3)Anar a la carpeta on està el paquet que t'has baixat de la url anterior.
I
4)Executar:
#dpkg -i xserver-xorg-video-intel-video-5.deb

5) Reiniciar i a disfrutar de nemo! ;)

Un saludet!
Antonio.

Picture of enric bernabe
Re: problema pc INVES
by enric bernabe - Friday, 9 November 2012, 9:34 AM
 

gràcies company, vaig a fer proves

Picture of enric bernabe
Re: problema pc INVES
by enric bernabe - Tuesday, 13 November 2012, 8:27 AM
 

Hola bon dia he instal·lat el paquet sense cap problema pero ara no s'inicia l'ordinador, alguna sugerència???

Picture of enric bernabe
Re: problema pc INVES
by enric bernabe - Tuesday, 13 November 2012, 7:47 PM
 

Hola després de varies intentones s'ha reiniciat perfectament lliurex però als 10 minuts de estar treballant sense problemes es queda penjat l'ordinador el ratoli deixa de respondre, fins i tot s'apaga el llum d'infrarojos del ratoli i seguidament es queda la pantalla en negre, segons el SAI es calfa molt l'ordinador, però? sols els inves? sols en les darreres versions??? si teniu altra idea...? gràcies

Alfons
Re: problema pc INVES
by Alfons Rovira - Tuesday, 13 November 2012, 9:58 PM
 

Hola Enric.

Revisa els logs del sistema. A veure si trobes alguna pista.

cat /var/logs/syslog

Podria ésser qüestió de les X, el ratoí i el teclat es configura des les X.

Has provat arrancar amb altre kernel?

Salut

Alfons
Re: problema pc INVES
by Alfons Rovira - Tuesday, 13 November 2012, 10:22 PM
 

Hola Enric.

No sé exactament de quin equip parleu, però si és qüestió de l'acpi, el sistema de gestió de la energia, a partir del kernel 2.20 dona una errada en certes màquines.

Tens diverses solucions:

1. Entra en la BIOS i desactiva l'acpi mentre soluciones el tema, això et deixarà entrar al sistema.

2. En cas de que no es puga desactivar des de la BIOS pots editar el grub i arrancar sense l'acpi activada. Això es pot fer de dues maneres:

a. Sense canviar el grub, no grabes res. Cal que polses la lletra e quan s'executa el grub i escrigues al final de la línia del kernel això: no apic no acpi. Si tot va bé podràs arrancar el sistema amb una alçada mínima del sistema.

b. Editant el grub al fitxer /etc/default/grub i posant a la línia:

GRUB_CMDLINE_LINUX="acpi=off"

Després cal actualtizar el grub així:

grub2-update

Arracancaràs sense l'acpi activada.

No estic segur que de que siga solució al tema que planteges però tens una via per intentar accedir al sistema.

Salut